Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

mate

Rijec je o lokalnoj liniji V.Kopanica - SB, a bus bi trebao bit S315GT, Gbr.115

Pozega

Evo upravo Trendliner Slavonija Bus-a sletio s ceste u zavoju preko nogostupa u dvorište kuće u Frankopanskoj ulici u Požegi,sva sreća taman je razvezao školsku djecu i u povratku stradao.
Kako mi izgleda da je izbjegavao traktor!
Nadam se da vozač nije ozlijeđen.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Pozega

mate

Citat: mate  u Listopad 15, 2015, 16:41:02
Rijec je o lokalnoj liniji V.Kopanica - SB, a bus bi trebao bit S315GT, Gbr.115

Evo opsirnije:

Citat:Ne znam ni sam što je uzrokovalo prevrtanje. U jednom trenutku nešto me povuklo i proklizao sam s ceste. Na sreću nitko nije stradao - kazao je vozač Igor Lazić.

18:08 sati
Službeno priopćenje Policijske uprave
Danas oko 12 sati, na županijskoj cesti između naselja Donji Andrijevci i Staro Topolje, došlo je do prometne nesreće u kojoj je autobus na redovnoj liniji Velika Kopanica – Slavonski Brod sletio s ceste. Na oko 600 metara zapadno od naselja Donji Andrijevci, 42-godišnji vozač autobusa nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti (kiša, mokar i klizav kolnik). Zbog neprilagođene brzine autobus, koji se kretao od istoka (Donjih Andrijevaca) prema zapadu (Starom Topolju) po ulasku u desni zavoj izgubio je kontrolu i prešao preko južne prometne trake i sletio s kolnika ceste na poljoprivredno zemljište s južne strane kolnika gdje se potom prevrnuo na lijevu bočnu stranu. U autobusu se tom prilikom nalazilo oko 15-ak putnika. Prema prvim informacijama u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog izvlačenja autobusa s obradive površine pomoću dizalice promet na ovoj dionici (ŽC 4202) ceste bio je zatvoren od 16,00 do 17,05 sati i preusmjeravan na županijsku cestu 4210 prema naselju Svilaj i to za vozila iz smjera zapada preko ŽC 4217 Sredanci – Svilaj, a za vozila iz smjera istoka preko ŽC 4219 Donji Andrijevci – Divošrvci – Svilaj. Policija će protiv vozača autobusa podnijeti prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (neprilagođena brzina kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti).

DONJI ANDRIJEVCI - Danas, četvrtak, 15. listopada, oko 12:15 sati, na zapadnom ulazu u Donje Andrijevce, u južni kanal uz županijsku cestu, sletio je autobus APP-a u kojem je tog trenutka bilo dvadesetak srednjoškolaca koji su iz Divoševaca, Donjih Andrijevaca i drugih sela putovali u Slavonski Brod.

Na upit novinara SBplusa vozaču autobusa Igoru Laziću iz Slavonskog Broda: Što je uzrokovalo slijetanje autobusa s ceste u polje? Lazić je kazao: "Ne znam ni sam. U jednom trenutku nešto me povuklo i proklizao sam s ceste".

Zbog uzrujanosti vozača nismo nastavili razgovor nego tek konstatiramo kako je u tom trenutku padala sitna kiša te da je do nesreće došlo u velikoj krivini.

Fabijan Petričević iz Divoševaca, učenik ekonomske škole u Slavonskom Brodu, bio je u autobusu u trenutku njegova prevrtanja. - Ne znam što je uzrokovalo prevrtanje autobusa, tek kad je prevrtanje započelo postao sam svjestan opasnosti. Na sreću nisam povrijeđen - kazao nam je Fabijan.

Martina Major, učenica IV. razreda Srednje Tehničke škole u Slavonskom Brodu također je bila u autobusu tijekom njegova prevrtanja. - Na sreću nije bilo teže stradalih. Jedni drugima smo pomagali izaći iz autobusa, a ja osjećam bolove u leđima, kazala nam je Martina.

Po završetku snimanja autobusa i uzimanja izjava od učenika, primijetili smo kako su na mjesto događaja došli i rukovoditelji tvrtke APP iz Slavonskog Broda - vlasnika autobusa. Oni, međutim, nisu bili voljni davati izjave za javnost prije nego bude proveden očevid. Tek, kazali su nam kako su sretni jer nitko nije zadobio ozbiljnije povrede.

http://sbplus.hr/opcine/donji_andrijevci/crna_kronika/autobus_s_djecom_prevrnut_u_kanal.aspx#.ViAI2W7luSp

Dreamwalker

Katastrofa u Francuskoj. 42 mrtvih zasad.

http://www.24sata.hr/svijet/strasna-nesreca-u-francuskoj-poginulo-je-najmanje-39-ljudi-443316

Citat:U frontalnom sudaru autobusa i kamiona u jugozapadnoj Francuskoj, točnije u mjestu Puisseguin kod Libourne, poginulo je 42 ljudi. Osam ih je preživjelo, na sreću prošli su tek sa lakšim ozlijedama.
U autobusu su bili umirovljenici koji su išli na organizirani izlet. Iz autobusa ih je poginulo 41, a mrtav je i vozač kamiona. Autobus se zapalio i izgorio do temelja.
Oba vozila su se nakon sudara zapalila. Na terenu se nalazi oko 60-ak vatrogasaca i djelatnici Hitne pomoći koji pomažu preživjelima.Trenutno se utvrđuju okolnosti koje su dovele do strašne prometne nesreće.
Ubrzo nakon nesreće oglasio se i predsjednik Francois Hollande.
- Cijeli državni vrh šokiran je ovom strašnom tragedijom - kazao je Hollande. Na mjesto nesreće uputio se francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.
Zadnja ovako velika prometna nesreća dogodila su u Francuskoj 1982. godine kad je na cesti život ostavilo 53 ljudi, a od toga 44 djece u dobi od 6 do 15 godina. Sva djeca su bila iz  mjesta Crépy-en-Valois.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Crnakronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/307592/Kod-Graaca-se-prevrnuo-autobus-pun-putnika.aspx

Citat:Autobus s putnicima sletio je s ceste jučer oko 17.45 sati kod Bruvna na dionici ceste D1 između Udbine i Gračaca. U nesreći su tri putnika zadobila lakše tjelesne ozlijede, a policija je protiv 50-godišnjeg vozača autobusa podnijela prekršajnu prijavu za izazaivanje prometne nesreće.

Do nesreće je došlo na 18 kilometru ceste između Udbine i Gračaca kod mjesta Bruvno.

Vozač autobusa zadarskih registarskih tablica u jednom je zavoju zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti izgubio kontrolu nad upravljačem te je prednjim dijelom autobusa sletio s kolnika u jarak pored ceste gdje je potom došlo do prevrtanja autobusa.

U policiji nismo mogli doznati koliko je putnika bilo u autobusu, iako su u prevrtanju lakše ozljede zadobile dvije putnice, od 33 i 51 godine te putnik od 64 godine.

Mjesto nesreće osiguravali su vatrogasci JVP Gračac za vrijeme pretakanja goriva jer se u prevrtanju probušio rezervoar na autobusu.

ZADARSKI.HR, FOTO: Ilustracija/CROPIX

Slika naravno uopće nema veze s člankom.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mate

Slika donekle i ima veze (nije ova nesreca u pitanju), posto je bus s slike sudjelovao u ovoj prometnoj nesreci kod Gracaca, dakle Iliade od Lisana, barem takve informacije imam s terena

mate

CBov SC7 je danas na putu za Zg imao bliski susret s malo vecom pticom koja je samo ostavila trag na prednjoj sajbi, na srecu nije bilo nikakvih ozbiljnijih posljedica

tamlover

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/crna_kronika/u_tri_prometne_nesrece_sudjelovala_cetiri_autobusa.aspx#.VmWhhzKwEs4

Citat:Tijekom prijepodneva, oko deset sati u Novoj Gradiški došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao autobus. Naime, na križanju  Ulice Maksimilijana Benkovića, Željezničke ulice i Ulice Kralja Zvonimira, najvjerojatnije zbog loše procijene vozača, autobus Eurolinesa nije mogao proći ispod podvožnjaka te je ostao zaglavljen. Uz materijalnu štetu nastalu na autobusu, ozlijeđenih nije bilo, a promet kroz podvožnjak zatvoren je do okončanja očevida.

No, jutros je čini se bio loš početak radnog tjedna za vozače autobusa. Naime uz ovu prometnu nesreću u Novoj Gradiški, u Slavonskom Brodu dogodile su se još dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači autobusa. Tako je u Ulčici Petra Krešimira IV došlo do sudara autobusa Slavonijabusa i osobnog automobila. Iako je u nesreći nastala samo materijalna šteta te srećom ozlijeđenih osoba nije bilo, djelatnici policije izašli su na teren i obavili očevid. Za trajanja očevida promet se odvijajo usporeno uz reguliranje od strane djelatnika policije. Kako je riječ o glavnoj slavonskobrodskoj ulici, kojom većina građana upravo u jutarnjim satima kada je došlo do nesreće, odlazi do posla došlo je do manje gužve. A ona je pak bila uzrokom manje 'kvrcavice' u kojoj je opet sudjelovao autobus. Ovaj puta riječ je o autobusu javnog gradskog prijevoza, koji je - vozeći se u koloni - udario u autobus kolege koji je vozio ispred njega. Posljedica: razbijeno vjetrobransko staklo i jedva primjetno kašnjenje linije. Nesmotrenost, nepoštivanje propisa, neprilagođena brzina, magla, loša procjena, umor, iscrpljenost,...točne uzroke prometnih nesreća na koje je policija izlazila kako bi obavila očevid dat će rezultati istrage. Ono što je najvažnije je kako niti u jednoj nije bilo stradalih. A svima ostaje upozorenje pridržavati se prometnih propisa i voditi računa da se vožnja prilagodi uvijetima na cesti.

Prije 5 godina zapeo Neoplan Slavonijabusa na istom mjestu...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

mate

Upravo tako rijec je o tom istom podvoznjaku gdje je N1216 od Slavonija Busa nastradao, inace kako se vidi rijec je o Sideralu ZG-3866-EZ, koji je isao za Pozegu.

Sto se tice kvrcavice Slavonija Busa, rijec je o N116 SB-888-NG, a u trecoj prometnoj, najvjerojatnije je rijec o dva busa Terzic Busa...
Pretpostavljam barem za dvije nesrece u Sl.Brodu da je uzrok jako gusta magla, koja vec nekoliko dana je na ovim podrucjima, te kao posljedica kasno uocavanje vozila ispred, a za CB ne bi me cudilo da je uzrok i vjerojatno neiskustvo i nepoznavanje terena, buduci kako sam cuo da dosta znaju za Pozegu ici novi vozaci

Majstor

Bojim se da njegov Gazda i Slavonija busov neće isto reagirati ( ovome ne bi bio na mjestu )
Samo mi sudite pošteno !