IAA Hannover 2012

Autor Tomek, Listopad 29, 2012, 18:05:41

zlikowszky

Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Tomek

ProBus

Ovaj proizvođač je nama poznat po 'Ciglicama' koje uglavnom ima Autotrans grupa. U Hannoveru su izložili tri svoja modela, a na njihovoj stranici možemo vidjeti da ih ima još: http://www.probus-gmbh.eu/

ProBus Destino

ProBus Rapido

Tomek

Scania

Švedski proizvođač je pokazao cijelu svoju paletu modela.

CityWide

Tomek

Tomek

Setra

U sklopu Mercedesovog salona nalazila se i Setra. Vjerojatno i najveći hit ovoga salona među autobusima, jer ipak su svi čekali predstavljanje nove Comfort Class game. U principu autobus ima hrpu opreme i djeluje kao i sve Setre dosad, al dizajn pogotovo stražnjeg djela je ostao nedorečen. Kao da je autobus morao biti gotov par mjeseci ranije. Na IAA bili su izloženi MultiClass, nova ComfortClass i stara TopCLass i nisam siguran da nova 5-ica dizajnom izgleda novije od stare 4-ke TopClass onome koji ne zna da je to novost.. No, dosta priče evo slika:

Tomek

S 415 NF -- budući da smo se 5ar i ja vozili njom, a imam iskustva i u vožnji raznim generacija Citara mogu reći da je unutra to isti Citaro. Vjerojatno i ovo ostalo osim dizajna prednje i stražnje maske, i znam da Setra dolazi sa višeprofilnim gumuma pa je udobnija.

Tomek

S 415 UL - ovaj model dosad nije bio baš nešto uspješan na našem tržištu, pogotovo usporedivši ga s prethodnikom, serijom 3 dok je bila nova, al siguran sam ga kroz par godina kad krene uvoz rabljenih 4-ki da će ih biti jako puno

Tomek

Tomek

S 431 DT

Visina prizemlja i kata me nije nešto oduševila u popularnoj katnoj Setri, ima konkurenata koji nude više.

Tomek

S 515 HD -- znači da još jednom ponovimo, ovo je nasljednik Setre S415GTHD, a nasljednik S415HD Top klase će dolaziti samo sa tri osovine i zvati će se S515,516 i 517HDH, znači konkurent Neoplan Starlineru.

Tomek

Tomek

S 517 HD

Nove Setrine ratkape

zlikowszky

Citat: Tomek  u Studeni 22, 2012, 12:47:34
S 515 HD -- znači da još jednom ponovimo, ovo je nasljednik Setre S415GTHD, a nasljednik S415HD Top klase će dolaziti samo sa tri osovine i zvati će se S415,416 i 417HDH, znači konkurent Neoplan Starlineru.

Ček, ček...nasljednik ne dobiva prvu brojku 5 u oznaci klase? Zvat će se kao i prethodnici?
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Tomek

Dobiva!
Znači dosad su bili:
Comfort Class S415GT-HD
Top Class S415HD

Sad će biti:
Comfort Class S515HD
Top Class S515HDH (obavezno troosovinci)

Man lion's coach

Setra ili novi Skyliner???