Irisbus Citelis CNG (2)

Autor Spiker, Listopad 06, 2011, 22:55:01

igor 409

Citat: marin  u Prosinac 01, 2013, 19:43:10
Da je Citaro G stajao 10 mjeseci sigurno nebi bio gori nego što je sada! A nije u njima problem samo motora, čovječe pa u kabini jedan vozač visok 190 cm pomakne sic do kraja i iza nema više niš mjesta, a ni jaknu nemože objesit, da ne kažem sa strane nema nikakvih pretinaca za recimo kavu ili sok (ima ona ladica na vratima. Dalje, kad se vozi brže od 50, u svakom Citelisu puše hladno po vozaču, po nogama. Ma dajte, Citelis nije ni do koljena Citaru, to da on ima i svojih vrlina to je točno, ali 95% vozača bi i sa tim vrlinama i Citarovim manama, rađe vozili Citara nego to plastično smeće, nije to da jedan lupa, nego preko 80% njih, a to sam i malo rekao. 753, bus je govno u pravom smislu riječi, eto ako nekog od forumaša upoznam uživo mogu mu reći na što sam mislio jer to ovako nemogu opisati!

Gle, svi smo shvatili da za tebe (i još nekolicinu) postoji samo "švabo" i da ti hormoni više podivljaju na spomen šitara nego na Monicu Bellucci. Ne moraš nam to stalno ponavljati.

Dreamwalker

Citat: marin  u Prosinac 01, 2013, 19:43:10
Citat: Shole  u Studeni 28, 2013, 23:28:41
Sve što stoji parkirano se  ne nemože nikako uspoređivati s nečim što je napravilo 500 000 kilometara.  Da su ti busevi science fiction, to sigurno nisu,  ali nisu ni  izrod Ikarusa.  Nemojte njihovih bijednih 80 tisuća uspoređivat sa Citarom i njegovih pola milijona na Gorici, ili još gore, Lion'c City-em  sa 478 325 na Mikulićima, ili pak Sveticama.

Molim vas,  dajte Citelisu priliku da se iskaže u exploataciji.   A selen blokovi imaju svoje mane samo iz razloga što su STAJALI !!!   Svaki bus,  bilo koje marke, bilo koje serije, ako mu motor vrisne i stoji 6 mjeseci ima X dječjih bolesti onog dana kad krene na cestu.    Škripe amortizeri,  padaju plafoni,  o cviljenju i lupanju da ne pričam.   Jebiga, iz nama nepoznatih razloga ti busevi su više stajali nego vozili, al je činjenica da ih treba  usporediti u realnim uvjetima.  Baš me zanima kakav bi bio Citaro G da stoji na nekom parkingu 10 mjeseci
Da je Citaro G stajao 10 mjeseci sigurno nebi bio gori nego što je sada! A nije u njima problem samo motora, čovječe pa u kabini jedan vozač visok 190 cm pomakne sic do kraja i iza nema više niš mjesta, a ni jaknu nemože objesit, da ne kažem sa strane nema nikakvih pretinaca za recimo kavu ili sok (ima ona ladica na vratima. Dalje, kad se vozi brže od 50, u svakom Citelisu puše hladno po vozaču, po nogama. Ma dajte, Citelis nije ni do koljena Citaru, to da on ima i svojih vrlina to je točno, ali 95% vozača bi i sa tim vrlinama i Citarovim manama, rađe vozili Citara nego to plastično smeće, nije to da jedan lupa, nego preko 80% njih, a to sam i malo rekao. 753, bus je govno u pravom smislu riječi, eto ako nekog od forumaša upoznam uživo mogu mu reći na što sam mislio jer to ovako nemogu opisati!

Ti pod hitno moraš nać žensku da iskoristiš energiju na korisne stvari.  good_boy Nit je Citelis tolika krama, nit je Citaro tolika sveta krava (samo pogledaj Rijeku i London i sve jasno). Mislim da za većinu problema nije kriv Iveco Irisbus kao proizvođač nego isključivo ZET i ZG Holding.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN19464

iznajmite 753 pa starom cestom u Gorski Kotar na janjetinu, tražite da vas vozi forumaš 421, on neće tražiti dnevnicu pa če vam biti jeftinije, jedino kaj može pojest pola janjeta, pa neznam jel bi se to isplatilo, bolje ipak uhvatit na liniji taj bus.  ;D

marin

Oprostite ako sam se krivo izjasnio, ali ja sam i mislio samo na naše Citelise i na naše Citare koji su puno bolji nego riječki. Bilo bi predivno kada bi se mogla organizirat takva vožnja!  ;D

tramvajac 92

Nije problem unajmiti  bus123, ako imaš novce  ;)

Urbino LE

Citat: marin  u Prosinac 03, 2013, 11:08:28
Oprostite ako sam se krivo izjasnio, ali ja sam i mislio samo na naše Citelise i na naše Citare koji su puno bolji nego riječki. Bilo bi predivno kada bi se mogla organizirat takva vožnja!  ;D

Pošalji ti ZG Citare na brijeg sa preko 10% i da to konstantno radi i da je to dobar dio trase pa bi vidio problem. I skoro da nebi išli sa 299KS na tom brijegu, trebao bi ti 354KS kao u RI.

citaro

Mislim da nam je svima jasno da što god tko napisao, nikome se mišljenje neće promijeniti...

221

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 03, 2013, 11:11:32
Nije problem unajmiti  bus123, ako imaš novce  ;)

Ali ne možeš birati gbr.  :(

MAN19464

Lions Regio

Citat: Dreamwalker  u Prosinac 01, 2013, 21:01:20
Ti pod hitno moraš nać žensku da iskoristiš energiju na korisne stvari..
Jesi mu ga sukno  :)evil Trebalo bi još njih par na takvu terapiju vjeruj mi. Ali da je sve što je napisao o Citelisu stoji.

GT-R

Jucer gbr 694 vidjen na Slavonskoj kod Caviceve u smjeru zapada s natpisom "autobus u kvaru".

marin

Citat: Urbino LE  u Prosinac 03, 2013, 11:20:26
Citat: marin  u Prosinac 03, 2013, 11:08:28

Pošalji ti ZG Citare na brijeg sa preko 10% i da to konstantno radi i da je to dobar dio trase pa bi vidio problem. I skoro da nebi išli sa 299KS na tom brijegu, trebao bi ti 354KS kao u RI.
A gle, ne znam zašto bi bio to toliki problem? Ne bi išli, ali bi vozili. Kolko sam shvatio, motori u RI su isti kao i naši samo su "frizirani". A to nikako nije dobro i skraćuje vijek trajanja motora. (Ako nisam dobro shvatio ispričavam se). Na 106 se oni narade, a pogotovo za "sisvete" kad su puni, a ona Mirogojska je većim djelom puno preko 10%, i tako samo taj cijeli dan, od jutra do mraka, kad se napuni, krećemo. Vjeruj mi, tu im oni dušu izvade, jedva idu (30km/h i to nakon pol minute).

Ivan

Sad će ispast da Citari G voze svaki dan na Graberje i Perjavicu bez pauze... ::|

Mirogojska nije puno drugačija od Grškoviće i sigurno nije "većim dijelom puno preko 10%" nego su najveći nagibi malo preko 9%, ako su mogli voziti stari Ganz tramvaji još prije 113 godina a vozili su i SG 220 i NG 272 s dosta slabijim motorima, onda baš žalim Citare ako su morali tamo doći par dana u godini...

Ivan

Ispravak vlastitog navoda :-[, prije 103 godine, uglavnom, kako god bilo, busu poput Citara i nije baš velika čast reći da je mogao obavljati posao koji su mogla i vozila iz ranih desetljeća motoriziranog javnog prijevoza, još malo pa ćemo ponos njemačke industrije uspoređivat i sa pouzdanošću konjskih omnibusa i troškova na veterinare samo da ne bi ispao šrot.  ;D

marin

Dobro, ali taj dan na "sisvete" su predvečer prebacili buseve da opet idu preko Grškovićeve jer su Citelisi jedva išli Mirogojskom! A da malo bolje pogledaš, sigurno bi vidio da ima puno više brda na Mirogojskoj, iako ti se možda ne čini. Uspon od par % je od samog početka pa onda onaj zadnji kraj gore je sigurno malo preko 10%.