Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

marin

E da, da napomenem, rekao mi je jedan vozač da prvo kaj napravi kad dođe u servis po bus pogleda gorivo, kaže da je redovito na 3/4 goriva, kaj bus potroši za 10 krugova neke linije, znači nemoguće je to potrošit. Mislim da nemoram dalje pisat  >hammer<

421

Povišena temperatura motora jest kvar koji se treba ispitati i popraviti. No pritom moraju biti zadovoljeni neki uvjeti.
1.Brtvljenje sistema hlađenja
2.Koja se rashladna tekućina koristi ( proizvođač preporuča antifriz koji ima točku vrelišta do 110 stupnjeva C pa otud postoji veći otklon kazaljke na komandnoj ploči)
3.Cirkulacija topline u i oko motora (pojedini busevi nemaju zaštitu ispod motora pa je cirkulacija otežana ili je nema pa se toplina ne odvodi kako je zamišljeno od strane konstruktora )
4.Hladnjak dimenzioniran i pozicioniran za odvođenje topline i čist od prljavštine iznutra i izvana ili  rešetka na karoseriji koja nije puna trave ili lišća zbog koje nema cirkulacije kroz hladnjak
5.Neispravna vodena pumpa
6.Nepodešen ili neispravan visko ventilator te instalacija koja daje pobudu rada
7.Odzračen sistem bez zračnih jastuka u sistemu
8.Ispravni termostat/i adekvatni za održavanje radne temperature motora ( zimski ili ljetni)
9.Ispravan čep hladnjaka/ekspanzione posude
10.Čisti lajtungi za hlađenje automatske getribe (jer se i ona hladi rashladnom tekućinom iz sistema)
11.Ispravna pumpa Webasta
12.Brtvilo(a) glave(a) da nije (na)puknuto
13.Glava(e) ispravna(e)
14.Ispravan pokazivač/davač temperature
Majstore, dodaj ak sam kaj zaboravil!

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Citat: Majstor  u Lipanj 17, 2013, 19:20:54
Pa upravo to i pričam
Referentic nije upisao sto popraviti
Svaki bus koji ne izađe na cestu iz servisa vise od 48 h mora biti zamjenjen
zamjenskim vozilom inače se obracunavaju tzv Penali koji iznose dnevno oko
300€
Taj isti referent bi morao i po dolasku vidjeti stanje vozila po dolasku nazad
iz servisa pa ako je prljav ili neispravan vratiti nazad
U početku se tako radilo a zašto je sada drukčije ako je treba vidjeti

Zapravo se uglavnom popravlja ono što vozači upišu u knjigu kvarova, a "referentić" samo na osnovu toga otvori radni nalog MAN-importeru.
Neispravni busevi se i vrate natrag ako se radi o kvaru zbog kojeg je bio tamo. Samo je to svaki put 50-ak prijeđenih kilometara koji će vjerojatno kasnije ući u penale, kao i više od sat vremena rada vozača kojeg plati ZET.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Evo oko 16h danas na stanici Kožinčev put, crko bus 222 na 136. Vozač kaže da se samo ugasio, vjerojatno da mu je bilo prevruće  :'( a dosta ih vozi sa otvorenim poklopcem spremnika rashladne tekućine.

tomekk

Gb 345, pogon Velika Gorica.Kaže frend koji ga je slikao neki dan da već danima ima ovaj problem i da se raspada  >hammer<

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

citaro

MAN19464

uključen je nagib za ulaz putnika, kad se vrata zatvore bus se ispravi,ili se pritisne tipka za poravnanje, bus je u odličnom stanju, kao i svi novi u gorici, nemaju problema sa grijanjem motora, klime rade odlično, jako su pouzdani.
očigledno tvom frendu nevalja ništa osim gb.850  ;D  ;D  ;D

Westin

Oko 15:30 iz smjera istoka Slavonskom avenijom( i okrenuli su se kod Hrvatske bratske zajednice) bus Citaro gbr.651 je vukla dizalica d4 u pratnji Craftera

lav0607

Citat: MAN19464  u Srpanj 09, 2013, 22:33:26
uključen je nagib za ulaz putnika, kad se vrata zatvore bus se ispravi,ili se pritisne tipka za poravnanje, bus je u odličnom stanju, kao i svi novi u gorici, nemaju problema sa grijanjem motora, klime rade odlično, jako su pouzdani.
očigledno tvom frendu nevalja ništa osim gb.850  ;D  ;D  ;D

točno ima nagib,iako izgleda ko da pleše rock n roll ali bus je u savršenom stanju,što se vidi iz priloženog
Never drive faster than your guardian angel can fly!

Tomek

Citaro 547na liniji 268 prije 20ak min ostao u kvaru kod OMV-a između V.Mlake i Buzina. Ljudi kraj njega na stanici čekaju drugi bus, a ovaj stoji s natpisom autobus u kvaru skroz ugašen.

Gb97

Gb 150 koji je na 125/02 ostao na crnomercu u kvaru- procurila nafta, zamijenjen je sa 341

822DoDo

Danas na 205 gbr.461 ostao u kvaru. U brijegu se sam ugasio a na ekranu je pisalo "FFR DIJAGNOSTIKA" i "EDC NE RADI"...odvucen dizalicom u garazu
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Gb97

Upravo vidjen mercedes gb 224 na stanici Vrapcanska aleja u smjeru crn. stoji s dignutom haubom i na podu vatrogasni aparat servisa jos nema

MouldieHawn

693 izgleda krepao u Sesvetama, stoji na stanici s podignutim poklopcem motora

marin

Ponavljam, to je jučer bilo, krepao 177 na 109 oko 12h na Selskoj, razletila se remenica, zamijenio ga gbr. 135.