Nove autobusne linije

Autor sokre, Lipanj 15, 2011, 16:42:22

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Totalno neodrživ vozni red, ni skoro upola kraća 234 nekad ujutro ne stiže krug 1 h a kamo li ovo. U prvom tjednu će izluditi i vozače i putnike. Ne razumijem tko to radi bez minimalnog uvida u stvarnost.

No očito misle da je nabijeni i neodrživi tempo s 268 nešto što treba dalje reproducirati umjesto sustavno promijeniti...

Samo mi i dalje nije jasno zašto toliko slična linija 229 onda ima toliko lakši vozni red i zašto uopće onda voze s različitih perona, različitim trasama kroz uži NZg, s različitim tipom autobusa, a i čak su mogli iskoristiti sličan broj 239 pa se nisu sjetili... Bezveze, i mislim doslovno bezveze, ZET nije vezani sustav nego nakupina svega i svačega bez minimalnog reda.

Treba skinuti bus s 219 i kombinirati bar s ta tri komada zajedno vozni red 229-241, ako već trenutno nisu u stanju razmišljati kako nova linija može pomoći dugoročno razriješiti nepodnošljivi kaos od 268-330.

smogovci.bbb2

A zašto bi micao autobus sa 219 (to bi zapravo značilo ukidanje)?! Sloboština ima cca. 8000 stanovnika. 220 je reduciran. 268 je krcat. Gdje bi ti onda te putnike sa 219 usmjerio?! To što ZET cirkusantu BM 365 ne smije ništa reći pa uvode linije kako on obećava, u tome je problem.

NP-549

Većinu dana je obrt sat vremena i onda u najvećoj špici poslije 16 sati daje 5 minuta manje

Ivan

Pa zato jer je linija 219 kakva je skoro beskorisna bez koordinacije i smisla, slično kao 114, koliko god Prečko bilo veliko. Ne kažem uopće da ne treba pojačati 220 itd.

Pričali smo već dosta o tome, ali sad s 241 ima još više mogućnosti. Ne mislim uopće da Sloboštini ne treba prijevoz, podrazumijevam korekciju linija koja bi njoj išla u prilog, ispričavam se što nisam napisao samo ako počnem pisati o tome izgubi se poanta oko onog što sam htio prvo reći za 241.

Može i s okretanjem kao 229 vikendom, ali mislim da je bolje za SRNj konačno pojačati 220 umjesto da povremeno uleti neki od ovih, a ove nove još poluprazne linije staviti na Av.V.H da mijenjaju preopterećenu 268.

166-219-241 mogu s četiri busa (možda dodati i 5. i 6. ako bi polu-brze 268-330 po sistemu 172 trebale manje autobusa ne samo za isti nego i za veći broj putnika) imati koordinirani vozni red koji bi svakih 15-20 minuta (a možda i 10-12) u špici proći kroz Sloboštinu preko Bolšićeve na Nežićevu (drugi smjer Milankovićeva-Zahradnikova, treba možda ponegdje promijeniti regulaciju prometa i staviti poneko ogledalo na raskrižja ali vozi ZET i zglobnjake i kroz puno uže kvartove).

Dakle time bi se za Sloboštinu dobila opet relativno redovita linija umjesto ove svakih 45-50 minuta koju skoro nitko ne čeka.

tramvajac 92

Čekati gradsku liniju dulje od 20 min je kretenski meni. Osim ako se radi o kvatrovima koje možeš portpati u 2 zglobna busa.

Vidim, pojedincima su 114 i 219 trn u oku, a istovremeno bi uvodili linije koje bi prevezle možda 100 putnika u danu (kao što sam već napisao gore).

Pojedini kvartovi rastu (ili su već narasli) a linije ostaju iste (nema neke razlike ako je linija produžena i dodan jedan bus i skraćena verzija s busom manje). I onda čovjek ima taman toliku pauzu na okretištima da ni ne treba sat - nego čim dođe sljedeći, njemu je vrijeme za polazak. Nit je to onih 5 min, nit je to nešto dulje da možeš otići dalje od WCa ili pekare.

smogovci.bbb2

Citat: Ivan  u Studeni 09, 2017, 11:52:10

166-219-241 mogu s četiri busa (možda dodati i 5. i 6. ako bi polu-brze 268-330 po sistemu 172 trebale manje autobusa ne samo za isti nego i za veći broj putnika) imati koordinirani vozni red koji bi svakih 15-20 minuta (a možda i 10-12) u špici proći kroz Sloboštinu preko Bolšićeve na Nežićevu (drugi smjer Milankovićeva-Zahradnikova, treba možda ponegdje promijeniti regulaciju prometa i staviti poneko ogledalo na raskrižja ali vozi ZET i zglobnjake i kroz puno uže kvartove).

Dakle time bi se za Sloboštinu dobila opet relativno redovita linija umjesto ove svakih 45-50 minuta koju skoro nitko ne čeka.

Iz Nežićeve ne mogu skretati autobusi na AVH jer imaju prevelik radijus za skretanje (barem kako je trenutno stanje na tom raskrižju)

citaro

Nista sto se ne bi dalo srediti - pomaknes crtu do koje auti smiju cekati na zeleno svijetlo i uvedes zasebnu fazu za bus.

545

Linija 219 je zadnjih 5 godina takva kakva je. 1 vozni red preko tjedna.
Da ima potrebe za povećanjem broja autobusa na toj liniji, povećali bi sigurno. Jer bi se ljudi žalili da fali, a nitko se ne žali godinama.

Druga stvar, s obzirom da nije daleko (cca 300m) prošetati do stanice 109 i 229, ne vidim razlog da se ne ukine navedena linija, pa taj autobus doda liniji 241.

Zatim, bih skinuo sa 107 i 269 po jedan vozni red pa dodao 241.

Pa recimo 1 vr.sa 263, pa dodao 229.

I tu bi 241 dobila 4 v.r., interval svakih 20 minuta. Krug 80 minuta.
Ili 18 minuta, pa je krug 72 minute.

A 229 svakih 45 minuta sa 2 vozna reda.

Šta vi mislite o tome?

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

tramvajac 92

To ti nebu išlo.
269 ima ionako problema, previše putnika želi koristiti tu liniju. 107 je čudak od linije, na jednom polasku je pun, a za 20 min skoro prazan, a da makneš taj polazak iza, sve bi se poremetilo.  ::|

Za 263 ne znam, to će bolje znati kolege s istoka.

545

269/6 vozi samo do 09h, poslije više ne. Tako da postoji mogućnost.

A na 107 ako bi maknuo 1 vozni red,(107/3) ne bi bilo problema, jer bi se krug povećao sa 110 na 120 minuta.
Znaci Jankomir- Zitnjak 60 minuta i obratno.
Sasvim dovoljno zar ne?

4 vozna reda, svakih 30 minuta. Navikli bi se ljudi, ali autobusi ne bi kasnili.

263 je prijedlog, s obzirom da voze 4.v.r.

STIB

Zanimljivo je da ove obavijesti nema na ZETovoj stranici, nego na sada.zgh.hr
Citat:Zagrebački električni tramvaj uveo je novu autobusnu liniju 241 Glavni kolodvor -  Veliko Polje  koja je puštena u promet u poslijepodnevnim satima.
Autobusi linije 241 polaze s drugog perona terminala Glavni kolodvor, a do krajnjeg stajališta kod Galijske ulice u Velikom Polju autobusi prolaze trasom dužine 11 kilometara i zaustavljaju se na 15 usputnih stajališta. Radnim danom, subotom i nedjeljom, polasci će se ostvarivati svakih sat vremena.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

smogovci.bbb2

Citat: 545  u Studeni 09, 2017, 18:34:44
Linija 219 je zadnjih 5 godina takva kakva je. 1 vozni red preko tjedna.
Da ima potrebe za povećanjem broja autobusa na toj liniji, povećali bi sigurno. Jer bi se ljudi žalili da fali, a nitko se ne žali godinama.
Druga stvar, s obzirom da nije daleko (cca 300m) prošetati do stanice 109 i 229, ne vidim razlog da se ne ukine navedena linija, pa taj autobus doda liniji 241.
Ti si vozač u ZET-u?! Pretpostavljam po ovom postu. Linija 219 je reducirana. Sa dva na jedan. Nitko nije pitao mjesni odbor da li je suglasan sa tim ili nije a još manje putnike. 109 ne vozi na GLK. Linija 229 vozi svakih cca. 90 min. Idi u vrijeme špica na 219 pa ćeš se uvjeriti da u pravu nisi. Osim toga 219 koriste i ostali putnici koji gravitiraju na SR Njemačke, Av. Dubrovnik, AVH. Pravo je pitanje zašto se uvode nove linije kad nedostaje vozača i vozila. Tako i sa ovom novom linijom. Da predsjednik VGČ NZG-istok Arapović ne stanuje u Velikom Polju (a član je SRIS 365) nikada se ova linija ne bi uvela (možda jednom)

545

Postoji vijeće GČ Novi Zagreb - Istok i može se napisati zahtjev za liniju 219 (povećanje polazaka) i navesti razlog.

ZET je malo trom i ne razmišljaju globalno, ali uz lijepo objašnjenje i ako je prijedlog opravdan, učinit će se max.što se može.
Govorim iz vlastitog iskustva.

Da, u Slobostinu dolazim vrlo često zadnjih 27 godina, i vidio sam da se broj putnika smanjivao tijekom zadnjih 10 godina na toj liniji, pa i reducirali polasci.

A za 229 sam dao prijedlog. Kao i za novu 241.

Politika me ne zanima.

545

Zaboravih dodati , ako je tako sa Arapovicem javite se Bandicu.

Pa glasali ste za njega.

Ne znam šta da ti kažem drugo.