Punjenje linija (3)

Autor shef, Svibanj 19, 2013, 16:51:49

111222

Citat: shef  u Rujan 11, 2014, 12:01:43
565 na 2A. Stara baja se ne dâ.

evo me u RI za desetak dana i onda posljednje vožnje u avtomontažama  :'( bi li ih trolej proda?? ;D

NP-549

Bio je na 1A, i vozio ga najnoviji vozač koji je došao u zadnjoj turi pred kratko vrijeme,   i čovjek je oduševljen !

111222

nepoderivi busevi...jesu li vozili na 6 i 7 kroz ljeto??

lussin

Ja sam na ljeto vidio sva tri zajedno u akciji

Shole

Stalno voze sva tri.  Nema dana da nisu na liniji. 

111222

SHOLE što misliš koliko su prešli kilometara, i da, koliko godina voze??

nisu oni još za rashod :D ako su u mogli dubrovčani promjenit sjedala, ofarbat, promijenit koji istrošeni dio u svojim avtomontažama, može i trolej

Shole

Naravno da mogu još dugo vozit,  al je tendencija da se pomlađuje vozni park.  Konkretno ova 3 su na cesti 24 godine  (1990. godište.), al do pred malo su vozili i oni iz 1981./1982. (#418 i #423).

A kolko su prešli je teško utvrdit. Nekakav prosjek u gradu je oko 80 000 godišnje,  al u zadnjih nekoliko godina baš i ne voze tako puno jer su rezervna kola.  Mislim da neće imat puno više od milijon i pol.  Puno jači od njih po tom pitanju je bio #564 koji je cijeli radni vijek proveo na liniji 32 na cjelodnevnoj smjeni.  On je vjerovatno imao preko 2 milijona

111222

velike, moćne brojke :) još se sićam kad sam doša u RI prije 3 godine pa stalno avtomontaže...ne znam volim te starije buseve  ;D da je bar jednog sačuvat, jer bit će pomalo neobično kad ih ne bude...koliko sam se vozio s njima nikad kvar nisam iskusija, samo jednom, ali zbog vrata, ali to je zanemarivo...

ali ideju za promjenu sjedala, malo remonta moglo bi se predložit pa nek budu bar u rezervi, ali opet kažem da nisu potribni ne bi ni vozili svakodnevno

Shole

Sređivat  će se  #412, on je iz 1980.

Da ih ima 10, vozilo bi svih 10 jer se uvijek drži tehnička ispravnost oko nule.  Nikad nećeš vidit da je u garaži ispravno 10 autobusa u rezervi u špici,  uvijek su jedan ili dva i to iz razloga što se neki drugi ispravni autobusi povuku u servis na nekakve preventivne zahvate.  Ako je ispravnost nula, onda se neće danas pozivat na redovni servis neki kojem pada danas,  al ako je ispravnost +8  onda će se pozvat i oni koji nisu bili planirani, ali je prilika da se nešto na njima napravi jer uvijek u knjizi postoje nedostaci ili narudžbe za raznorazne stvari

111222

koliko sam skužija, stalno se najavljuje popravak 412, a niti se zna di je bus, niti su popravci počeli, ali sigurno bih se vozija u njemu...a "harmonikama" želim još dug boravak na riječkim ulicama :)

Jean

Zna se gdje je 412 (ja ga poslikao sredinom srpnja, ali mi slika ispala mutna), a koliko sam skužio i nema se na njemu šta pretjerano popravljati jer je potpuno ispravan povučen iz prometa kada mu je istekla registracija, jedino kvarovi uzrokovani dugotrajnim stajanjem.

Čini mi se da postoje dva problema vezana za 412: prvo i osnovno - što konkretno napraviti s tim autobusom? Da li ga pustiti u povijesnoj formi ili ga prerađivati, prepiturati i sl.? Da li ga koristiti u muzejske svrhe ili za razgledavanje grada itd? Čini mi se da fali ideja. Druga stvar - kad se i osmisli način korištenja, tko će i kako to financirati?

mivano

Iz gradskog proračuna.
Postaviti ga na Jelačićev trg kao spomenik.

111222

takav stari bus treba zadržati u originalnom obliku, naravno, ako je moguće... bilo bi lijepo se provozati u njemu s vremena na vrijeme, ali u manje punijim/frekvetnim linijama poput 1, 1A, 2A, 3A i sl. ne bih autobus star (ako se ne varam) preko 30 godina puno opterećiva uzbrdicama i "jačim linijama"

naravno može ga se koristiti u izletničke vožnje po RI i okolici ili kao nekih simbola grada, budući da autotrolej to stvarno jest...

gdje se nalazi trenutno 412? ako bih ima vrimena možda bi ga otiša uslikat

lussin

34 godine. Nalazi se u garaži Autotroleja,a to ti je ko Pentagon ;D

111222

čuvano ko nacionalno blago  ;D a zato se niko ne usudi otić unutra slikat...možda imaju još koji sanos >:D