Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

kriticar

Citat: Portos  u Veljača 01, 2009, 09:17:52
Citat: conecto  u Siječanj 31, 2009, 22:31:00
Uz ovih 5 navodno bi u apd trebalo doci još 10 zglobnih Citara. Ostalo u app, dakle povijest se ponavlja - ona dok su oba pogona dobivala ista vozila, a zna se koji je uvijek bolje prolazio...
Da, ali to nema veze sa sadašnjošću, jer Holding je odredio da se nabavi određeni broj autobusa pogonjenih plinom i isti taj Holding je odredio da se punionica plina gradi u APD a ne u APP. Mene osobno ne bi ni malo smetalo da APP dobije autobuse na plin.
ne znam čemu priča koji pogon bolje prolazi kad u totalu APD dobija 55(15+40) novih zgobnjaka a APP 50kom.Tek će vrijeme pokazati tko je bolje prošao.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

Ivan

Citat: kriticar  u Veljača 01, 2009, 10:05:36
Citat: Portos  u Veljača 01, 2009, 09:17:52
Citat: conecto  u Siječanj 31, 2009, 22:31:00
Uz ovih 5 navodno bi u apd trebalo doci još 10 zglobnih Citara. Ostalo u app, dakle povijest se ponavlja - ona dok su oba pogona dobivala ista vozila, a zna se koji je uvijek bolje prolazio...
Da, ali to nema veze sa sadašnjošću, jer Holding je odredio da se nabavi određeni broj autobusa pogonjenih plinom i isti taj Holding je odredio da se punionica plina gradi u APD a ne u APP. Mene osobno ne bi ni malo smetalo da APP dobije autobuse na plin.
ne znam čemu priča koji pogon bolje prolazi kad u totalu APD dobija 55(15+40) novih zgobnjaka a APP 50kom.Tek će vrijeme pokazati tko je bolje prošao.
Ne bih se kladio koliko će točno biti (zagrebačkih) novih Citara u APD niti kako će Citelisi funkcionirati, no ne treba zaboraviti ni na goričke zglobnjake kojih je sigurno barem 7 i za koje mi se čini logično da završe u Dubravi, tako da ne vidim kako bi Dubrava trebala biti uskraćena brojem vozila... Ali slažem se, vrijeme će pokazati tko je bolje prošao (prije bih pretpostavio da će jednako dobro proći...)

421

Politika je svakako na prvom mjestu,pa putnici radi novih vozila (ne i radi otplate istih),ZET ( najviše APVG jer obnavlja ČITAV vozni park-NAPOKON) i mi vozači.Osobno mislim da će APD najviše profitirati zbog plina.Zato što će plinski koji imaju manju autonomiju biti na gradskim linijama,dok će (pretpostavljam APVG sa zglobovima preuzeti 268,a APP (po)vratiti 107.Ali čekaju nas novosti u prijevozu kod svinjogojske farme,mogućnost da 222 bude cjelodnevna....Od sutra 234 starta s novo-starom trasom.Ipak se kreće.Citaro G na Kvatriću ili u Dupcu nije mission immposible any more.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN fan

Da li zna netko kada tocno dolaze novi MAN-ovi? ;)

kekobus

conecto

Da, točno je da će se tek vidjeti kako će Citelisi funkcionirati, ali što god je do sad došlo od Iveca nije valjalo bilo da se radi o invalidskim kombijima ili ovim novim minibusima koji već s manje od 1000 prijeđenih km pokazuju slabosti. Prije par godina neki su vozači vozili na Citelisu svjetsko natjecanje u Luksemburgu i kažu da nije sluga MB i MAN-u. Bilo bi zanimljivo da se javi netko iz Pule. Ljubljana npr. ima nekoliko Irisbusa, ali i dalje samo nekoliko što može biti znakovito. A mi odmah naručujemo 60 komada nečega što je nepoznanica i još na pogon koji nam je također nepoznanica i još sve trpamo u jedan pogon. A 60 autobusa danas je gotovo pola izlaza, a kad se linije pojačaju uz neke nove činiti će barem trećinu. Možda se moglo u početku testirati s nekom manjom količinom autobusa u našim uvjetima...
Znam da CNG nije nešto novo u svijetu, ali kod nas je sve drugačije što najbolje pokazuje primjer s AdBlueom u ZET-u. A s autonomijom već i danas imamo problema na mnogim (ne samo prigradskim) linijama pošto se busevi ganjaju 20-ak sati dnevno, a potrošnja se zimi povećava zbog grijanja, a ljeti zbog klime (praktično tokom cijele godine). A kod CNG-a ne može doći servis i natočiti gorivo (znači šlepanje dizalicom - dodatne komplikacije i troškovi). No "Holding je tako odredio" a koliko oni zanju što rade...
U svakom slučaju APD će morati s njima živjeti narednih 8 godina, a kao se sve pokaže kao promašaj sigurno će netko odgovarati, moš si mislit...
U konačnici u APD uz ovih 5 sigurno dolazi još 10 Citara G, a za MAN-ove ne znam. No sumanjam da će gorički zglobnjaci u APVG jer čini mi se da ih nemaju gdje parkirati. A možda jednog dana uz tramvaju bude i nešto autobusa u novoj Remizi u Blatu...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

man750

Steta sto nisu uzeti plinski citari kad se vec znalo da idu u APD, ali trebalo je zadovoljiti apetite svih dilera, izgleda da su dosta zaduzili one koji odlucuju.
A kvaliteta nije bitna. Oni koji odlucuju vozit će se i onako samo prvi dan, ako i tada, a svi autobusi novi i mane se nece vidjeti
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

Ivan

Nekoliko novih Citara je trenutno na RT Jankomir. :)

ivo

Citat: Ivan  u Veljača 03, 2009, 16:08:33
zglobni ili solo

Ivan

Citat: ivo  u Veljača 03, 2009, 16:34:17
zglobni ili solo
Nema nikakvih solo, svih 65 koji dolaze su samo zglobni...

Portos

Ujutro ih (još) nije bilo :'(

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

ipiljek

Ivane, jel imaš kakve slike?? :P
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

MAN fan

Da li se zna koliko je novih citara doslo i koliko ih ide u app a koliko u apd?? ;)

Ivan

Citat: MAN fan  u Veljača 03, 2009, 19:24:32
Da li se zna koliko je novih citara doslo
Ja sam sigurno vidio 3 komada skroz u sjeveroistočnom kutu RT koliko se moglo vidjeti sa parkirališta Metroa, nije mi se dalo ulaziti pa nisam sve obišao, ne znam ima li ih još...

Ivan

Citat: ivo  u Veljača 04, 2009, 09:06:56
danas u 08:17 viđen novi man u vg na terminalu odlazio je prema institutu za vozila i ima zg probne tablice koliko sam uspio vidjeti zet-ov vozač vozi na displeju piše schule bus, inače bus  je bijele boje ima i nešto žute boje. tako da nevjerujem da je to zet-ov bus prije da je autoturistov a vozač možda slučajno ima plavu jaknu. ??? ??? ??? ???
Premješteno pod Autobusna tematika - Razno - Autobusi koji čekaju isporuku