Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

Ivan

Na 128 se pojavio natpis Bolnica Sveti Duh ispod Lukšići, lijepo. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i za ostale linije, nema razloga štediti slova kad su displeji prilično veliki.

marin

Da to se pojavilo samo na Citelisima, što mi je čudno, na ostalima piše samo Lukšići.

sokre

Citat: Ivan  u Siječanj 06, 2014, 14:09:42
Na 128 se pojavio natpis Bolnica Sveti Duh ispod Lukšići, lijepo. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i za ostale linije, nema razloga štediti slova kad su displeji prilično veliki.

Nadam se da će nastaviti i trend upisivanja boldanim velikim štampanim slovima krajnje odredište na dnu, a prolazne točke malim iznad ..

Kao da je odredište svake linije upisivano proizvoljno, kako je netko u tom trenu želio.

Ako su mogli to riješiti na tramvajima, mogli bi i na busevima ..

lovac27

Što je sa linijom 326, nigdje je nema na popisu?

Lovče, isključi CAPS LOCK!!!

MAN19464

to uopće nije linija to je plaćen prijevoz za djelatnike ztz-a
bezveze da su dali broj tkzv. liniji

dean25

Citat:Novo obostrano autobusno stajalište za linije 159 Savski most - Strmec Odranski , 160 Savski most - Lipnica, i 163 Savski most - Donji Trpuci - Gornji Trpuci, bit će uspostavljeno od četvrtka, 16. siječnja, u Ulici dr. L. Naletilića, i to ispred kućnog broja 43 (za smjer iz grada), te ispred kućnog broja 54, prema gradu.

http://www.zet.hr/novosti/izmjene-u-tramvajskom-i-autobusnom-prometu.aspx

Westin

Citat:
Brže iz Sopnice Jelkovec prema gradu
U našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" slušatelji su izrazili želju za uvođenje izravne ZET-ove autobusne linije Sopnica Jelkovec - Glavni kolodvor. Ta će linija "pričekati", ali ZET od 3. veljače uvodi dvije linije iz Sopnice Jelkovec prema Sesvetama i prema Dupcu.

Velike su šanse za uspostavu linije Sopnica Jelkovec - Glavni kolodvor iako se još uvijek ne zna točan datum, rekao je glasnogovronik ZET-a Tomislav Jurić i najavio da: "Od 3. veljače kreću izravne linije Jelkovec - Dubec i Jelkovec - Sesvete. U ovome trenutku treba napraviti neke preinake na terminalu Glavni kolodvor, jer sama linija mora imati u onom fizičkom, tehničkom smislu svoje stajalište, svoje ugibalište i svoju oznaku. Nakon toga će internom reorganizacijom ZET-ovih trasa, kadrova odnosno vozača započeti i ta linija Glavni kolodvor - Jelkovec."

Zahvaljujući novim autobusnim linijama koje počinu voziti od početka sljedećega mjeseca stanovnici Sopnice Jelkovec više neće morati dolaziti prvo do Sesveta da bi se došlo do tramvaja, brže će se stizati do Dupca. "To će podići kvalitetu ne samo prijevoza ZET-ove prometne mreže, nego, usudio bih se reći, kvalitete života u tom djelu Zagreba", zaključio je Jurić.
http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/brze-iz-sopnice-jelkovec-prema-gradu/37000/

tramvajac 92

Trebalo im je da shvate da se treba razdvojit linija za Sesvete i za Dubec.  >hammer<
Kad bi se uskladilo s vlakovima bilo bi suuuuuuuuper, al to nebu bilo.

Ivan

Mda, briljantno su razmišljali kad su uopće zapetljali 279, ne znam kako je takvo nešto moglo bilo kome pasti na pamet.

Samo se nadam da neće trošiti neki dodatni bus na liniju Jelkovec-Sesvete koja ionako neće biti previše popularna, neka slože 275 i/ili 278 da rade dodatni posao umjesto da stoje više nego voze, uostalom mislim da linija 275 Sesvete-Sopnica-Jelkovec baš kroz Sopnicu dvosmjerno ne bi uopće trošila puno više vremena nego preko Ljudevita Posavskog, bila bi par minuta duža i puno korisnija od sadašnje bezvezne linije, sad vozi Urby ili prazni Conecto, neka bolje iskoriste taj bus, a uvesti još jednu liniju pokraj ove koja ničem ne služi (a mogla bi) bi bila totalna glupost, no više se ničemu ne bih čudio.

Što se tiče vlaka, nije previše bitno kad je preskupo plaćati dvije odvojene karte, ne isplati ljudima se bez zajedničke tarife tako da ionako nema previše potrebe za usklađivanjem.

Ivan

Uglavnom, linije 275 i 278 imaju obje krug od cca 12 minuta a vozni red im je širok kakav je, svaka sa svojim busom, pa bi bilo lijepo da netko o tim autobusima razmisli prije nego uvede nove službe u promet dok se s linija poput 219 ili 220 reducira kad god im padne na pamet.

Ivan

Nego, jedna stvar koju sam doživljavao kao i većina ostalih s "to je tako" pa se nisam nikad previše pitao, zna li možda netko kojom logikom 172 na Vrapčanskoj stoji samo u smjeru B, a 176/177 uopće ne stoji, dok recimo u Gajnicama stoje na stanicama Gajnice i Dubravica koje su jedna do druge, možda zapravo i dvije najbliže stanice na cijeloj Ilici i Bologni od početka do kraja?

Mislim, ako i Samoborček i Autoturist vide da se na Vrapčanskoj može skupiti dosta putnika, kako to da ZET-u nije bitno spojiti dvije dosta velike linije kakve su 125 i 136 s prigradom?

Možda treba provesti malu reviziju svih brzih linija. Recimo, zašto 269 ne bi stajala kod željezničke stanice Čulinec, koliko ima smisla da glavna gorička 268 troši vrijeme na Bundek i Otok i sve stanice kroz Buzin, Odru i Veliko Polje koji su naselja s po tisuću-dvije stanovnika dok 330 ostaje marginalna a opet i ne stoji na nekim najbitnijim stanicama (i koliko je ovdje nepotrebno veća potrošnja goriva i vozača i autobusa više zbog sporosti 268), zašto je 165 jedina linija koja ide Jadranskom avenijom a kroz Blato se moraju tegliti i produžene 111 i 164 iako tamo živi samo 2500 ljudi dok su 168 i 112 pojačane na svakih pola sata, i tako dalje...

tamlover

Citat: Ivan  u Siječanj 26, 2014, 12:55:48
Nego, jedna stvar koju sam doživljavao kao i većina ostalih s "to je tako" pa se nisam nikad previše pitao, zna li možda netko kojom logikom 172 na Vrapčanskoj stoji samo u smjeru B, a 176/177 uopće ne stoji, dok recimo u Gajnicama stoje na stanicama Gajnice i Dubravica koje su jedna do druge, možda zapravo i dvije najbliže stanice na cijeloj Ilici i Bologni od početka do kraja?

Mislim, ako i Samoborček i Autoturist vide da se na Vrapčanskoj može skupiti dosta putnika, kako to da ZET-u nije bitno spojiti dvije dosta velike linije kakve su 125 i 136 s prigradom?

Nekada je Dubravica bila super prometna stanica koja je odgovarala i Končarovcima i onima iz nekadašnjeg Jedinstva, a danas bi čini mi se bilo dosta objektivno brze ostaviti samo na HŽ Gajnice a ukinuti na Dubravici. No, opet, danas je umjesto Jedinstva tu veliko sjedište ZABE, tu je i veliki Konzum... Ja bi svakako da 172 uz sadašnja stajališta (ili bez Dubravice) stoji i u Vrapču kad ide prema Zaprešiću, a 176 da stoji samo na dva HŽ-a i u Podsusedu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Na stanici Gajnice nisu stajali 172/176/177 do pred koju godinu kad se ZET povezao s vlakom. Već tada po meni su trebali za te brzo linije ukinuti stanicu Dubravica jer tam jako malo putnika ulazi/izlazi otkad bus stoji na stanici Gajnice. A ovo za Vrapče je smiješno, u jednom smjeru stoje, u drugom ne.

STress

Dubravicu ukinuti i za 172 i za 176/177.

U vremenu od 6.25 ujutro do 6.37 prolaze dvije 172-ke prema Zaprešiću. U buseve ne ulazi nitko, iz njih izađe ukupno troje putnika. U međuvremenu staju i 120 i 123.

U 17.10 staje 172 prema Zaprešiću. Iz busa izađe dvoje ljudi, uđe jedan. U 17.15 dolazi 172 iz Zaprešića ulazi troje, izlazi nula. Ukupno - nerentabilno do boli. Ali, Oranice/Vrapčanska ne staje. A putnika ko u priči...

Ivan

Malo mjerenje Google Mapsom, između stanica Ganice i Dubravica ima 240 odnosno 280 m ovisno o smjeru, dakle skoro da nema potrebe da postoje dvije stanice, a kamo li da brze linije stoje na obje... Apsurdno kakve se sve stvari zadnjih godina događaju s linijama.