Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Majstor

Dijelovi se ne kupuju za nista u Zet-u
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

Znači kad koji bus rikne, čeka neka bolja vremena, pa super im je poslovanje.
Jel ARZ pun autobusa koji čekaju da  uprava počne kupovat djelove?

Ivan

Što reći nego da stvari napokon dolaze na naplatu... Žalosno je samo koliko je i ovdje bilo ljudi koji su uživali u šminki i govorili "samo neka se kupuje" prije 6-7 godina kad je barem cca 120 milijuna eura iliti milijardu kuna otišlo na prekobrojnih 30-50 tramvaja i 60-100 autobusa.

tramvajac 92

Nego, kad smo kod 850, on je jedini SL 263, pa, bi li se mogao ubaciti motor koji ide u SL283? Jasno, bez da rastaviš pola autobusa da bi se sve prilagodilo...

MAN19464

To jedino Majstor može odgovorit.

Majstor

Nazalost ne
850 je E2 motor a SL 283 u Zet-u E3 motor /gbr 67-74/
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Ako je motor 260 unutra, je to mali D08 kao u Eurobusu ili veliki kao u prvim NL-ovima ?

Ivan

D08 je u njemu, a može li onda ići iz rashodovanih Eurobusa, iako su na njima bili polegnuti?

Ivan

Citat: Ivan  u Veljača 09, 2015, 11:28:01
Na g.b.35 komad iznad displeja ofarban u plavo (npr. kao kod g.b.109), kao da ne znaju kako originalno
Isto i na g.b31...  ::|

NP-549

Nemože,  to su oni LUH i LOH.  Pa nije problem naručit djelove, ko zna iz kojeg razloga se čeka

tramvajac 92

Citat: Dominik MAN NG312  u Svibanj 09, 2015, 21:03:53
Imam još jedno pitanje: jer postoji Citaro gbr.179 pošto ga nisam nikad vidio? Piše u voznom parku da ga ima, a sad ne znam?
Kolege su te već ispravili za greške, pa ja ne moram. Dalje, 179 postoji očito kad je u voznom parku, ak ti ga se baš traži, najveća vjerojatnost je da ćeš ga naći u garaži Podsused, ako je ispravan i vozi onda na Črnomercu (vjerojatno Zaprešić ili Bistra) ili ako je neispravan u Autobusnoj radionici Zagreb.

t4

Nekak mi se čini da će najveći problem ovog ljeta opet biti klimatizacija :D Već je bio takav Citaro na 220, klima radi, unutra sauna, prozori se ne daju otvoriti.
Jučer neka ženska u 268 visi na trećim vratima, naravno, vrata se ne mogu zatvorit i tako par minuta na svakoj stanici. Kaj su ljudi mutavi ili što da se nisu naučili micati s vrata. Žena stoji na vratima i ogledava se okolo i gleda čudom u vrata kako se ne zatvaraju.

smogovci.bbb2

A zašto se ne bi na pod autobusa (sa senzorima na vratima) zalijepila oznaka da se zna do kud se smije stajati kako bi se vrata mogla zatvoriti. Jer neki putnici zaista to ne kuže niti razlikuju tipove autobusa. Senzori rade samo na zglob MB Citaro u prikolici. Svi drugi busevi to nemaju ili ako su i imali senzore isključeni su.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Pa u svakom autobusu je žutom bojom označeno do kud senzor lovi, ali u gužvi ljudi na to ne paze.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Možeš mi molim te pojasniti gdje se ta žuta oznaka u autobusima nalazi?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza