Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

Shole

Autotrans Rijeka ima nekoliko MBO404  '92. godište tako da ti ta teorija baš ne drži vodu

PROFA

Znam da nece niko vozit jer je puno posla,radi se duplo!
A jesi i ti u CB!
Ali na zalost NEOPLAN vise ne proizvodi MEGALINERA jer u EU neke zemlje ga ne akceptiraju !
Cak je i CB imala probleme sa SVICARSKOM nisu jim dali uc jos prije pasu putnici cekali na granici par sati!

Shole

PROFA

Ja sam rekao da su dosli krajem 1992 tada sam ji vidio na cesti,a mozda ji je bilo i prije,a sijecam se RIJECKI jedan je vozio MUNCHEN non stop!
I to su bila dobra vozila samo dasu imali 8 brzina mislim na 0404 RHD.
Ja se nesijecam mozda ti znas nekoje imao =$=$ SHD to je stvarno bio bus,ili Slunj ili Karlovac nemogu se vise sijetit!?
Ali cuj davno je bilo nesijecam se dosta toga vise!

conecto

Ima ovdje svašta, prvo piše krivo, kasnije točno ili malo točnije!
Prvi Neoplani u CB (tadašnji Zagrebački transporti) su zaista došli 1988., ali ne za Univerzijadu koja je bila godinu prije. Kao što ni njihov Skyliner nije prvi u bivšoj YU jer ih je prije imala Lasta. Tako ispada da u ono vrijeme se moglo kupiti i uvozne autobuse samo je popularniji bio orignal Mercedes i Auwärter koje su imali Generalturist (isključivo, osim jedne Dubrave 14 i prigradskog TAM-a 170 A 11 P), KvarnerExpress, Dalmacijaturist ili Atlas koji je bio na Setri.
O-404 kao i Setra serije 300 (kojoj su glavna novost bili retrovizori s dodatnim ogledalima za mrtvi kut kakve danas imaju praktično svi autobusi) su prvi put predstavljeni u jesen 1991.
Koliko se ja sjećam prvi u HR ih je imao Imotski, možda griješim... Ali sam siguran da ih je na zagrebačkom području prvi imao Croatiaturist (trula višnja-3 kom.) koji je prvi u HR imao i Setru 315 HD (došla još mislim 1992., bila bijela, danas u CroatiaBusu u njihovim bojama).
U CroatiaBus MB O-404 došli krajem 1994. ili 1995., smuljani kao novi ustvari rabljeni što je po broju šasije otkriveno na slovenskoj granici. Do tada je CB bila na Neoplanu i nešto zaostalih TAZ-ova.
O-404 RHD ne znam tko je sve imao al sjećam se da ga je imala Petrinja.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

PROFA

Ali za pisanje imas pravo ja sam po Austriji skolu zavrsavao,a za Univerziadu  su bussevi naruceni pa su kasnie stigli tako je rekao taj direktor sto ji je narucio,alinesijecam mu se imena!
A za Lastu me ne interesue ja imam putovnicu ,a ne pasos!
-----------------------------
A za  MB 0404 kakve gluposti pricas zbogg spigla  taj bus je bio pojam u svijetu Imocani ASP Pozega su imali prvi samo tada ASP  su kupljeni u Munchen in MESSE pasu bili pravi ljepotani zeleni sa slikom na sredini crna stakla sve moguce!
A  CB je kupila 4 nova i 4 stara ali nikad nije utvrdjeno jer bi ji imao Leon pravo vratit za nove,a ja sam bio na onom 503 taj je bio polovan prije je bio bordo i sada ako ga vidis na bunkeru od WC nemozese otvorit jer smo nesto mi preradili!

conecto

Ovo za špigla se ne odnosi na O-404 nego na Setru S-315 HD koju sam spomenuo jer se pojavila 1991. kad i Mercedes O-404 (lijepo stoji u zagradi pokraj nje i ne znam što tu nije jasno ili je glupost).
Svi mi imamo putovnicu ali Lastu sam spomenuo jer je netko napisao da je Skyliner u CB prvi katnjak u tadašnjoj Jugoslaviji.
A prvi Neoplani su stigli puno poslije Univerzijade (više od godinu dana, prvo 10 Citylinera, Skyliner tek kasnije) tako da s njom nemaju nikakve veze. Sjećam se još i danas kad su stigli u garažu.
A GDJE JE POANTA?

PROFA

Citat: conecto  u Studeni 02, 2009, 15:15:52
Ovo za špigla se ne odnosi na O-404 nego na Setru S-315 HD koju sam spomenuo jer se pojavila 1991. kad i Mercedes O-404 (lijepo stoji u zagradi pokraj nje i ne znam što tu nije jasno ili je glupost).
Svi mi imamo putovnicu ali Lastu sam spomenuo jer je netko napisao da je Skyliner u CB prvi katnjak u tadašnjoj Jugoslaviji.
A prvi Neoplani su stigli puno poslije Univerzijade (više od godinu dana, prvo 10 Citylinera, Skyliner tek kasnije) tako da s njom nemaju nikakve veze. Sjećam se još i danas kad su stigli u garažu.

E super sijecas se sigurno i Stipice M,koji je kata zaduzio ali  nije liepo sto pises svasta za TVRTKU ovu gdi si kruh jeo,jel vidis dokle su je doveli to je bila tvrtka ponos Hrvatske u EU.
A kad bi mi grad do pustio da kupim CB  i to koncesije,i logo sa buseva i radnike ali ne sve jer ji ima previse alu samo u VLASNISTVO 100% ni sa kim !
Ja bi je odmah uzeo mada je vvozni park groblje nema vise ni jedan dobar bus sve se mora mijenjat!
Samo vidim da ima dosta kupaca vec kak ce zavrsit nek jim bog pomogne jer od 1992 velike su mucke u firmi i kradje od sofera direktora svi redom su je krali!
A  zasto si ti otisao mora da nisi ni ti cvijetic???

conecto

Ja sam tamo radio na kamionu prije busa (dok nisam imao dovoljno godina) dok je to bila jedna velika firma Zagrebački transporti. Imao sam mogućnosti raditi poslije tamo i na busu ali nisam imao nikog od igrača da me pogura na malo bolje linije pa bi to bila čista pušiona.
I ne pišem ja svašta, samo ono što je isitna, odnosno mali dio toga. Uostalom i ti si dosta o tome rekao (pa i u ovom zadnjem postu), nije ni čudo kako je ta firma završila kad su svi krali. Ako je ikad i bila ponos Hrvatske to je možda samo izgledalo tako izvana, iznutra sve trulo i bolesno (može se reći da je možda bila nekad davno dok se još zvala Croatiatrans).
Mislim da za CB spasa nema, firma je u komi, a kad ni ovi busevi više ne budu mogli kako-tako voziti za druge ne znam odakle novci...
A GDJE JE POANTA?

PROFA

Cuj imas pravo samo se bas ne slazem u svemu!
1. Tamo si morao dat 4 tisuce Dm i dobijes nov bus ili dasi kum sa direktorom u vremenu od 1991.1997,a ako si bio u gardi kao i Brajo stoje vozio onogf CITILINER normalni ZG 493 on je pucao par puta tako da se Anto Marian nije ustrucio njemu suprostavit!
A mnogi su 1993 dali po 4 tisuce da zaduze auto jer je tada bio posao cigarete i alkohol nenormalna zarada"!
A daje  tvrtka u komi ja bi rekao daje vec mrtva samo zivi na aparatima kao bolesnik u bolnici!
A busevi se mogu nabavit to je naj manji posao i problem ja cu konkurisat isto mada su sanse 4% kako vidim.?
A kad bi tu tvrtku mogao imat VOLVO kao sto je kupio sad GLOBTOUR to su AUSTRISKI i dobri su jako volvo je ziv i radisa je !
A ko god je preuzme novi zakon od:01.91.2010 god placat ce se cestarina po motoru klase kao sad u Njemackoj bice i Austria a trazi se za EU!
Cini mi se da su sve EURO 2 ili 3 da nemaju veci,a vec se vozi EURO 5 EDW to je %,5

zvone13

Drago mi je da je ipak utvrdjeno da su O404  92. godiste
te da je Imotski imao prve u hrvatskoj  jer znam da su bili izlozeni na ZAGREBACKOM VELESAJMU

pa  ljudi znate da mi Imocani najvise volimo Mercedese  ha,ha,ha...

nazalost  sad se nemamo vise s cime pohvaliti   AP Imotski je dotakao  dno , cak i nize

PROFA

fakincic

s www.croatiabus.hr

Cijenjeni putnici,
Obavještavamo Vas da od dana 02.11.2009. godine (ponedjeljak) naša međužupanijska linija Zagreb - Murter - Zagreb prometuje po izmijenjenom režimu prometovanja, odnosno skraćeno do Novog Vinodolskog:
sa polaskom iz Zagreba u 11:00 sati,
te sa povratkom iz Novog Vinodolskog slijedeći dan u 12:27 sati

Obavještavamo Vas da od 02.11.2009. godine (ponedjeljak) do daljnjega ne prometuju naše međužupanijske linije:
Zagreb - Čakovec - Zagreb 15:30 sa zadnjim polaskom iz Zagreba 01.11.2009. godine (nedjelja) u 15:30 sati, te sa zadnjim polaskom iz Varaždina 02.11.2009. godine (ponedjeljak) u 06:30 sati,
Zagreb - Čakovec - Zagreb 17:30 sa zadnjim polaskom iz Zagreba 01.11.2009. godine (nedjelja) u 17:30 sati, te sa zadnjim polaskom iz Čakovca 02.11.2009. godine (ponedjeljak) u 05:05 sati.

Malo putnika ili?

conecto

Citat: PROFA  u Studeni 02, 2009, 19:47:59
Cuj imas pravo samo se bas ne slazem u svemu!
1. Tamo si morao dat 4 tisuce Dm i dobijes nov bus ili dasi kum sa direktorom u vremenu od 1991.1997,a ako si bio u gardi kao i Brajo stoje vozio onogf CITILINER normalni ZG 493 on je pucao par puta tako da se Anto Marian nije ustrucio njemu suprostavit!
A mnogi su 1993 dali po 4 tisuce da zaduze auto jer je tada bio posao cigarete i alkohol nenormalna zarada"!
A daje  tvrtka u komi ja bi rekao daje vec mrtva samo zivi na aparatima kao bolesnik u bolnici!
A busevi se mogu nabavit to je naj manji posao i problem ja cu konkurisat isto mada su sanse 4% kako vidim.?
A kad bi tu tvrtku mogao imat VOLVO kao sto je kupio sad GLOBTOUR to su AUSTRISKI i dobri su jako volvo je ziv i radisa je !
A ko god je preuzme novi zakon od:01.91.2010 god placat ce se cestarina po motoru klase kao sad u Njemackoj bice i Austria a trazi se za EU!
Cini mi se da su sve EURO 2 ili 3 da nemaju veci,a vec se vozi EURO 5 EDW to je %,5

Davali su i po 5 tDM i ne samo 93. već i 88. za prve Neoplane koji su od tada isključivo držali vanjske linije. Da, poslije je bio biznis alkohol i cigarete, a prije toga televizori, videorekorderi i sl. (Rojs je tome i javno pričao na TV kod Željke Ogreste). Kad su se uz sve lopove umiješali još i Radošević, Kutle, Sulić tu više nije bilo spasa...
A GDJE JE POANTA?

PROFA

A znam ali ne mogu pricat ni sta lose za Suljica jer smo bili prijatelji,a sa Antom sam se svadio za strajk !
Nisam znao za Radosevica pa on je kupovai Rijecane i APP uvaljivo im je dubrave i  postajao vlasnik ti tvrtki-tada je TAZ bio u njegovim rukama!
A Suljic isto nije cvijecka-ja znam ko mu je dao novce da kupuje dionice od vozaca!
Samo kad bi sad neko kupio vlasnistvo 100§ ,a ne vise jer ja sam nadrljao imao sam 13 slepera novi sa prijateljem i uvijek svadja samo sam!
A istina je u do 5 tisuca samo nisam znao za prve da je tako bilo,a za  MEGALINERA nisu dali nista ro je kum Ante dobio zvan kao Macak!