Tipovi autobusa na linijama 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:17:23

dominik,

STIB

Jučer je na 201/202 opet bio  bus123 88 (bez validatora  :o )
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

221

conecto

Školska godina je završila i oni stoje u garaži do jeseni, a kad dođe jesen i nova školska godina nastane frka da li će upaliti nakon skoro 3 mjeseca stajanja. Klime im svima dobro rade, lizing im je istekao i sad su vlasništvo ZET-a, godišnje rade oko 25-30 tkm dok se plaćaju skupi penali na km novih lizingaša. A mogli bi lijepo povući prigradske linije ili one s manjim brojem putnika.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Zar stvarno nikome ne padne na pamet poslat ih na prigradske (ili manje opterećene gradske) pa da malo odmore Lion's Cityji.  Ne da odmore, nego da im se smanji kilometraža.  A možda smo mi cijelo vrijeme u krivu kad pričamo o penalima za prekoračenje ugovorene kilometraže.  Možda to ni ne postoji kad zglobni Citari i Cityji rade 50% više od ugovorenog a imate autobusa koji stoje

Pa daj brate mili 15 ovakvih u Goricu, povuci NL263 i O405 natrag pa nek blanjaju po gradu, a 15 novih Lion's City-a će ušparat 20 tisuća km

conecto

Ne moraju u Goricu, APD ima 11 ovakvih, da ih stave na 270-274 gdje ide 8 buseva, može još i na 277 ili 278 npr. gdje bi mogao i Conecto H 430 koji također baš nema kilometara, Marbus na 280 (prošlih ljeta je znao tamo biti, a Cacciamali ima ugovorenih suludih 37 tkm godišnje koje isto prebacuju)...
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat: conecto  u Lipanj 23, 2011, 11:02:34
Školska godina je završila i oni stoje u garaži do jeseni, a kad dođe jesen i nova školska godina nastane frka da li će upaliti nakon skoro 3 mjeseca stajanja. Klime im svima dobro rade, lizing im je istekao i sad su vlasništvo ZET-a, godišnje rade oko 25-30 tkm dok se plaćaju skupi penali na km novih lizingaša. A mogli bi lijepo povući prigradske linije ili one s manjim brojem putnika.

http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/P1050344.jpg
Pa bilo je jednako loše ili možda lošije je bilo i kad su bili pod lizingom, nisu radili 40.000 plaćenih kilometara dok su se za druge plaćali penali, sada bar mogu reći da "čuvaju" ZETovo vlasništvo, ali prije bih rekao da samo ne razmišljaju.

I mislim da ih ne treba slati ni u Goricu ni na slabije napunjene gradske jer ima i više nego dovoljno prikladnih prigradskih linija pod APP i APD, a kilometri se puno masovnije nabiju na prigradskima, treba ozbiljno uštediti kilometre redovnim autobusima, i onima sa lizingom, i onima bez njega koji se i poslije dolaska novih izrabljuju gotovo jednako kao i prije...

Uglavnom, sve skupa je žalosno, tko zna što je prometnicima u glavi.

conecto

Nisu prometnici krivi jer ih ne smiju disponirati, već oni iznad njih.
Malo računice: linije 270-274 lupaju 400-500+ km dnevno, puta 8 voznih redova to je barem 3000 km svaki dan (1500 eura penala Lions Citya koji su redovito na tim linijama), kad to pomnožimo s više od dva mjeseca ljetnih praznika ili barem nekih 3 mjeseca godišnje (a mogu se uključiti i vikendi kad nema škole) i eto uštede 150-200 tisuća eura godišnje na penalima (sa samo 8 od 11 Classica u prometu).

I glupo mi je "čuvanje" tih autobusa (ne sačuvaju se baš ni na školi što se tiče uništavanja) jer će ovim tempom za 10 godina imati prijeđenih 250-300 tkm što mi se čini totalno neisplativim.
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Pa onda barem neka disponiraju Conecto, kojeg je bolje vozati tu nego da dođe na 107..

conecto

Conecti su godinama (od 2005. do ova zadnje nabavke) lupali prigradske linije i svi su na pola milijuna km (osim 430 koji je godinama vozio samo Waldorfsku školu), dok ovi Classici ovakvim tempom toliko budu napravili za 15 godina.
A GDJE JE POANTA?

plavi ZET-ov bus volim

Evo što zapazih danas:
linija 146 - gbr. 154, 155
linija 172 - gbr. 188
linija 109 - gbr. 156
linija 134 - gbr. 135
linija 125 - gbr. 30, 100
linija 121 - gbr. 137, 157, 163 (buuuu!)
Citare sam vidjela samo na linij 136.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

tramvajac 92

Tomek

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Lipanj 29, 2011, 15:11:48
Evo što zapazih danas:
linija 146 - gbr. 154, 155
linija 172 - gbr. 188
linija 109 - gbr. 156
linija 134 - gbr. 135
linija 125 - gbr. 30, 100
linija 121 - gbr. 137, 157, 163 (buuuu!)
Citare sam vidjela samo na linij 136.

Navrati do Eurolinea u Jankomiru, zakrčeni su ZET-ovim Citarima. Navodno getribe odlaze, a i problema s jastucima.
No, nije samo na Mercedesu, dio je i na MAN održavanju, rasklimani retrovizori i neispravni vozački stolci sve češći

sokre

Citat: Tomek  u Lipanj 30, 2011, 00:54:28
Navrati do Eurolinea u Jankomiru, zakrčeni su ZET-ovim Citarima. Navodno getribe odlaze, a i problema s jastucima.
No, nije samo na Mercedesu, dio je i na MAN održavanju, rasklimani retrovizori i neispravni vozački stolci sve češći

Plaća se danak prekomjernoj ekploataciji.   >:(

Zanimljivo kako se Citelisi zapravo uopće ne kvare - trebali su ih kupiti još ...  8)

marin