Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

822DoDo

Imam pitanje. Da li je dobro ako se bus vozi u leru i onda u vožnji ubacuje u brzinu? Imao sam prilike voziti se s vozačem koji kad se malo zaleti bus stavi u ler (Lions Cityja) i dok uspori ili dok dođe u brijeg opet u brzinu i gas
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Ma uredu je, samo ako se pravovremeno ubaci u brzinu da bus koči retarderom.

421

Citat: 822DoDo  u Srpanj 19, 2013, 18:52:18
Imam pitanje. Da li je dobro ako se bus vozi u leru i onda u vožnji ubacuje u brzinu? Imao sam prilike voziti se s vozačem koji kad se malo zaleti bus stavi u ler (Lions Cityja) i dok uspori ili dok dođe u brijeg opet u brzinu i gas
Pretpostavljam da si se vozio s mlađim proćelavim vozačem većih klempavih ušiju- on tako vozi.
Takav stil vožnje nije pravilan i oštećuje getribu i elektroniku getribe, a proizvođač to svakako ne preporuča ( to vrijedi za sva ZET vozila s automatskom getribom)
Citat: marin  u Srpanj 19, 2013, 23:10:38

Što ako ne ubaci pravovremeno?
Nabijanje broja postova s nesuvislim i neargumentiranim konstatacijama nije bit ovog foruma.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

421 nije takav opis vozača, znači ima njih više...ovaj ima brkove  ;D a i ja sam si mislio da to nije dobro al reko da vas pitam, ipak ste vi stručnjaci  ;)

marin

Citat: 421  u Srpanj 20, 2013, 09:26:23
Citat: 822DoDo  u Srpanj 19, 2013, 18:52:18
Pretpostavljam da si se vozio s mlađim proćelavim vozačem većih klempavih ušiju- on tako vozi.
Takav stil vožnje nije pravilan i oštećuje getribu i elektroniku getribe, a proizvođač to svakako ne preporuča ( to vrijedi za sva ZET vozila s automatskom getribom)
Citat: marin  u Srpanj 19, 2013, 23:10:38

Što ako ne ubaci pravovremeno?
Nabijanje broja postova s nesuvislim i neargumentiranim konstatacijama nije bit ovog foruma.
Evo ni sam ne znam zašto odgovaram na ove gluposti, kakvo božje nabijanje postova? Što se mene tiče obrišite mi sve postove, o čemu vi razmišljate. Šta ako ne ubaci pravovremeno? Naravno ništa. Kolko vozača vozi Lionsa sa ugašenim retarderom, ima ih bar 2-3 na kojima svijetli ABS, a onda ne radi ni retarder. šta je tu tako strašno... Ako se desi sranje nisi ti kriv, retarder nije radio, a ako si ga ti isključio, onda ga uključiš ponovo jer nekad starno bus zapikava i nemreš normalno zakočit dok je retarder uključen.

marin

Provozajte se malo sa 318, bus ne da je raz*eban, nego i više od toga. Klima ne radi, lupa, rasklimano sve, grije se ko lud, ne spušta temperaturu uopće na normalno područje, a što je najiritantnije, čini mi se da ima lufta na ventilatoru, pa u cijeloj vožnji moraš imat pokrivene uši jer se sve trese, pogotovo kad se u brdo kreće, ne možeš to slušat. 327 je u svemu dobar, ali brate po lupanju je nagori, tamo se pak sve trese, ako malo jače nagaziš na neku rupu čimi se kao da će sve otpast. Mogu vam reći da mi je sve manje žao što idu u APD jer su koma, to nije MAN kakav je bio. To je Poljsko smeće koje jedino dobro ide. Tamo u Dubravi ćete se baš "usrećit".

Marine daj pripazi na svoj rječnik
EDIT: Joj, nisam skužio kako sam napisao.

Ivan

Čini mi se da samo jedna osoba na forumu doživljava sve ove probleme... 318 stalno vozi kod mene pa nisam primijetio ništa preužasno, bilo je i kod drugih modela nakon par godina tvrđih i mekših i klapavijih, pogotovo kod recimo solo Citara. Priču o glasnim ventilatorima na cjelodnevnom suncu i 40 stupnjeva u hladu ne znam kud smjestiti.

Shole

a valda je kompić sa šoferima pa prenosi šta oni lupetaju.  A kakav bi visko ventilator trebao bit ako ne bučan kad radi u drugoj.

Majstor

Kod ovih Manova je problem u nepranju pa se uhvati prašine na peraje ventilarora i jako vibriraju
Serviseru Man Imp je to posao otvoriti i dobro oprati pa je tome tako
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

U gorici svaku večer peru kilere, tako da je na svakom busu barem jednom tjedno opran kiler
i o tome se vodi evidencija, novi manovi nemaju problema sa pregrijavanjem, a stari autobusi jako malo, zanemarivo.

marin

Citat: Shole  u Kolovoz 06, 2013, 09:26:37
a valda je kompić sa šoferima pa prenosi šta oni lupetaju.  A kakav bi visko ventilator trebao bit ako ne bučan kad radi u drugoj.
Nemoj da te ja lupetnem. Nisam se mogao suzdržat, ali to što se vozim je valjda pozitivno, mislim valjda vozači znaju kakav je bus, a bus je smeče, kad dođeš u Zagreb onda komentiraj, a Ti Ivane, možda nisi primjetio, ali ja jesam. Bus je govno eto što (i 327 i 318). 318 bi se još i dao sredit taj ventilator, koji sada uši probija dok se kreće sa stanice, ali tko će popravit cjelu unutrašnjost 327? Nitko naravno. A i ne vidim da su 318 dirali, osim klime. I da, Ivane, tko je spomenuo glasne ventilatore? Ja sam rekao da trese i da ne spušta temperaturu, znači radi u najjačoj brzini, a možda nebi trebao da se kileri čiste i zato povuče tu svu prašinu. Zatim kažeš da sam ja jedina osoba sa foruma, a misliš da drugi ljudi i vozači ljudi nemaju primjedbe na taj poljski poluproizvod? Zapitaj se bolje.

822DoDo

Ja se slažem sa Marinom. I u Dubravi ima nekoliko Cityja u kojima se nemoguće normalno voziti zbog buke koju stvara ventilator.

Urbino LE

Općenito na vozilima sa D20 motorima ventilatori više rade nego na onima sa D28, ipak je cijena EGR-a to izraženije grijanje motora.

NP-549

Pa još u kombinaciji sa lošim održavanjem eto ti odma problema.  Ja sam dužio dugo vremena EL Mana sa malim D08 motorom (identičan vašem iz NG272) i bilo je pod obavezno zimi oprat hladnjak jednom mjesečno, a od 1.6. do 1.10. svakih 15 dana.  Vrtlog visko ventilatora stvara nekakv potisak koji vuče odozdola svakakvu prašinu i lišće i to se sve nakrca iza hladnjaka koji tad radi smanjenim intenzitetom.  Kod ispiranja sa mini wash-em treba jako vodit računa o mlazu jer par krivih poteza i iskrive se one aluminijske lamice na hladnjaku pa si opet nigdje. On je teoretski čist ali si mu smanjio rashladnu površinu pa opet ne valja.  Pošto sam uglavnom vozio duge linije zimi je bilo puno problema sa sipanjem ceste zbog snijega i leda koje su tad pune prašine i sve se to opet diže gore na hladnjak osim zbog spomenutog vrloženja i zbog loše postavljenog auspuha koji diže sve u motor.  Sve u svemu, OK bus je, dovoljan mu je bio taj motor, ali trebalo je vodit računa o njemu inače brzo sve ode kvragu. Moj je prošao 1 650 000 km, dok su drugi koji su na oko milijon u tri puta gorem stanju jer se slabo vodilo računa o njima

Lions Regio

Citat: marin  u Kolovoz 06, 2013, 22:16:43
Citat: Shole  u Kolovoz 06, 2013, 09:26:37
...mislim valjda vozači znaju kakav je bus...
Našao si crkvu di češ se molit  ::|

Bio on poljski poluproizvod ili ne ti auti se ne gase,rade po 20 sati dnevno i očito da su nekvalitetniji od svoje starije poljske braće (NL 313 *06 i NG 313) i to je činjenica a kakvi sve jataganci to voze i kako se održavaju dobro je da idu kako tako  ;)