Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

822DoDo

to je novonapravljena stanica (barem bi trebala biti) kad se bus na Žitnjaku spusti sa Slavonske i prođe raskrižje za ponovno uključivanje gore, tak da bi ta stanica trebala biti blizu tramvajskom okretištu
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Pa stanica "ELKA" je 100 metara ot tramvajskog okretišta....doslovno minuta pješke.

dean25

@Dodo822
Da li si siguran da će to biti baš tako ili pretpostavljaš?
@Marin
Ako budeš ove dane tamo,molim te izvidi situaciju s tim stajalištem Žitnjak pa nas informiraj.

Pitanje svih pitanja:
Da li će to stajalište Žitnjak biti prije raskrižja sa Servisnom [ako je neposredno prije semafora,da li će onda i linija 214 koristiti to stajalište]?ili će to stajalište ipak biti poslije raskrižja sa Servisnom?
I da li je uopće dozvoljen prolazak ravno na tom raskrižju?

tramvajac 92

Za sad su otvoreni smjerovi za skretanje prema centru i prema Savišću. Malo žute boje i dobiješ znak da samo bus smije ravno a ostali da skreću. Prije raskrižja je naknap, jer je benzinska tamo i onda raskrižje, a kad pređeš je livada i okretište Žitnjak.

822DoDo

sutra sam na toj liniji pa cu vidjet i slikat
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

dean25

citaro

Napravljeno je novo stajaliste iznad okretista:

EDIT: sad zapravo vidim da je fotka bezveze jer se baš ne vidi ono što se trebalo  ::|

dean25

Dobro je. Dovoljno se vidi.
Još ostaje za vidjeti da li su asvaltirali nogostup-put od novog autobusnog stajališta do tramvajskog stajališta.

Sad bi komotno mogli linije 107,216,222,237 i 276 pustiti da koriste ovo novo stajalište umjesto postojećeg stajališta ELKA.
Pitanje:što bi se dobilo?a što bi se izgubilo s tim?

221

Što se tiče perona gdje linija 281 stoji, dobila je mjesto gdje je bila 219.

Linije 219 i 220 su se vratile na stara mjesta, kao što su bile prije uvođenja perona za izlaz putnika.

marin

Citat: dean25  u Rujan 08, 2014, 00:09:30
Dobro je. Dovoljno se vidi.
Još ostaje za vidjeti da li su asvaltirali nogostup-put od novog autobusnog stajališta do tramvajskog stajališta.

Sad bi komotno mogli linije 107,216,222,237 i 276 pustiti da koriste ovo novo stajalište umjesto postojećeg stajališta ELKA.
Pitanje:što bi se dobilo?a što bi se izgubilo s tim?
Ali te linije ne idu po Slavonskoj nego po toj cesti unutra, ne znam kako se zove, a ovo stajalište je uključenje na slavonsku.
A te linije 107, 216, 222,... idu tek još jednu stanicu dalje po Slavonskoj.
Nije mi ovo sve još baš načisto, vidjet ćemo.

dean25

Nerazumijem što si htio reći.
Objasni.

Ivan

Citat: marin  u Rujan 08, 2014, 12:09:00
Ali te linije ne idu po Slavonskoj nego po toj cesti unutra, ne znam kako se zove, a ovo stajalište je uključenje na slavonsku.
A te linije 107, 216, 222,... idu tek još jednu stanicu dalje po Slavonskoj.
Nije mi ovo sve još baš načisto, vidjet ćemo.
Adrese na toj južnoj paralelnoj pomoćnoj cesti su službeno također Slavonska avenija iako se nekad radi razlikovanja naziva industrijska ili servisna cesta.

Da, teško je biti siguran što će se ovime dobiti, jer recimo u špici se brže vozi tom pomoćnom cestom nego Slavonskom, a i Kozari Bok bi imao i u smjeru Glk stanicu umjesto samo na drugu stranu, iako okretište Žitnjak i 13-ica su ipak malo bliže, ali to je inače stvarno minuta hoda.

Trebalo bi na zapadnoj strani uz teoretski autobusni terminal Žitnjak od pomoćne ceste ispod podvožnjaka do okretišta urediti dvosmjernu cestu rezerviranu za autobuse da i prolazne linije i koje bi se teoretski okretale imaju bliži spoj s 13-icom umjesto kod Elke, no sad samo fanaziram jer nikog od nadležnih zadnjih 15 godina ne zanima pravo uređenje bilo kakve ozbiljnije autobusne infrastrukture, makar je ovo sve gradsko zemljište prije će se 50 paromlina i drugih objekata sravniti sa zemljom da postanu parkiralište nego će jedan autobusni terminal dobiti ikakvo poboljšanje.

conecto

Citat: Ivan  u Rujan 06, 2014, 18:38:55
Lijepo da se opet nisu sjetili stajališta Resnik na Slavonskoj av., podsjećam da tamo postoji semaforizirano pješačko raskrižje, ugibališta i sređena horizontalna signalizacija na stajalištu, no jednostavno nije iskorišteno... Bitno da je stanovništvo Resnika dobilo debilni krak linije 225, a to da usput mogu dobiti direktnu liniju za Glavni kolodvor se nije nikome učinilo važno...
Divni pokazatelj da spretni i marljivi ZET-ovi stručnjaci baš rade posao kako treba...
glavauzid

To stajalište Resnik na Slavnoskoj aveniji nekad je koristila linija 265 dok je ZET vozio za Ježevo i Trebovec, valjda i poslije dok je sve skraćeno do Ivanje Reke. Preusmjeravanjem linije korz samo naselje Resnik izgleda da je ostalo zaboravljeno, niti koji bus tamo stoji niti itko čeka od putnika.
Ali to što je "stanovništvo Resnika dobilo debilni krak linije 225" nije bila na njihov zahtjev, nego zahtjev stanovnika Resničkog Gaja koji su navodno preusmjeravanjem linije 214 na City Centar One izgubili vezu s matičnom župom u Resniku (iako je i ta linija vozila kroz Resnik svega par godina), a sve bilo lijepo objašnjeno u emisiji "Što vas žulja" uz masu smiješnih argumenata. Ali, ako je i zbog crkve ne znam što su dobili jer 225 ne vozi nedjeljom. Ali su dugogodišnji putnici te linije dobili svakojutarnju turističku vožnju i kašnjenje na linije 107 i 225.
Ipak, produljenje 281 do Glavnog kolodvora mislim da je dobro rješenje, posebno stoga jer je u Novom Jelkovcu s radom započela nova srednja škola. Da li se mogla iskoristiti za spajanje sa Sesvetama (uz ukidanje 282) ili sa 107, ili s 222 teško je sad reći.
Neki govore da za to ne postoje nekakve dozvole, a treba uzeti u obzir i duljinu linije s obzirom na dozvoljeno radno vrijeme vozača. Ali i do sada je 281 bila prilično popunjena i smiješno je da je dobila zglobne buseve daleko nakon 279, iako je u jutarnjoj špici u solašu znalo biti napeto.
A sad, to što Novi Jelkovec troši 8 buseva je stvarno previše, iako mislim da treba tražiti rezerve u 279 i 282, nikako u 281.
279 bi trebalo uskladiti s 212 pošto već stoji na Brestovečkoj pa ga mogu koristiti i putnici s te stanice, iako ne vidim razloga da ne stoji na svim stanicama kroz Brestje i nadopunjava 212. Ali posebna linija za Dubec, pa posebna za Sesvete je luksuz u situaciji kad se reduciraju preopterećene linije za Novi Zagreb.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Da, već smo pisali o tome... Ah, stvarno je smiješno da se od svih zahtjeva zato jer je slučajno završilo u medijima sluša stanovništvo Resničkog Gaja za takvu fiksnu ideju, koji je jedan od najmanjih kvartova u užem Zagrebu (da ne računamo sela kao Havidiće) s 392 stanovnika a nije ni crkva toliko daleko, ima valjda malo više od 1 km, nevjerojatno... Kakve bi sve još linije trebale uvoditi, koliko područje pokriva župa Čučerje, bi li trebalo imati direktne linije svuda okolo umjesto u Dubravu, ili bi li se moralo nedjeljom na račun Zagreba slati nedjeljom bus u Kupinec jer je K. Kraljevec pod tom župom (iako je Kupinec u općini KS)... Još ako zbrojimo da maleni Resnički Gaj ima dvije linije, od toga sad i cjelodnevnu 225, s tako malenim brojem stanovnika, dok se recimo ignariraju bez ikakvog prijevoza solidno naseljena područja kao Završje-Trdice ili Trstenik-Slanovec-Medvedski breg, udaljeni više od 1 km od prijevoza i na brdu koje je nekim stanovnicima veliki problem, samo se obećava ali se zaboravilo, dok se drugima ispunjavaju sasvim apsurdni zahtjevi iako objektivno imaju prijevoz s kojeg se može presjedati ako treba, kao da je presjedanje zabranjeno...
I onda još taj 225 ne vozi nedjeljom, baš zabavno... Kako stvari funkcioniraju u ovom gradu, to je za plakat...

tamlover

Stajalište ELKA na kojem ova linija ne stoji prema GK je bolja veza na tramvaj jer je dvojka doslovno pod nosom, a ovdje s novog stajališta je gotovo pa podjednako hoda do tramvaja na ELKI ili na stajalištu Žitnjak. Ali zato je stajalište Zelena tržnica na Slavonskoj u smjeru GK jack pot za one koji bi do/od CC-a ili Emmezete busom s GK i sve ovo mi se čini dobrim rješenjem. Stajalište Resnik definitivno treba inicirati da se uvrsti na 281.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....