Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/automobil-se-zabio-u-autobus-pa-pobjegao-oprosti-prijo-nisam-te-vidio

Citat:AUTOMOBIL SE ZABIO U AUTOBUS PA POBJEGAO "Oprosti prijo, nisam te vidio"
Autor: D.D. / Foto: D.J. - 2. studenoga 2019.

U petak nešto prije 23 sata na izlazu iz Stobreča dogodila se prometna nesreća kada je automobil udario u Prometov autobus. Događaj nam je opisao putnik koji se nalazio u autobusu u to vrijeme, a radi se o liniji 29 koja prometuje prema Tugarama. – Sve je bilo u redu dok jednom nismo čuli snažan udarac. Radilo se a automobilu marke Honda accord koji je udario u prednji lijevi dio autobusa. Čulo se kako je vozaču rekao "Oprosti prijo, nisam te vidio", a onda je dao gasa i pobjegao. O silini udarca dovoljno govori podatak da smo se svi jako trznuli, ali i da se automobilu najmanje jedno staklo rasulo po asfaltu. Ne znam koliko je autobus oštećen, ali sigurno je izgreban, a priča se i da su oštećena jedna vrata – govori nam čitatelj, svjedok prometne nesreće. Autobus je potom stao, a kako nam je rekao čitatelj, policija je došla na mjesto događaja za nešto manje od pola sata. Na asfaltu se vidi staklo koje se rasulo s automobila nakon prometne
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

citaro

Citat: RV  u Rujan 06, 2019, 13:54:20
Slika sa Šolte od prije nekoliko mjeseci, jedan od Irisbuseva imao zanimljiv susret sa sovom ili možda čak ćuvitom, simbolom otoka Šolte
Na slici je jedan od naših šofera, najveća legenda i svaka mu čast ;D

ne samo da je dovoljno neoprezno vozio da je ubio zivotinju, nego je dovoljna seljacina da jos ponosno pozira s njom ispred razbijenog busa. i to je tebi legenda?? za mene je to obican idiot.

RV

Tko može računat da će mu se životinja ili nešto drugo zabit u vozilo? Desilo mi se milijun puta kao i svima ostalima, da uz maksimalnu opreznost se desi nekakav sličan udes. Uostalom nije prvi ni zadnji put da se nešto tako desi na otoku, dapače bilo je i gorih slučajeva u povjesti, nažalost i smrtnih. Na to se nemože djelovat, uostalom vozač je autobusa, zar ti izgleda da bi namjerno izazvao takvu neugodnost svima okruženima?

citaro

1. ptica se ne zabija u bus. nece ti ptica iz cistog mira zavrsiti u sofersajbi, ako ne divljas i pokupis je.

2. nesreca se moze desiti, iz kojeg god razloga, ali onda isto tako mozes imati postovanja prema zivom bicu koje si usmrtio i ne biti krkan i jos pozirati s njom kao da si neki baja.

Sule

Oko čega sada vi raspravljate pa to je strašno....citaro ti kao da nikada nisi doživio da ti neka životinja izleti na cestu, a koliko sam skuzio sofer si? Uglavnom bezbroj sličnih slučajeva imaš tako da ne vidim oko čega bezveze dižeš prašinu? Sigurno je vozač divljao sa busom punim putnika po cesti samo da bi udario pticu to inače svi rade kada ugledaju životinju na cesti ili pticu u ovom slučaju zar ne? Mislim ono stvarno....

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

lussin

Za udar u pticu uopće ne mora biti kriv onaj koji ju je udario, nego onaj ispred. Za poziranje otom-potom

Zadarsko dite

Citat: citaro  u Studeni 04, 2019, 22:06:25
ne samo da je dovoljno neoprezno vozio da je ubio zivotinju, nego je dovoljna seljacina da jos ponosno pozira s njom ispred razbijenog busa. i to je tebi legenda?? za mene je to obican idiot.

Nisi u pravu. Bar ne u dijelu o divljanju i ubijanju. Selfiji i snimke su vec druga stvar, mada ne bih nazivao nikoga seljacinom zbog toga, no to ide tebi na dusu.

Idemo o voznji i ubijanju sove. To je nocna ptica koju je nesto, najvjerojatnije kakav pas ili macka, natjeralo u bijeg. Vjerojatno je spavala negdje nedaleko ceste i uplasena poletjela i izletjela na cestu u trenutku nailaska autobusa. Covjek je dobro reagirao sto nije panicario vec je sigurno zaustavio bus. Mislim kako mu niti brzina nije bila velika. do pedeset na sat, sudeci po sajbi. Desilo se, sova je stradala,  sajba je pukla, nema ljudskih zrtava i ide se dalje. Sovu sigurno nije oplasio auto vec nesto drugo.

Nitko pametan ne ubija autobusom zivotinje po cesti. Srne, jeleni, cak i veci pas naprave ogromnu stetu, pogotovo danasnjim plastic fantastic autobusima. I, kad ubijes nesto takvo, zovi policiju, cekaj izvid, lovocuvara, pa pisi izjave, zapisnike, sva cuda sto kostaju vise zivaca no dva medvjeda kupljena u mesara. Ili vepra.

Tako mi moj prijatelj i kolega prica kako je isao za Rijeku nocnim iz Zadra. Setra petica (kaze dva vozaca istrijana, jedan vozi ko i mi sta smo vozili tuda, drugom fali - gasa... dobri u svakom slucaju), ppod Velebitom, iza Karlobaga, vozac dade zmigavac i ode lijevo. Pretice nekoliko srna na cesti, u gluho doba noci, pobjegle su u grmlje uz cestu. Kaze, bio je pravac, srecom, jer da je naletio na njih iza kojeg zavoja, a ima zavoja, ko zna bi li uspio stati mada nije divljao niti vozio nerazumno.

Ili smatras kako je i onaj iz Dalmatinca sta je palo stablo na njega vozija divlje i poplasija stablo? A coviku svaka cast na stalozenosti kad je pocelo bubati po busu, ka i ovome sta ga sova bombizala.....

LukaST

Intouro

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

RV

Lipo ih je krenilo, samo da novo staklo i branike stave kako triba a ne ka dosad..

Intouro

XDonald

Citat: RV  u Studeni 07, 2019, 23:49:02
Lipo ih je krenilo, samo da novo staklo i branike stave kako triba a ne ka dosad..
Sigurno misliš na falša stakla koja nisu pravilno odrađena i onaj crni rub nikad nije ravan. Dosta buseva iz 2007./08., a i poneki Crosswayi ih imaju na nekim staklima, i baš bode u oči.
Mislin da se to ne smi na buseve stavljat dok su pod garancijon, već isključivo stakla od proizvođača. Ako ne smiju lipit reklame određeni period, nebi valjda ni to  ::|

Citat: AnteRegio  u Studeni 07, 2019, 23:53:13
A šofer...
Di ga je zakačio?

man323

Bilo da se radi o kvaru ili o oštećenju, novi autobusi idu u Dugopolje u ovlašteni servis dok su pod jamstvom, tako da je Prometu jedino zadatak odvesti autobus do Dugopolja u MAN servis

Paško

Osim što zbog katastrofalnog vremena očekujem neko oštećenje, danas se dogodilo jedno i zbog ljudske gluposti. Jedan od novih C2 prolazio je Poljičkom nasuprot Auto Hrvatske kad je čovjek otvorio parkirani auto i autobusu razbio treća vrata  >hammer<

Na liniji 17, #025
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!