Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

sokre

Citat: conecto  u Siječanj 09, 2011, 20:49:47
Ali ovo bi ipak možda bolje pristajalo u "Linije-razno"  ???

Možda, ali ovo se ipak više tiče brojnosti autobusa na linijama, a manje o samim linijama.

Bez obzira, saznao sam ono što me zanimalo.

U svakom slučaju, nije bilo nekog posebnog smanjivanja - manje zglobnih, više solo i dođe više manje na isto.

221

Citat: conecto  u Siječanj 09, 2011, 20:49:47
Ukinuto baš i nije previše tog što se tiče autobusa.

Ukinuta je linija 211. Kamo je išla?  ;D

tramvajac 92

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 10, 2011, 20:22:50
Dubrava-Retkovec-Dubec.
U zadnjem izdanju se zvala Dubrava - Poljanice, ukinuta je produženjem tramvaja u Dubec.

conecto

Dubrava - Poljanice je odmah od početka zamišljena kao privremena linija koja je vozila vrlo kratko za vrijeme rekonstrukcije Avenije Dubrava i gradnje tramvajske pruge.

Dubrava - Retkovec - Dubec bila je dugogodišnje linija koja je lagano gubila putnike otvaranjem linije 223 negdje oko 1980., a većinu ostalih putnika pokupio bi 212 jer su vozili usporedno do Dubca, a onda je 211 skretala lijevo tamo gdje je danas terminal Dubec i praktično je pokrivala samo taj dio do starog okretišta u Dubcu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

igor 409

Ta 211 za vrijeme izgradnje pruge vozila je kroz Poljanice (početno stajalište je bilo pokraj današnjeg terminala u Dupcu) pa kroz A. Javora i Platana do Čulinečke i onda današnjom trasom 210 do Dubrave. Nakon izgradnje pruge linija je išla iz Poljanica do A. Dubrava/A Javora i dalje do Dubrave. U to vrijeme nakon izgradnje pruge a prije izgradnje terminala uživancija je bilo sjesti u 211 na kojoj su najčešće bile tada još relativno nove kockice i gledati ekipu kako se gura u 212. Inače po meni je kad se vratila 211, 212 trebalo na terminalu pomaknuti iza (na današnji peron 223) jer ovako su ljudi izlazili iz tramvaja i automatski ulazili u 212 iako je 211 iza njega stajao poluprazan a 212 se dobrim dijelom praznio na prve 4 stanice.

Mislim je greška napravljena još 80-tih i da staru 211 nije ni trebalo ukidati nego 212 postati brza do današnje stanice od 269 jer ovako je 212 kao najčešća linija počela uzimati putnike od 210, 211, 213 (stare), 214, 223 pa i 207 (frend je nerijetko išao s 212 do Dankovečke i onda pješice do stana u Grižanskoj).

marin

Neki dan ja idem prema Horvaćanskoj i pogledam na terminal Prečko i vidim 134, 114, 110 Botinec. To mi se ucinili malo cudnim.
Kada sam se vracao isto sam prolazio pored terminala i vidim autobus gbr. 302, a kada sam dolazio zaboravio sam taj isti autobus (302) prozazio je avenijom i nije skretao od Prečkog!

*edit tamlover*:
marine, bilo bi lijepo od tebe kada bi napisao nešto što široke mase mogu shvatiti nakon što pročitaju nekoliko puta. Idealno bi bilo kad bi shvatili čim prvi puta pročitamo. Također, kulturno je paziti na tipfelere u tekstu.

sokre

653 nema zadnji displej i cijela lijeva strana je izgrebana.

Sprema li mu se rashod?  ;D

Tomek

Gledam danas gbr 530 koji je vozio na 268 straga i nekako mi prazno izgleda.. Nakon kratkog vremena skužio sam da mu fali naljepnica koja obavještava ostale sudionike prometa da bus ima prednost prilikom izlaska sa autobusne stanice. Gdje je nestala?

Shole

Možda je farbana cijela hauba ako je imao neki sudarić

conecto

Citat: sokre  u Siječanj 16, 2011, 12:49:50
653 nema zadnji displej i cijela lijeva strana je izgrebana.

Sprema li mu se rashod?  ;D

Koji rashod, tek je nedavno provozio nakon dugo vremena, a ovo s lijeve strane je posljedica sudara ubrzo nakon toga. Atron mu je proradio i sad svi displeji također rade.

Uostalom:

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=543.msg99133#msg99133
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Znam da neće još dugo u rashod. Smiješno mi je da nakon toliko dugo vremena što su displeji na autobusima, da ih puštaju van bez njih.

To mi je kao da ne rade farovi, a prometnik da pošalje u promet.

221

Da mi je vidjeti tko sada u ZET-u pomišlja na rashod?

sokre

Znam da će biti povika na mene, ali koliko je ukupno autobusa rashodovano od početka dolaska novih?

tramvajac 92

Citat: sokre  u Siječanj 18, 2011, 11:54:42
Znam da će biti povika na mene, ali koliko je ukupno autobusa rashodovano od početka dolaska novih?
1*MB O305
1*MAN NG 312
1*MAN NL 263
2* MAN NG 272
2* MAN SR 180 AM
2*MB O 405 N2 TAZ Dubrava D4025N
3*MAN SG 242
9*MAN SL 202
13*MAN SG 220 AM
+2 MAN EL 262F Eurobus-poklonjeni Vukovaru
+1 MAN NM 152 poklonjen u Babinu Gredu
Ukupno: 36 vozila