Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

C2

To što se Citelis trese ne znači da loše koći, naprotiv i sami ste rekli da mu je kočenje jača strana i ja se slažem. To što su pojedini dijelovi rasklimani ne možemo to staviti u isti koš.

Shole

Dečko dragi, još puno palente moraš popapat prije nego budeš mogao ravnopravno sudjelovat u raspravama. Do tad si možeš i curicu neki nać ili sapunaj mačora, a mani se toga kojem Citelisu škripe brenze, a kojem nabija mjenjač. Nijednog normalnog dečka to nebi trebo zanimat

MAN truck bus

Zašto manovi cityi prigradski imaju kabinu kao ng 313 a ovi gradski drukčiju? ??? bus123 byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Citat: MAN truck bus  u Travanj 10, 2016, 19:38:44
Zašto manovi cityi prigradski imaju kabinu kao ng 313 a ovi gradski drukčiju? ??? bus123 byeg

Koji su to prigradsky cityji?

leonardo123

Citat: citaro  u Travanj 10, 2016, 20:27:32
Koji su to prigradsky cityji?
Kolega vrlo vjerojatno misli na gbr.75-87.

MAN truck bus

Tak je  byeg oprostite na ne detaljnosti
Evo mislim na ove : http://www.stadtbus2.de/nachrichten/n_foto_0702_hr-zet-zagreb-78.jpg
"kartu imamo?"

C2

Pretpostavljam da si ih nazvao prigradskima zbog broja vrata. Inače to je po namjeni isti autobus kao Lion's City iz 2009, ali u nabavci iz 2006 su uzeli s vratima manje ne znam iz kojeg razloga. Isto tako su 2006. nabavljeni zglobni Citari s 3 vrata. Prema opremi to je klasičan gradski bus, ali je zbog broja vrata poželjno da se koristi na prigradskim linijama. Što se tiče kabine vjerojatno nitko pri nabavci nije vodio brigu o tome da bude na svima ista. Negdje sam čitao da proizvođači autobusa ne rade kabine, nego neke firme sa strane probuše rupe i namontiraju kabinu. Proizvođači rade samo vrata za vozača bez zaštitnih stakala tako da su ove kabine koje imaju Zet-ovi autobusi nestandardne. Tako barem vrijedi za MAN i MB.

lussin

Kupac naručuje (između ostalog) kabinu kakvu on želi, pa su možda htjeli isprobati oba tipa kabine ili nisu bili zadovoljni prvim tipom kabine, pa su u drugoj nabavci uzeli drugačiju kabinu. Istu stvar je napravio i Split. Nabavka iz 2007. ima klasičnu MAN kabinu a 2013. VDO kabinu

C2

U prethodnom postu sam se raspisao o zaštitnim staklima na kabini - za to sam mislio da je nestandardno da me netko ne bi krivo shvatio. VDO ili MAN instrument ploča su normalni izbor pri nabavci autobusa. MAN ploča izgleda elegantnije barem po mom ukusu, dok je prednost VDO što je standardna i ako je ostali autobusi imaju u voznom parku onda nema problema u snalaženju s komandama.

tramvajac 92

Nabavljeni su sa 2 vrata jer smo htjeli biti kao neki europski gradovi koji uzimaju gradske autobuse s 2 vrata, zglobne s 3.

Obadva su gradski autobusi, a ZET nema baš prigraskih autobusa, pa koristi te za prigrad.

MAN truck bus

Je li imaju MAN NG 312.senzore na 3. i 4. vratima (mislim ne jer imaju gumbe za sva vrata). Pošto su godište skoro kao kockice ;) :)  byeg
"kartu imamo?"

man323

Može bit da imaju, a nemora. I ne zavisi ti to o njihovim godištima, splitski O305G su imali te senzore (još iz 80.-tih) tako da ti ne igra ulogu godište nego kako je konfigurirano vozilo. A postoji i mogućnost da imaju i senzore i tipke na komandnoj tabli...

421

Citat: MAN truck bus  u Travanj 11, 2016, 19:43:12
Je li imaju MAN NG 312.senzore na 3. i 4. vratima (mislim ne jer imaju gumbe za sva vrata). Pošto su godište skoro kao kockice ;) :)  byeg
Bez obzira na način otvaranja vrata (pojedinačno ili "dozvola" za 3. i 4. vrata ) navedeni  bus123 i obje verzije  O405 imaju senzore kako bi zaštitili putnike  da ih vrata ne stisnu pri ulasku/izlasku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Ma znam da nekad znaju počet binkat al neznam jel to to ili zbog toga kaj je lampica u kvaru
Fora.
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"kartu imamo?"

421

Blinkanje lampice u prekidaču je znak poremećaja sistema otvaranja/zatvaranja vrata, ili rad pod otporom.
Lampica ne može biti u kvaru: ili radi ili ne .
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln