Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

conecto

Citat: zvone13  u Prosinac 15, 2009, 11:02:26
znam firme u kojima su vozaci i mehanicari iz radione redovito prodavali gorivo, ulje itd..
i zamisli imas 100 vozaca i mehanicara i neka ti svaki mjesecno proda samo po 10 litara goriva ili ulja i onda se to sabere prijatelju moj a da ne govorimo o vozacima koji unistavaju autobuse sto voznjom a sto nebrigom
pa kaze boli me ona muska stvar nije to moj autobus a ni moja firma sta cu ja radit za drugog
a koliko puta sam vidio voznje na crno tj. u pola cjene bez karte 
nasi ljudi bi drzavu unistili a kako nebi neku firmu
a da ne spominjem direktore koji harace gdje mogu i koliko mogu

p.s. ne zelim reci da su svi vozaci,mehanicari, direktori i ostali zaposljenici nekih firma lopovi i prevaranti
      naravno ima dosta (velika vecina) postenih ljudi. Hvala Bogu !

jos jednom kazem: ispricavam se ako sam nekog uvrijedio ( istina boli)

Nisu svi vozači takvi, ali u CB skoro svi! To vjerojatno ne vrijedi za ove koji danas tamo rade jer su se prave mutikaše već snašli negdje drugdje prije nego je firma otišla u k...c!

I jesu li oni maznuli milione? Kad se sve zbroji kroz dugi niz godina, mnogi od njih jesu koliko god to nekome zvučalo nevjerojatno. Prosječni primjer vozača CB kojeg svi znaju je sjedio u Saboru i bio kandidat za HR-predsjednika. On je o tim stvarima koje su radili pričao javno na TV kod Ž. Ogreste bez imalo srama i zadrške, a takvih kao on bilo je u CB koliko voliš...

Naravno da ni direktori i vlasnici nisu bili ništa bolji i ipak su oni glavni uzrok današnje situacije.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

PROFA

Pa sta ako su bar su radili i snalazili  se,a ja se ne sijecam da su CB soferi se slupali negdije!
A ti si cini mi se htijo CITILINERA na lijepe oci ,pa tad su se grdne pare zaradjivale na MEDzUNARODNIM ,trebo si novcanice dat pa vozit!
A to sto je govorio R.,reci njemu!

Piramida

Croatiu Bus ni Djed Mraz više ne može spasiti  ;)

conecto

Citat: PROFA  u Prosinac 20, 2009, 23:08:53
Pa sta ako su bar su radili i snalazili  se,a ja se ne sijecam da su CB soferi se slupali negdije!
A ti si cini mi se htijo CITILINERA na lijepe oci ,pa tad su se grdne pare zaradjivale na MEDzUNARODNIM ,trebo si novcanice dat pa vozit!
A to sto je govorio R.,reci njemu!

Nikakvo čudo na ovakvom odgovoru od nekog tko se hvalio da se također "snalazio"!
I samo si zaboravio napisat na koji su se način zarađivale velike pare na međunarodnim linijama (plus ZG-Dubrovnik prije rata te ZG-Sarajevo poslije rata). Na plaći sigurno ne nikad!
Ne možeš imati dvostruke kriterije - ovdje pričaš kako si trebao pucati u neke koji su nakrali milijune a štitiš druge koji su krali ("snalazili se"). Svatko je krao koliko je mogao - netko milijune u jednom zalogaju, a netko po manje. Svi ti dupelisci koji su "vozili Citylinere" podržavali su rukovodstvo koje je firmu pokralo i dovelo je tu gdje je sad.
Problem je nastao kad se javilo više potencijalnih gazda i nitko nije znao koji će prevagnut, pa su se dupelisci međusobno podijelili. Dok su jedni štrajkali, drugi su uredno radili, a gazde su se lijepo međusobno dogovorili. Kasnije jedni dupelisci profitirali, a drugi popušili.
Da im je bilo imalo stalo do firme u kojoj su zarađivali na ovaj ili onaj način, digli bi se još dok su postojali "Zagrebački transporti" kao jedna velika firma. Kad su kamiondžije štrajkali 1989. i okupirali Autobusni kolodvor koji je pojeo hrpu novaca tadašnje firme, busađije su uredno radili jer ih nije bilo briga za ništa, oni su imali razne načine zarade (povod štrajka je bilo skidanje plaće za nevjerojatnih 48% iako je plan firme mjesecima prebacivan). Kasnije su se prvi digli za raspad ZGT na zasebne firme (prvi je to učinio pogon Zlatar, kasnije postao Croatiatrans, danas dio Presečkog) što se kasnije i dogodilo. Mirno su promatrali kako bivši kamionski OOUR-i, a kasnije zasebne firme propadaju bez jasnog razloga i objašnjenja. Mislili su da su oni vječni, no na metu lopova kasnije dolaze i oni.
I danas imaš to što imaš, a takvi poput tebe dosta su zaslužni za ovakav razvoj situacije pa nemoj više cvilit uz pomoć lažnog patriotizma jer iza takvih riječi je pokradena cijela Hrvatska.
"Lijepa Naša Domovino, pokradena zemljo mila!"
A GDJE JE POANTA?

mile6

čuj njega, ko da su vozači pokrali firmu, da su imali normalnu plaču možda to i ne bi radili... svako se snalazio na svoj način, najgore kad se udari po vozačima... nije sigurno CB propala zbog vozača

PROFA

Tak je BAJO !!!!
Bice ona opet sijajna CB !!! ;) ;) ;) ;) ;)

Tlimfocit

Citat: mile6  u Prosinac 21, 2009, 21:28:53
čuj njega, ko da su vozači pokrali firmu, da su imali normalnu plaču možda to i ne bi radili... svako se snalazio na svoj način, najgore kad se udari po vozačima... nije sigurno CB propala zbog vozača

svak pomalo a neki malo više.....neko na karti, neko na benzinu, neko na dijelovima, a neko na milijune....svi skupa su učinili štetu firmi.....kasno je za optuživanje jer ioanko ako neko pametan ne kupi CB to će sve propast.....a i ako kupi pitanje je oće li zadržat brend CB ili će sve to prić pod novo ime.....

mile6

ma nema to veze što su zaradili na krtama, nije zbog tog propalo, to se radilo i u jugi pa je CB bila najjača, danas se to ne radi pa je u govnima...velike ribe su u pitanju ne vozači

zvone13

nitko nije rekao da su vozaci razjebali neku firmu , naravno da nisu
ali da li su pomogli u razjebavanju te iste firme,   naravno da jesu

dobro sto si prodao malo ulja i benzine i nekog vozio na crnjaka (bez karte)
ali zasto ti vozaci ne cuvaju buseve nego hajdemo ih razjebat ionako nisu nasi

"kad je odija vrag tepsiju neka nosi i jaja"

ponovno ponavljam:   hvala Bogu da ima postenih ljudi ("vozaca")

nitko ovdje ne zeli pljuvati po vozacima ali ima ih dosta bezobraznih i odbijaju putnike

evo npr. od par ljudi sam cuo da su najbahatiji i najbezobrazniji vozaci CB, isti ti ljudi kazu da su se sad malo smirili jer im je posao u pitanju

do sada su bili bahati jer su vozili u najboljoj firmi s ovih prostora

evo jedan moj primjer imao sam carnete od CB na relaciji Karlovac - Zagreb sta znaci da sam stalni putnik CB-sa

dolazi bus prilicno popunje na stanicu ja pitam vozaca ima li mjesta a on meni kaze nema mjest idi s drugim buse premda se vidi nisam corav da su ona 4 sjedala u prvom redu slobodna    i sta da mu ja kazem    nego kupi kartu za nekog drugog prijevoznika i lagano za Zagreb

sramota  imam takvih x primjera od ljudi sta su mi pricali

conecto

Ovdje su neki zaljubljeni u CB kao firmu pa zato govore tako. I stvarno je ta firma godinama djelovala ugledno i moćno pa to nije bez razloga. Na žalost, u nju nisu bili zaljubljeni oni koji su u njoj radili (većina, ne svi naravno), svatko je vukao na svoju stranu i gledao vlastiti interes. Najgore što je takav sloj ljudi u njoj i najbolje prolazio.
Svaka čast izuzetcima, a takvi su sad valjda tamo i ostali pa zbog toga nema više spomenute "bahatosti".
Inače, sjedala 1 i 2 se ne prodaju, netko to proširi i na 3 i 4, ali stvarno ne kužim zašto ne uzeti putnika barem na 3 ili 4 na tako kratkoj relaciji, posebno kad ima karnete (za firmu unaprijed novac).
Iako sam ja jednom popušio na noćnoj liniji kad sam na 1 i 2 uzeo putnike baš do Karlovca i u mraku ostao bez 9 čekova (iz sakoa koji je visio iza sjedala) koji su mi kasnije u karlovačkim dućanima stvorili minus od 1000 eura...
A GDJE JE POANTA?

PROFA

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 21, 2009, 21:40:14
Citat: mile6  u Prosinac 21, 2009, 21:28:53

svak pomalo a neki malo više.....neko na karti, neko na benzinu, neko na dijelovima, a neko na milijune....svi skupa su učinili štetu firmi.....kasno je za optuživanje jer ioanko ako neko pametan ne kupi CB to će sve propast.....a i ako kupi pitanje je oće li zadržat brend CB ili će sve to prić pod novo ime.....

Nadajmo se da nece stajat GLOBTOURS,jer bi to bila sramota za HRVATSKU,a i mnogi putnici bi odustali od voznji!!
A ko god kupi nece moc vozit na CB koncesije,jer ak tvrtka ne postoji i KONCESIJE se gase ,mada u HR vidim da to ide i dalje ali u EU,,,,,,,NE bas!!!!
A nek ne misle neki ,ak tvrtka propadne da je CICA-MICA gotova prica!!!!!!!!!!
Jer tad cemo se igrat MACKE i misa,taj ko promijeni ime ce bit mis,,,,,a MACKA ce bit INSPEKCIA iz EU( mislim iz MINISTARSTVA  Belgije posto je to glavno za EU i to je jedno od § MINISTARSTVA SVIJETA)
Ak nekog interesuju kazne na pisat cu!!!!!!

medo

oba megalinera u dubrovniku već dva tri dana, večeras je iz zagreba u 18 došao skyliner a u 21 za zagreb otišla setra D228, polazak u 19 jučer i danas otkazan.

elvis

Nadam se da cu ovom vijescu bar malo obradovati ljubitelje CB-a:
Naime danas je iz Sarajeva za Zagreb otisao Cityliner ZG-490 MV  koji je bio doslovno prepun,ja sam otisao sa stanice kad je u njemu vec 7-8 putnika stajalo,a jos njih 15-ak cekalo da ubace torbe u prtljaznik

Grof

Nimalo svijetla situacija u Croatia busu, sunce sa loga ipak sve slabije i slabije sja  :'(

Što nije stigao Sulić, dovršit će Zovko

Dugovi 50 milijuna, imovina nula kuna

troosovinac

od ponediljka MAGY ZG 680-RG leži u garaži  PROMET SPLIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bela lađa