Beograd - gradski prijevoz - GSP i dr.

Autor BGS1, Lipanj 06, 2008, 02:43:27

Portos

Prvi od novih na 22

Spustio sam se na autobusni terminal Zeleni Venac. Sa njega sam se nebrojeno puta vraćao u Zemunsku kasarnu, najčešće linijom 84, ponekad i sa 702, 704, 706. Ovaj Ikarus se nisam nadao susresti. Autobusa tog tipa ima svega desetak i rijetko voze, ovaj je iz 1996. i tipa je IK 161. Takvih smo 30 komada imali u Zagrebu između 1987 i 1997.

Dok sam otišao kupiti kartu Ikarus mi je pobjegao  :sta:

Ništa ići ću sa FAP-om na 704 koji čeka.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Portos

U Zemunu sam sjeo u stari Ikarbus na liniji 17 kojim sam se odvezao do Konjarnika. Iznad Konjarnika je autobusni terminal Ustanička. Iz Ustaničke sam se 1990 često vozio do kasarne Bubanj potok linijom 306. Vremena za vožnju sa 306 nije bilo a pitanje je ide li linija više do Bubanj potoka.

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Portos

Jedan od autobusa privatnika na Bulevaru kralja Aleksandra

Portos

3 Belokomunmasa na Kralja Milana

Belokomunmas na 29

Ikarbus na 31

Nažalost niti u ponedjeljak 2.1. niti u utorak 3.1. Bg ulicama nisu vozili stariji tipovi trolejbusa

Portos

4.1.2012. sam krenuo prema Novom Beogradu, prešao preko novog mosta i u Novom Beogradu se križao sa starim Ikarusom IK 166 iz 1992.

Toliko iz Beograda.

Cijeli putopis iz Srbije možete pogledati na:

http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/11863-srbija-2012-2-812012/

Александар

shef

Šteta da ima ovako slab motor, inače sasvim ok mašina.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Александар

Александар

Shole

ljepota je najmanje bitna u svemu ovome.  Mene zanima, sa stručne strane, kakvi su autobusi za vozit, i koliko se kvare.  Klima ?

Estetski gledano, ovi mali farovi su odavnno već trebali bit out, a osim toga, što činiti sa svim ovim plastikama kad negdje oguliš sa prednjim desnim donjim dijelom ?  Zar mjenjat cijelu 1/3 prednje stjene?  Branik već odavno nema niti jedan bus, ali na svima (Classic, Conecto, Citaro.....)  su kutevi izvedeni drugačije tako da je najosjetljiviji dio lako zamjenjiv tj. puno je manji od ovoga

Александар

Klima je obavezna. Koliko će se kvariti i kako će se pokazati tek ćemo videti, cena im je bila 150.000€ po komadu.

Shole

Estetski je OK, osim spomenute prednje stjene, i previše je ovih rukohvata na vratima. Čemu po 4 ?

Koji motor je nutra ?

Александар

Ranije su bila 3 standardno, sada 4 da lakše ugura masu ljudi kada zbog gužvi prevoz postane neredovan pa se unutra napakuju kao u sardini. Da te šipke nisu tu, na nekim su autobusima su ljudi izbijali lepljena stakla na vratima!!!

Što se tehničkih karakteristika, evo PDF-a u prilogu. Ne znam samo, možda je na ovim E5 motor, ali nešto jako slično kao iz ovog kataloga.

tramvajac 92

Reci, a kolko ovih Ikača treba doći i kolko ih je isporučeno?