Rijeka City Card - novi sustav naplate

Autor Bocko, Siječanj 09, 2013, 18:15:37

shef

Hvala kolegi bivšem forumašu koji mi je danas demonstrirao kako stvar radi. Ima još prostora za nadogradnju sustava... Kako to da se ne može s kartice skinuti iznos za dvije osobe odjednom, kako je to u Zagrebu?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Bit će i grupna karta u ponudi, ali ne odmah da ne zbunjuje.  Kad se uhoda standardni model onda će se uvodit i novosti

primavera

Citat: NP-549  u Ožujak 10, 2013, 16:55:15
Bez računala su  535, 592, 623, 632 i 638.  Zašto ?
Mogu potvrditi da su u navedenim autobusima provedene sve instalacije,te naravno skrivena računala.Svaki ovaj garažni broj busa ima id aku-a!Šta u navedene nisu postavljeni valarizatori i vozačko računalo za izdavanja karata?

Bocko

Po meni vozačko računalo je preveliko i glomazno. Malen ekran a tipkovnica kao ona za laptop, no i cijeli uređaj je glomazan, pola ploče zauzme. Btw hoće i se u nekoj budućnosti maknuti strare cvikalice i "ona stvarčica" na kojoj svjetli crveno broj linije/vrijeme i koja služi za te cvikače.

shef

Citat: primavera  u Ožujak 10, 2013, 18:45:03
Šta u navedene nisu postavljeni valarizatori i vozačko računalo za izdavanja karata?
Šta nisam ja stavio sliku od 535? Ako hoćeš mogu i od 592 snimljenu jutros, nema problema. I dalje ni jedan ni drugi nemaju ni računalo ni validator.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

primavera

Citat: shef  u Ožujak 10, 2013, 20:13:46
Citat: primavera  u Ožujak 10, 2013, 18:45:03
Šta u navedene nisu postavljeni valarizatori i vozačko računalo za izdavanja karata?
Šta nisam ja stavio sliku od 535? Ako hoćeš mogu i od 592 snimljenu jutros, nema problema. I dalje ni jedan ni drugi nemaju ni računalo ni validator.
Ma nema potrebe za slikama.Inace nisam zaposlenik Autotroleja,a neke informacije koje napisem ovdje na forumu dobijem od frenda koji je tamo zaposlen.Info je bio da su svi busevi gotovi,a zašto nisu i ovih 5 stvarno  ???.Samo da pojasnim,svaki autobus ima svoje racunalo  i u ovih 5 koje  spominu NP-549 i shef ugrađena je oprema,a zašto nije i u njima vozacko računalo i validator ne znam!

Bocko

hihihi ti si garant iz pente. Većina postova ti je iz ove teme.
Btw kako je rijekapromet dobio nove stranice, valjda će i Autotrolej dobiti iste takve samo u narančastom sjaju budući da su imali slične od iste tvrtke.
Iskreno, ne znam zašto ih zg tvrtka mora raditi kada imamo riječke i informatičare iz grada.

primavera

Bocko nisam iz Pente,samo sam bio upućen od početka kako je tekao proces narucivanja,ugradnje i drugoga vezano za e-ticeting.Iz Ri sam! :D

Bocko

Ljubazan čovjek iz Pente mi je objasnio malo sustav:
Tehnička specifikacija vozačkog računala i validatora kartica te AKU-a  (Autorizacijsko Komunikacijskog Uređaja  = ono što zovete skriveno računalo)
Vozačko računalo ima svoju memoriju i sve podatke pohranjuje u nju i kad dođe bus u garažu tada se preko WLAN-a prenose podaci, ali u toku rada
paralelno se preko AKU-a svi podaci prenose direktno (real time) preko 3G SIM modula u prometni centar pa tako prometnik vidi svaku transakciju od
prijave vozača i linije, prodaje karata, validairanje kartice pa do GPS lokacije i brzine kretanja vozila i dr...

Brojač putnika je zaseban sklop stereoskopske kamere i image-procesora koji broji putnike na ulasku i izlasku iz autobusa ali obradom video signala
a ne preko nekakvih nagaznih senzora, infracrvenih fotoćelije ili mag. detektora.  Ovo je prva takva instalacija brojača putnika u HR i ima pouzdanost
brojila od 97% i budući da se analizira video slika tada  sustav može razaznati istovremeni ulazak jedne i izlazak druge osobe na istim vratima.

Sustav je zaista obiman jer će se ista kartica koristiti i u Autotroleju i na parkignu (Rijeka –promet) i u Gradskoj knjižnici i sportskim objektima.
pa je teško u par rečenica objasniti kako sustav funkcionira.

busista

Citat: Bocko  u Ožujak 10, 2013, 19:39:43
Po meni vozačko računalo je preveliko i glomazno. Malen ekran a tipkovnica kao ona za laptop, no i cijeli uređaj je glomazan, pola ploče zauzme. Btw hoće i se u nekoj budućnosti maknuti strare cvikalice i "ona stvarčica" na kojoj svjetli crveno broj linije/vrijeme i koja služi za te cvikače.

Ha... ma to je zaista minijaturno računalo u autobusu. Pogledajte što imamo u Panturistu.
http://2.imimg.com/data2/HL/UP/MY-324741/ticket-processor-usv24c-pro-250x250.jpg
Busista

kico101

Postoji li ( naravno da valjda postoji ) razlog zašto je 623 izopćen od ugradnje televizije?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

kico101

Nisam ni sumnjao. ;)
Ovoga sam slučajno videl danas popodne na 6. Nego, čujem pitanja okolo "kad će se moći kupiti te kartice"? Je li to neka poslovna tajna? :)evil
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

zvone16

Bila je priča kao 1.4 pa 1.5 al se sad priča kao 1.6 .. u čemu je problem ?
ZvoneXp

ikar

Bit će kad bude, šta sad navaljujete. Mora se sve isprobati i dovesti ured prije puštanja u redovnu upotrebu!