Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Ivan

gbr. 752 "izgubio" sva slova IVECO odostraga tako da sumnjam da su pala sama od sebe, ostali su tragovi od ljepila, baš me zanima kome su trebala  ::|

dominik,

Ima njih još koji nemaju i slova "IVECO" i "IRISBUS".

Portos

Citat: Ivan  u Prosinac 06, 2014, 14:20:34
gbr. 752 "izgubio" sva slova IVECO odostraga tako da sumnjam da su pala sama od sebe, ostali su tragovi od ljepila, baš me zanima kome su trebala  ::|
A 758 je dobio sprijeda g.b. sa znatno većim fontom od originalnog.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

743 i 755 također (obadva imali sraz). Iveco otraga fali na dosta njih, to si je neko uzeo namjerno..

Nedo

Gbr. 146 (možda i neki drugi) dobio zvučnik iznad prvih vrata, pa sada na stajalištu govori broj i smjer linije, baš kao na tramvajima.

Ivan

Nije zvučnik nov nego je napokon puštena u rad odavno dostupna funkcija. Skoro svi imaju zvučnike kod prvih vrata, stavljani su i na tramvaje i na autobuse otkad je krenulo ugrađivanje Atrona, bili su i na Eurobusima, NG272 i svemu ostalom rashodovanom godinama prije nego se počelo koristiti...

STIB

To je u načelu OK, ali pitanje je koliko smisla ima takva zvučna najava negdje na periferiji gdje prolazi 3-4 puta na dan jedna jedina linija?

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Naravno da nema, ali radile su se na periferiji i puno gore stvari zadnjih godina kad su u poljima građene nadstrešnice koje su koštale više nego novi mali auto, tako da ova "urbanizacija" i "standardizacija" i nije najgora stvar koja se može dogoditi.

dominik,

Citat: Ivan  u Prosinac 15, 2014, 17:35:54
Nije zvučnik nov nego je napokon puštena u rad odavno dostupna funkcija. Skoro svi imaju zvučnike kod prvih vrata, stavljani su i na tramvaje i na autobuse otkad je krenulo ugrađivanje Atrona, bili su i na Eurobusima, NG272 i svemu ostalom rashodovanom godinama prije nego se počelo koristiti...
Meni se čini da busevi iz 2007 i 2009 nemaju ugrađene vanjske zvucnike, barem se nigdje ne vidi.

citaro

Ne vide se nigdje ni na niskopodnim tramvajima, a imaju ih...

dominik,

Pa kad su iza gornje dijela oplate, dok kod busa nemaš kuda "sakriti" izvana, barem se meni tako čini.

Dreamwalker

CItaro II G gbr. 224 -----> ZG-2609-FI
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Citat: dominik,  u Prosinac 15, 2014, 23:18:06
Meni se čini da busevi iz 2007 i 2009 nemaju ugrađene vanjske zvucnike, barem se nigdje ne vidi.
Ugrađen je, ali i sakriven da ne bi bio mehanički oštećen. Komada 1.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

hrvoje.skoc

MAN NG312 gbr 137 dobio naprijed novi broj na sredini kao što je recimo na gbr.138 i 152 koji su pofarbani u plavo