Irisbus Citelis CNG (2)

Autor Spiker, Listopad 06, 2011, 22:55:01

GT-R

Kakav sad cirkus rade s tim Citelisima. Prvo oko otvaranje punionice pa sad s tim naljepnicama.
Bolje da su se pokrili ušima i u miru otvorili punionicu i pustili buseve da voze. A ne sad oni odjednom s ponosom otvaraju punionicu i lijepe naljepnice po busevima kao da su danas došli a ne prije 5 godina.
Pametnije bi im bilo da poprave ceste po kojima busevi voze.

Ivan

Otkad punionica radi samo smo čekali kad će biti "otvorena" i kad će se dogoditi ostatak spektakla, jasno da je ovo jedan od najlicemjernijih prizora koji nam je gradonačelnik priuštio, nadao sam se da će nas poštediti ali naravno da nije...

Što se tiče naljepnica, pametnije bi bilo i da naljepnice troše na uredno označavanje vozila, npr. onih stalnih zamjenskih, i na poboljšanje oznaka na stajalištima i slično umjesto na ovakve stvari, no eto, moraju pokazati da se brinu o našem okolišu ako se već ne brinu o našim novčanicima. ::|

Westin

Troše i na reklame za kupovanje godišnje karte samo su ih se malo kasnije stigli staviti .
Na nekim CNG naljepnica je loše zaljepljena te su se već počele odljepljivati .

marin

Troše na gluposti. Kaže mi frend da su te naljepnice skuplje od lakiranja/farbanja. Npr. da farbanje/lakiranje jednog elementa dođe 100 eura, a da lijepljenje jednog elementa oko 1000 kuna.

Portos

Citat: marin  u Siječanj 12, 2014, 11:01:26
Troše na gluposti. Kaže mi frend da su te naljepnice skuplje od lakiranja/farbanja. Npr. da farbanje/lakiranje jednog elementa dođe 100 eura, a da lijepljenje jednog elementa oko 1000 kuna.
Marine prestani s tim rekla/kazala informacijama.
Lakiranje vrše zaposlenici ZET-a koji primaju plaću, na koju se plaćaju porezi i doprinosi, dakle ako nešto košta 100€ onda je to samo cijena materijala, ne računaš cijenu radnika koja je još barem toliko.
Ako naljepnica košta 1000kn to je već cijena s PDV FCO naljepljena na autobus a pitanje je da li je to uopće 1000kn ili manje.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Zašto citiraš prethodni post?

I neka je lakiranje 200 eura, a nije kad se sve zbroji, kaj 1000 kuna dat za jednu naljepnicu nije malo puno? Pogotovo kad ih ima sa svih strana po nekoliko. Ja mislim da grad nije baš u poziciji da stavlja nešto tako skupo na autobuse, bolje bi im bilo da se prime papira za punionicu u APD, a ne ove gluposti, mažu nam oči s tim naljepnicama kao da su ne znam što. Ako je već htio mogo je na televiziji napisat da ta govna voze na plin. (Jesam možda nekoga povrijedio zato što su Citelisi govna? Ha?)

tomekk

Citat: marin  u Siječanj 12, 2014, 11:01:26

Naljepnice se ne računaju po elementima nego po m2, uz to cijena ovisi o vrsti folije.S obzirom da su Citelisi obljepljeni i bočno, vjerojatno s običnim folijama + ako  uračunamo popust na količinu, 1000 kn bi mogla biti cijena jednog autobusa s naljepnicama bočno i straga.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

sokre

Mislim da je Marin u pravu. Sve što grad radi je puno skuplje nego da to bilo tko od nas napravi.

Kako se kaže - što je ugovor bez aneksa.

Shole

Baš bi volio da netko od vas koji se malo više kužite proba đir sa Riječkim Citelisom. Da li su naši fakat bolje složeni, ili smo si mi samo umislili da su OK.

A što se čičimičija tiče,  naravno da je za teret kad je to klasična teretna šasija koja se normalno ponaša kad na nju nakrcaš dve palete robe.  Nisam baš siguran u ovu priču, al navodno je neki naš vozač pred par godina po Grobniku po snijegu u njega nabacao iza par vreća sa pjeskom i bus se odlično vozio po snijegu i da uopće nije nabijao po rupama. Inače šlajfa u brdo čim je kiša

Tomek

Ovog 772 je vozač još jako polako i pažljivo vozio, po mom mišljenju i presporo jer nam je do Črnomerca trebalo jako dugo i opet na svakoj rupi sam imao osjećaj da ćemo ostati bez kotača. Baš koma. A pričao sam i sa vozačem Cicimicija i kaže on da mu se baš svi kolege žale da Citelisi jako lupaju po rupama. Kaže on da je očito bilo koliko para toliko muzike jer da su Citelisi osjeno lošiji. Naravno svatko ima svoje mišljenje, al on je već jako dugo u ZET-u i još nekad je vozio Samoborske TAM-ove tako da ima iskustva- Za MAN I Mercedes mi je rekao da je to tu negdje.

Tomek

Citat: Shole  u Siječanj 24, 2014, 20:48:03
Baš bi volio da netko od vas koji se malo više kužite proba đir sa Riječkim Citelisom. Da li su naši fakat bolje složeni, ili smo si mi samo umislili da su OK.

A što se čičimičija tiče,  naravno da je za teret kad je to klasična teretna šasija koja se normalno ponaša kad na nju nakrcaš dve palete robe.  Nisam baš siguran u ovu priču, al navodno je neki naš vozač pred par godina po Grobniku po snijegu u njega nabacao iza par vreća sa pjeskom i bus se odlično vozio po snijegu i da uopće nije nabijao po rupama. Inače šlajfa u brdo čim je kiša

Neki na Ri forumu i ne dijele tvoje mišljenje poput Bokija 651.

Ivan

Tko bi ga znao kako prođe koja serija... Recimo, vozio sam se u Citelisu starom par godina u Bresciji koja je baš jedan od Ivecovih najvećih industrijskih centara ;D pa je bus klepetao i skakutao kao da vozi kroz krško polje preko kamenja od 30 cm :P, a u Parizu su Citelisi bili i iz novijih i iz starijih serija možda najuredniji autobusi koje sam ikad bilo gdje vidio. Zagrebački su nekako u sredini prema gorem, možda je kriva sad zatvorena Valle Ufita i talijansko slaganje, ali to uopće ne znači da se stvarno raspadaju i da imaju ozbiljnih tehničkih problema, jer po Italiji mnogi Cityclassi su isto tako klepetali kao novi pa voze 15 godina po njihovim razvaljenim cestama, i mislim da sigurno postoji razlika u tome kako ih se sklapa. Da se vratimo na Citelis, osim povremenog lupanja i škripanja mislim da su udobni a očito i pouzdani s obzirom koliko ih izlazi u promet, čisto tehnički to se ne smije previdjeti, rade posao pouzdano i s dobrim performansama koliko god škripali, i tko god kaže da to nije istina ne govori o činjenicama nego o dojmu.

Zna se i drugima zalomit takvo nešto, kako je skoro svaki Lion's City 2006. je užasno lupao, najgora mi se činila kabina za vozača, pa se na kraju sve sredilo... Možda bi se i na Citelisima sredilo kad bi ih netko detaljnije prišarafio gdje treba.

Ivan

Uglavnom, opet malo iste rasprave, makar me zna živcirati lupanje meni su više nego u redu, nikad mi nisu smetali siroviji, glasniji i vizualno iznutra ružniji autobusi poput MAN-AM i TAM-ova dokle god se nisu kvarili svakih 5 minuta kao Ikarusi, a koliko god neki stalno govorili da je Citelis Ikarus po KTI i ostalim podacima o tehničkoj pouzdanosti vjerojatno nikad neće biti istina. Citelis me podsjeća na gradske TAM-ove i drago mi je da se vratilo nešto gradsko (ne računam visokopodne turske) a da nije dosadno njemačko.

Urbino LE

Citat: Shole  u Siječanj 24, 2014, 20:48:03

Ja mislim da je to njima navika na Nijemce kao nekakav etalon u industriji.

Shole

Ne hvalim Njemačke autobuse zato što je švabo najbolji, nego je činjenica da su među sposobnijim u svijetu za napravit kvalitetan i funkcionalan autobus. Jedino bih skandinavce izdvojio kao još bolje od nama poznatih proizvođača.  Što se pak talijana tiče,  poznati su kao vrhunski dizajneri ali isto tako ga vole i sfušat.  Ne govorim generalno, ali imaju onih svojih "epizoda".   Gledajuć isključivo pogonsku grupu,  mogu reć da su jedni i drugi u egalu,  dok kod sveg ostalog mi ipak talijani malo kasne.  Mada vjerovatno veliku ulogu u svemu tome igra i ono "za koje tržište je autobus proizveden".  Vjerujem da su Citelisi u Pragu bolji nego Zagrebački, i isto tako Citari u Stuttgartu bolji od ZET-ovih.

Uvijek će bit onih koji govore da je njemački auto najbolji i najljepši, kao i onih drugih da su to ipak talijanski auti.  Talijanski su meni definitivno ljepši i elegantniji, al neznam baš kolko su bolji jer pitanje koji  FIAT, Lancia ili ALFA iz 80-ih ili nedaj bože 70-ih još vrti kilometre po cesti,  a činjenica da je hrpa švaba iz navedenih godina još uvijek itekako pokretna. I to nešto znači !