Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

dean25

Svim forumašima želim sretnu i uspješnu novu 2014.godinu!

OVDJE ćemo pisati o izmjenama voznih redova na autobusnim linijama.

tramvajac 92

Materijala nam neće faliti sigurno, jer ZET najavljuje da od ponedjeljka...
- na liniji 109 Črnomerec – Dugave mijenja se određeni broj polazaka radnim danom

- na liniji 133 Savski most – Sveta Klara – Čehi povećava se broj polazaka radnim danom, a nedjeljom se mijenja polazak sa Savskog mosta, te će umjesto u 14.30 biti u 14.35 sati

- na liniji 159 Savski most – Strmec Odranski mijenja se radnim danom polazak sa Savskog mosta, te će umjesto u 20.45 biti u 21.00 sat, a iz Strmca Odranskog umjesto u 21.15 bit će u 21.30 sati. Uvode se novi polasci u 20.00 sa Savskog mosta te u 20.30 sati iz Strmca Odranskog

- na liniji 174 Zaprešić – Žejinci pojedini polasci bit će preko Kupljenskog Hruševca, postojećom trasom do raskrižja M.Gupca/Hruševečka, Hruševečkom do okretišta Kupljenski Hruševec, natrag do Ulice Matije Gupca te dalje redovnom trasom do odredišta

- na liniji 182  Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice mijenja se vrijeme određenih polazaka radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom

- na liniji 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište povećava se broj polazaka radnim danom.

109 mi smrdi da će se smanjiti broj polazaka, na neku već foru. Btw. koji mjesni odbor ili gradska četvrt treba tražiti povećanje broja polazaka na 109?  ;D

Ivan

Ovo za relativno veliki Hruševec Kupljenski se trebalo i prije dogoditi jer stanovništvo odavno traži, čudno da Grad Zaprešić koji uglavnom uredno plaća subvencije nije prije ovo organizirao, valjda se lokalna samouprava koncentrirala na uži grad a zapustila liniju 174... Uglavnom, Hruševec K. je čak donekle i pokriven s jedne strane, još gore je u selu Merenje koje je također pod Zaprešićem a udaljeno je 3 km od postojeće linije. Slično tako su daleko i Pluska i Vadina u općini Luka, no tamo su valjda sretni da uopće vozi ZET da im se ne dogodi scenarij kao u Pušči, Brdovcu, Jakovlju itd. pa se ne žale puno. good_boy

Hm, 109 stalno doživljava male korekcije, nadam se da nisu redukcije, barem ih u zadnje vrijeme nema, a koga pitati za pojačanje, pa ne znam, 109 se tiče pola grada, koga treba pitati za tramvajske linije? :P

Ivan

http://www.sdp.hr/zapresic/vijesti/aktualno/news/2009/kandidati-u-obilasku-hrusevca-kupljenskog/
Citat:Jedan od većih problema u mjestu je povezanost javnim gradskim prijevozom. Postoji autobus koji prevozi djecu, ali za sve zaposlene tu je problem udaljenosti autobusne ili željezničke stanice. U Hruševcu je čak prije više godina izgrađeno autobusno okretište, no autobus nikako da dođe.
...
08.04.2009.
Zanimljivo, koliko je onda godina zapravo prošlo od okretišta do linije? :(
To da je bar nova linija koja treba cijeli bus, nego samo odvojak od 2+2 km s tri stanice, dakle oko 7-8 minuta više po solidnim cestama... :(

dean25

133-uvodi se treći bus [dvokratni],a navečer samo 1 bus.
233-opet u prometu treći bus [dvokratni],a van špice dok su u prometu 2 busa smanjen obrtaj sa 60 na 50 minuta.
Šta je mjenjano na 109?

Ivan

Sjećam se da je na 133 znala još prije 10-ak godina i subotom biti gužva da se jedva moglo ući, naselje je još samo raslo pa nitko ništa nije poduzimao, lijepo da su se sjetili. ::|
I dosadašnji i novi vozni red na 133 je sav čudan, na kraju voze s krugom sat vremena ali bez nekog takta pa idu tipa 05 *25 50, s tim da ovaj kraći nema duže čekanje pa ovaj u 50 kupi najviše putnika... Ne vidim previše smisla.

Inače, nije mi nikad bilo jasno zašto toliko polazaka na 133 mora voziti za Čehe koji s 900 stanovnika nisu baš ogromno mjesto a cijelom trasom kroz Čehe vozi i brža linija 315, često i u isto vrijeme kad i 133, dok se 133 u puno gušće naseljenoj Klari pretrpava umjesto da vozi češće s kraćim krugom, to mi se čini otprilike kao da 110 vozi svakih 25-30 minuta jer većina polazaka mora ići prazna do Strmca Odranskog u koji već vozi jedna linija.

Možda cijeli taj dio treba riješiti s dvije kružne linije u stilu nekadašnjih 206 i 207, recimo prva linija vozi krug Savski most - Remetinec - Botinec - Sv. Klara - Savski most, a druga obrnuto, na svaku stave po dva zglobna busa s krugom 40 minuta, ukupno voze svakih 10 minuta, i ostaju čak dva busa viška a prijevoz je češći; može onda u špici te dvije voziti i 5. bus, a Čehe nek nekako riješe drugim od tih autobusa viška, bilo da zadrže sadašnju 133 s jednim polaskom u satu, ili za pojačanje 315, u svakom slučaju, linija 133 ne bi trebala biti tako duga i tako rijetka, treći bus u špici dok 2 od 3 i dalje gube vrijeme na Čehe je slabo poboljšanje.

dean25

Od ponedjeljka, 27.01.2014., mijenja se radnim danom, u jutarnjim satima, vozni red na autobusnoj liniji 107 Jankomir – Žitnjak.

tramvajac 92

Ukratko: polazak u 7:35 do Žitnjaka, polazak 7:55 za garažu pomaknut na 8:00 do Žitnjaka, novi polazak u 8:20 za garažu.
Šteta što nisu pomaknuli taj u 7:35 na 7:40.

tamlover

Od ponedjeljka, 3. veljače linija 279 Dubec - Sesvete - Novi Jelkovec mijenja naziv i vozni red te će radnim danom i subotom prometovati trasom Dubec – Novi Jelkovec. Uvodi se i nova izravna autobusna linija 282 Sesvete – Novi Jelkovec , radnim danom i subotom. Razdvajanjem postojeće linije 279 na dvije - osigurani su dvostruko intenzivniji polasci iz i prema Novom Jelkovcu. Na autobusnoj liniji 281 Novi Jelkovec – Žitnjak, od subote, 8. veljače, mijenja se subotnji vozni red. Samo nedjeljom, od 9. veljače, uvodi se nova autobusna linija 283 Dubec - Sesvete - Novi Jelkovec – Žitnjak, koja će prometovati umjesto linija 279, 281 i 282.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

GT-R

Totalno zbunjujuce i komplicirano. Pretpostavljam da je to tekst sa zagrebancije. Oni su u naslovu naveli da busevi idu iz GK do Jelkovca, a u tekstu se nigdje nespominje GK ???

Jedino sto mi se svidja od svega u toj prici je ova linija nedjeljom (283 cini mi se). Jos kad bi tako vozila i ostalim danima...

conecto

Najbolje kad ukinu APVG da osnuju APNJ.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

Bilo bi dobro da vozi samo 283 (odnosno da zadrži broj 279 i da ide od Dubca kroz Sesvete i NJ do Žitnjaka nekim dobrim taktom) umjesto sadašnje 279 i tih planiranih 282 i 283

Citat: conecto  u Siječanj 28, 2014, 14:00:23
Najbolje kad ukinu APVG da osnuju APNJ.
thumbs thumbs thumbs
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: GT-R  u Siječanj 28, 2014, 13:59:00
Totalno zbunjujuce i komplicirano. Pretpostavljam da je to tekst sa zagrebancije. Oni su u naslovu naveli da busevi idu iz GK do Jelkovca, a u tekstu se nigdje nespominje GK ???

Jedino sto mi se svidja od svega u toj prici je ova linija nedjeljom (283 cini mi se). Jos kad bi tako vozila i ostalim danima...
To je sa zet.hr, nitko nije pisao da sad ide na Glk, nego da je u planu a ovo je zasad novo poboljšanje. Što se tiče 282, mislim da mi se skoro plače od muke, svi ti "stručnjaci" su potpuno zaboravili liniju 275 koja skoro da uopće nema putnika a lako bi se mogla produžiti do Jelkovca, no očito se moramo naviknuti da nam grad i ZET vode potpuni nesposobnjakovići koji ne bi znali naći Jelkovec ni Sopnicu na karti niti bi otprilile znali reći koliko su linije duge i pune, ali izdaju svakakva glupa naređenja koja se moraju slušati.

tamlover

Tako je, to je od riječi do riječi službeno papirnato priopćenje ZET-a vezano uz ove promjene (da je bilo s neke stranice pazio bih da stavim i link na tekst). Nažalost, nema ZET nikakvu autonomiju, ma da nakon toliko dugog perioda dezorijentiranosti i neorganizacije u JGP ne možemo više ni pretpostaviti postoje li uopće stručnjaci u toj firmi. Mislim da je ovo čak i korektno iskombinirano, ma da djeluje komplicirano.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

GT-R

Ne ne niste me shvatili. Na facebooku, zagrebancija je napisala da konačno se Novi Jelkovec od ponedljeka povezuje sa Glavnim kolodvorom, a ispod je link, kada se link otvori piše sve isto kao i u ovom gore tekstu.
Znam da je još samo u planovima ta linija.

Sad tražim po fejsu tu objavu ali izgleda da su ju obrisali...

To je greška s njihove strane.