Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

shef

Od kazališta se obavezno ide lijevo u Ribarsku, Fiumaru, desno preko mosta ispred Konta, A.K. Miošića, S. Cindrića i dalje.
Busevi rade ono što bi inače bio prekršaj odnosno skreću desno sa A.K. Miošića na Deltu i onda lijevo na terminal.
Imam i sliku ali je sad ne mogu staviti.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

jedan_019

Bari

Evo kako to izgleda:
KREPAT MA NE MOLAT !

ikar

Opet su glasovi nekih koji su tvrdili da će biti problema šaptali gluhima! Naravno, odmah problemi. Gužva je u popodnevnoj špici do KBC-a Rijeka... Na kraju čemu zaključiti da nam cesta nije ni trebala, jer do sada nije bilo gužve, a sada će je biti  ;D

Klanaman

Ma ne vjerujem da će je biti. Možda će  biti prvih tjedan-dva dok se ljudi ne naviknu na novu cestu. Danas je bila gužva jer vozači nisu znali da je samo lijeva traka za skretanje prema Delti i prema Piramidi.,a i zelana faza na semaforu za lijevo skretanje je bila prekratka. Zato su vjerojatno kasnije i isključili semafore.

Berlingo

A jedno naivno pitanje. Dok Riva ne postane dvosmjerna (mozda prodje i vise od 8 godina), da li bi bolje bilo da je oko terminala na Delti veeeeliki i ogroooman kruzni tok? Neznam, ali tako mi nesto palo na pamet. Nemojte mi zamjeriti.

kico101

Slažem se s tobom, samo je pitanje kako kružni tok napraviti na mostu. Kružni tok kao rješenje vidim i na Žabici kada se preseli kolodvor.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Mislim da je Berlingo mislio na kružni tok u obliku jednosmjernih ulica. (Kazalište - Porta Brajdice - križanje AKM/Cindrićeva - Kazalište) Čak mi se i ne čini lošom idejom iako bi trebalo jako doraditi dio AKM između križanja s Cindrićevom i porte Brajdice. Jednosmjerni promet itd.

Berlingo

Upravo tako. Most bi bio dvosmjeran, ali ne bi bilo ovih kompliciranih skretanja. Dakle na Vezicu ides od Kazalista samo ravno do A.K.M-a. Ljevo u nju, pa desno u Cindricevu.

ikar

Dobra ideja, iako bi trebalo onda rekonstruirati taj dio A.K.M.  Sa sadašnjim stanjem makar i jednosmjernim prometnom nebi imala kapaciteta za takav sustav.

Shole

Zašto nebi imala kapaciteta?  Zar je sadašnje raskršće za lijevo skretanje koje propušta 3 auta bolje rješenje?  Džabe 3 trake u Cindrićevoj kad jedna faza semafora propusti 3 auta.  Može komotno svaki po svojoj vozit.

Šta je pak sa onima koji dolaze iz suprotnog smjera (novom cestom) i skreću desno u Cindrićevu?  Da li imaju istovremeno desno skretanje kad i ovi lijevo ili im je tad crveno?  I da li će oni moći skrenut desno u Cindrićevu i onda sjeć 3 trake da bi išli na parking Delta ?

Berlingo

A ipak je ovo forum o autobusima. Za Autotrolej bi sigurno bilo bolje nego ovo sad. Jer kad prigradski autobus iskrca putnike kraj kazalista on  mora na vrlo maloj i kratkoj dionici skroz ljevo. Nije bas to jednostavno. S mojom bi se idejom mozda cak pojavilo i neko novo stajaliste, a tamo na Brajdici puno ljudi radi. Izlaz autobusa s Delte bi bio jako jednostavan. Suprotno od danas, ides ljevo i nema mjenjanja trake. Ljevo na novu cestu i dalje prema A.K.M. i prvoj stanici. Sad je Fiumara, a mogla bi biti jos jedna negdje na samoj Brajdici.

kico101

Berlinga za precjednika. ;D ;)
S obzirom na ideju, bilo bi dobro to malo nacrtati u nekom programu i prikazati kako bi to izgledalo ( a možda i ne, da netko iz Rijekaprometa ne dobije nezasluženu slavu ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Ne hvala! Volan, koja piva i 588. Zaista skromno, morate priznati. Nudim Troleju da se nagodimo i da se pomirimo napokon! ;D

tramvajac 92

588 neće iči u rashod, nego će Ti ga, Berlingo, Autotrolej pokloniti za rođendan!  ;D