EVO DOGODILO SE I TO !!!!!!

Autor PINTER, Svibanj 11, 2008, 17:06:51

PINTER

Nisam mislio da će mi se to dogoditi tako brzo. Nakon 8 god. prometovanja cestama autobusom vrag je došao po svoje !!!
05.05.2008 ponedjeljak u 10:15h moj zli duh je napravio svoje ...
Dogodilla se teška prometna nesreća na cesti užasa Suhopolje-Virovitica u kojoj sam ja nažalost bio sudionik.
Šaljem vam ove fotke koje sam uspio nekako napravit i ako sam bio u šoku.
Moj užas tog dana je ovako započeo: Krenuo sam sa Virovtičkog kolodvora točno u 10h stigao do naselja Ovčara koje je između VT-a i Suhopolja sa super raspoloženim putnicima i ljepim vremeno ali mene je nešto drugo čekalo .
Iz čista mira vozač koji je nailazio iz suprotnog smjera u stotinkama je preprečio svoj fiat uno preko moje prometne trake.  Ja sam se kretao iz smjera VT-a a on iz smjera Suhopolja.
Udarac je bio snažan i silovit  moja brzina je bila nekih 75 km-a ( dozvoljeno je 70 ) stao sam na kočnicu i to doslovno ustao i čvrsto stegao svoj volan .Gurao sam auto i drobio samo nekih 7 metara. Kočnice sam nedavno radio tako da su efikasno"zagrizle".
Autobus je stao ispred mene dim ,miris benzina i kiseline iz akumulator i beživotno tijelo žene koja je sijedila na suvozačevom sijedalu gdije je i bio centar udarca ( prizor je to koji ču nositi sa sobom cijeli život) NEKOLIKO TRENUTAKA SAM TAKO U STOJEČEM POLOŽAJU ZA VOLANOM ZURIO U TAJ STRAŠNI PRIZOR I NISAM VIJEROVAO DA MI SE TO DOGODILO.
Vratio sam se u stvarnost i izveo svoji 12 putnica van iz busa u slučaju da se ne zapali.One su vrišatale zapomagala ali na svu sreču samo od šoka ! Pošto sam auto dogurao točno na betonirano parkiralište od trgovine vani je več bilo ljudi tako da sno odmah prešli na izvlačenej zarobljenog čovijeka u olupini jer je zapomagao. Ako je itko to doživio te vriske i zapomaganja onda zna kako ti ništa nije bitno samo želiš pomoč tom čovijeku ( jer je iz auta curilo gorivo ) i postojala je mogućnost da plane. Npravili smo što smo naumili i za koji tren je došla hitna koja ga je odvezla , kasnije dolaze vatrogasci koji režu lim da "oslobode" poginulu ženu  pa sudci ovi oni itd A ja sijedam na obližnju klupu pripaljujem cigaretu i zurim u prazno,noge mi štrikaju i molim bBoga da ovo sve sanjam. Policija mi daje da pirim ispituju me kako se to dogodilo a ja vijrujte pojma nemam. To su staršne stotinke i ja se samo siječam trenutka udarca i drobljenja .
Ksnije odlazim na inzanredni tehniči u Viroviticu jer je bus bio u voznom stanju. Dolazim onako krvav u bijeloj košulji i kravati za pult "tete" koja radi na primanju vozil i kaže: Gospođo ja bi trebao papir za inzvanredni teh, pregled.  A ona meni pa dobro i šta, plati i možeš dobiti papire. PAR TRENUTAKA SAM JU GLEDAO I STAVIO SAM KRVAVE RUKE NA PULT I REKAO JOJ DA ME JE POLICIJA DOVELA NA PREGLED ALU SU ME OSTAVILI I DA JA OVO PRVI PUTA DOŽIVLJAVAM I NIKO MI NIJE REKAO DA PLAČAM BILO ŠTA. ona  kaže : pa onda ja neznam !   Ja joj ponovim da sam imao prije pol sata prometnu sa mrtvima i da želim samo da što prije se riješi ovo sve da idem kući . Ona odgovara : znam ja šata se dogodilo ali vi morate platiti.   Odustao sam sijeo u razbijeni bu zapalio cigaretu pozvao svoijeg oca i šefove koji su na sreću već bili na putu za viroviticu. Kda su oni stigli gospođa je pucala isti scenari i šef ju je pitao pa dobro kolika je to suma ka d se toliko pijenite . Bilo je riječi o 200 kuna .  Ni dan danas nije nam jasno kada se dogodi nezgoda a policija dovede vozilo na inzanredni teh.pregled tko plača .   A autobus je prošao sa najboljim ocijenam a no ovo mi je škola da radioni više nikad nesmijem "popustiti" jer se radi samo o mojoj koži svi dižu ruke kada se nešto dogodi !!!
Kasnije sam imao svoju kalvariju poziva sinova poginule im majke i odlaska na njenu sahranu. Ljudi su me prihvatili i stalno mi govorili da nisam ja kriv i hvala ima za to !!! Hvala im za to !
Ako se ikome ovo dogodi bio kriv ili ne ja ga iskreno žalim jer niko ne želi ubiti namjerno i svi smo potencijalne ubojice i žrtve zato nemojte tim ljudima još više otežavati njihovu patnju i savijest. Hvala svima koji su me tisuću puta zavali na mobitel i pitali kako sam ,zavali me na kavu samo da nebudem sam. Hvala mojim šefovima koji su isti tren doletili iz Našica i Osijeka . hVala mojim kolegama koji su me nazvali da  me pitaju kako ... I nakraju ne žeilim nikome da se dogodi ovo što se meni dogodilo jer je gorko i strašno i iskustvo !!!

Tomek

Šta drugo reći Pinter nego drž se, odmori se koliko god možeš i probaj što više biti sa prijateljima jer tako je uvijek lakše.. Ne ponovilo se...

Neo

Kolega stvarno mi je zao sto si prosao kroz sve ovo, ovo je katastrofa, samo mogu reci nedo Bog dragi nikome da dozivi ovako nesto...Jedno je sigurno da nisi kriv i samo je bitno da se drzis cvrsto u svemu ovome....

Neo
je zakon

EuroTrakker

Ne daj se Pinter. Samo toliko mogu reći, Nedao Bog da itko bude u takvoj situaciji
Pozdrav iz 53nje

maky

Jao kako je tužno ovo pročitat.

Trebaš biti jak, život ide dalje!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Servis

Lako bi sad bilo moralizirati i pričati "što bi bilo kad bi bilo" stoga... Pinter, ostani čvrst i hrabro kreni dalje. Ne dao Bog da se ponovi.

erobuss

Majstore drž se!!! Sve je to život, a živjeti se mora.  :'(

PINTER

miky

Drži se majstore. Iz iskustva jednoga moga prijatelja, što manje budi doma, ako imaš gdje makni se ili na neku turu ili stacionar, da se sve to malo ohladi...

stipe15

tovar

Podrška i od mene. Drži se, uzmi odmor...

busfan

Prijatelju drzi se, odmori malo. Sigurno je da nije tvoj greska

zlikowszky

PINTER, ovakvo nešto je najteži trenutak u poslu profesionalnog vozača. Emotivno, vrlo teški trenuci, čovjek si postavlja tisuće pitanja a odgovora slabašnih. PINTER, drži se, vrijeme će napraviti svoje i najvažnije od svega, kao prođe onaj noćna mora efekt, ODMORI SE.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

tamlover

PINTER, to je nažalost dio života svakog vozača, iako neki (većina?) to ne iskuse cijeli život. Ne kažu bezveze da ti je za volanom glava u torbi... Zato drž se, nemaš nikog na duši, ti si radio svoj posao a sudbina je izabrala baš tvoj autobus za jedan tužan kraj.

Inače kad govoriš o cesti užasa, na istoj dionici cca 2 km od izlaza iz VT lani sam skoro s kombijem doživio istu stvar kada je jedan osobni auto iz čista mira odjednom krenuo u preticanje drugog meni pred nosom. Srećom, ja sam uspio po bankini izbjeći sudar a on se uspio djelomično vratiti na svoju stranu (osto je iza ovog kojeg je krenuo preticati). Općenito, od Đurđevca pa do Suhopolja mislim da nije bilo puta da sam prošao a da nije bilo nekih "mrtvačkih" škara ili manevara.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tiki

Drži se Pinter!

Jednom sam vidio auto i u njemu mrtvog covjeka nakon saobracajke. Takvi prizori se nikad ne zaboravljaju