Tipovi autobusa na linijama 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:17:23

Scarface

Bila su i 2 zglobna citelisa na 215, ali nisam gledao brojeve. Na toj liniji je u zadnja 2 tjedna standard vidjeti 2 zglobna plinaša i 3 kockice. Bez obzira što su neke kockice prešle milju km i imaju 15 godina, one su opet cijeli dan na toj liniji, a citelisi se prvi povlače kad interval padne sa 9 minuta na 15 minuta. A kockice su mi definitivno najdraži tip autobusa koji zet ima  ;D nadam se da će bar još 2-3 godine vozit

GT-R

Danas je bilo više Citelisa nego jučer.
Jutros na 107 je vozio neki lik gas do poda, pa naglo koči, pa opet gas do daske.. rezultat jedno 5 i više min prije dolazak na odredišta nego uobičajeno.

conecto

Plinski Citelis prilično jadno kreće, ali će bolje i brže krenuti ako mu se gas dodaje postepeno nego odmah do poda. A "gas do daske" i nagla kočenja uopće nisu jamac bržeg dolaska na odredište, osobito ne u gradskom prometu gdje što je moguće više ravnomjerna brzina prilagođena prometu donosi bolje rezultate u prosječnoj brzini i potrošnji goriva.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

A da ne govorimo koliko takva vožnja izaziva usijavanje atmosfere među putnicima.

GT-R

Neznam ja kako se treba stiskati gas, ali samo kažem da je osjećaj kao da je gas do poda, znači bus vuče dosta jako moraš se baš dobro držati, zaleti se 50/60 km/h i onda naglo kočenje. Putnici koji ulaze tek nagazili na senzor,  vrata se već zatvaraju i gas je već stisnut. Vozač se malo previše opustio.
Putujem svaki dan sa 107 u isto vrijeme i znam da u 7:30 bus bude na stanici Kruge, a taj dan je u toliko već bio na Savskoj.

Btw u popodnevnim satima solaš Citelis gbr 693 na 107, gbr. 698 na 222, Citaro gbr. 670 na 107, bio je još jedan isti Citaro i kockica viđena, a jučer i Lion viđen.

tramvajac 92

Dobro, na 107 se zbog udaljenosti između pojedinih stanica može voziti i brže nego na nekim drugim linijama..

vozac0607

na liniji 203 Svetice-Vinec-Krematorij,dubravska linija,vozi podsusedski lavić gbr 346

conecto

To nije podsusedski, sad je u APD, iz APVG stigli 343-347 u zamjenu za 451-455 zbog velike razlike u kilometraži.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

114/1 MAN NG 312 gb 136. Kakav je čitajte u autobusi razno...

Scarface

U ponedjeljak sam se zaprepastio kad sam vidio na nema nijedne kockice, 2 citelisa i 2 zglobna citara 1. generacije. Danas, isto ko i jučer, citaro g II (dosta rijedak za tu liniju), 2 citelisa i 2 kockice.

Garažni broj 103 na 216/276.

Neprilagodjen

marin

Na 107 jučer sam vidio gbr.469 i 504!

tramvajac 92

107 ima jednu zgodnu osobinu, a ta je da u jednom danu na njoj možeš vidjeti O405GN, Citaro (1/2, solo/zglobni), MAN-a, Citelise...
Znači upoznaš skoro cijeli vozni park Dubrave :D

dominik,

Ljubicasti

Jučer na skracenoj 217 za Struge dva NL 263, dok su u Petruševečko naselje vozile dvije kockice.