Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

Tlimfocit

Evo neka i ovdje stoji:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/derventa-autobus-izletio-sa-ceste-jedna-osoba-poginula-vise-povrijedjenih/140529028

"Kako smo saznali, autobus marke Volvo, vlasništvo hrvatske firme Panorama bus iz Zagreba, izletio je sa ceste u mjestu Novo Selo kod Bosanskog Broda, te se prevrnuo na bok u kanalu uz svoju saobraćajnu traku.

"Autobus je saobraćao na relaciji Neum - Vinkovci, te je u mjestu Novo Selo izletio s ceste. Smrtno je stradao putnik A. M. (1936) iz Gruda, a devet osoba je povrijeđeno. Autobusom je upravljao I. Ć.", kazala je Stanimirović za naš portal.
Prema njenim riječima, u autobusu su bili 14 putnika i dva vozača.
Dodala je kako su svi povrijeđeni nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja Bosanski Brod prebačeni u bolnicu u Slavonskom Brodu (Hrvatska), kao i da su u izvlačenju stradalih učestvovali policajci.
U bolnici u Slavonskom Brodu su nam potvrdili da je više pacijenata zbrinuto u toj bolnici. Tijelo smrtno stradalog A. M. prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice."

Tužno. Nečiji djed je otišao na drugi svijet, a nečiji otac/muž će do kraja života nositi na duši jednog čovjeka. Neznam koga mi je više žao.
I ovo nije prva nesreća u zadnjih nekoliko mjeseci koju ima Panoramabus. Svima nam je drago kad dođu novi busevi, kad na busevima piše znak Croatia bus i općenito kad neka firma napreduje. Ali, uzalud sve to kad se uvakve stvari događaju. Zaspe se na autoputu, zaspe se na cesti....Može se dogoditi svima i svakome. Ali, ne stalno, tjedan za tjednom.
Može inspekcija raditi i ne raditi svoj posao, ali kad se među putnicima proširi glas da je firma nesigurna i da ovakve stvari nisu slučajnost onda putnici odlaze. Onda su uzalud i svi novi busevi i sve ostalo. Onda nema prodaje karata. Onda nema novca. Onda firma propada. Ovakvim načinom rada, na pravom su putu. Nažalost.

A možda će problem riješit CROHUNTER tako što će mi opet uputiti privatnu poruku na forumu...

MAN 422

Ljudi moji nedaj boze, najgore sto se vozacu moze desiti je ovo, da mu putnik pogine. Sucut ali vozacu nije lako, upropastio je svoj i nazalost tudji zivot

fakincic

Desinić je danas dopeljao plavi transliner. Stoji na AK Pregrada.
Gotovo dva tjedna tu liniju držao je onaj bijeli globtour.

Plavi transliner s četiri ratkape drži i dalje ostale dve dnevne linije za Hum na Sutli.

Grof

Lako za autobuse, vrane i ratkape, koji ima kakvu boju i logo...

Kakva je situacija sa radnicima, plačom, kakvo je radno okruženje?

trucker

Pišem iz vozila Panoramabusa, relacija Dubrovnik- Zagreb!
Ušao sam u Vrgorcu i idem put Zagreba.... Mjesta nema stojim! Zapravo stojimo nas 3 putnika jer nema mjesta za sjesti. Kartu nemam. Kondukter uopće nije došao do mene, ja sam išao do njih naprijed i rekao im da klima ne radi. Odgovorio mi je sa : aha! Ljudi se malo brišu maramicama, uglavnom očekujem da svaki moment netko počne rigati! Najjače u svemu mi je da lik na svakoj uzbrdici vozi zaustavnim trakom. Pa šta je ovo ljudi moji, mislim da ću izići i nastaviti autostopiranjem... Uf stajemo na odmorištu Mosor na Petrolu. Lik koči kao da vozi krompire...nevjerovatno... Di oni nađu ove vozače?

Da se nadopunim: sad je 16:43! U vrgorcu je kasnio u dolasku 45 min.

svicar

Citat: trucker  u Lipanj 08, 2014, 16:41:08
Pišem iz vozila Panoramabusa, relacija Dubrovnik- Zagreb!
Ušao sam u Vrgorcu i idem put Zagreba.... Mjesta nema stojim! Zapravo stojimo nas 3 putnika jer nema mjesta za sjesti. Kartu nemam. Kondukter uopće nije došao do mene, ja sam išao do njih naprijed i rekao im da klima ne radi. Odgovorio mi je sa : aha! Ljudi se malo brišu maramicama, uglavnom očekujem da svaki moment netko počne rigati! Najjače u svemu mi je da lik na svakoj uzbrdici vozi zaustavnim trakom. Pa šta je ovo ljudi moji, mislim da ću izići i nastaviti autostopiranjem... Uf stajemo na odmorištu Mosor na Petrolu. Lik koči kao da vozi krompire...nevjerovatno... Di oni nađu ove vozače?

Daj reci im kako se pali klima

trucker

Reci im ti bogati! Ili nazovi Rajka...ili nekoga u ministarstvu. Bus je pun stranaca koji negoduju, imat će šta ispričati ovo će im biti nezaboravno iskustvo!

svicar

[quote autho ;r=trucker link=topic=19449.msg177221#msg177221 date=1402239091]
Reci im ti bogati! Ili nazovi Rajka...ili nekoga u ministarstvu. Bus je pun stranaca koji negoduju, imat će šta ispričati ovo će im biti nezaboravno iskustvo!
[/quote]

Mozda i turisti ko i ti nemaju kartu pa sute ;D   , izadji cekaj neki drugi, barem autobusa ima dovoljno.

Zakon je jasan, ako nema mjesta za sjedenje, putnici ostaju na stanici ili se smije  koliko ono voziti max na sat?

maxkuki

Taj autobus nije registriran za stajaća mjesta,ako nema mjesta nesmiju u autobus...

Sent from my WT19i using Tapatalk

tramvajac 92

Ha ha ha ha.

U kojoj firmi se ne primaju i ne naplaćuju karte kao nema mjesta za sjest? Ajmo baš da vidimo ima li takve u Hrvatskoj?

@trucker, kolko su sjedala zauzeli? 4?

trucker

Izišlo ih 2 na Dugopolju na naplatnim. Sad sam sjeo, ostao je samo 1 stajati!
@ tramvajac92
Začudo, i prednji su popunjeni! Sad će, kažu u Splitu biti mjesta kad izađe dosta putnika. Navodno samo ih je 16 za Zg. Klis...

Tlimfocit

Na tom busu je otišla klima danas i prednja vrata nešto štekaju.

tramvajac 92

Čudno kako su i naprijed puni, pošto znaju i na kraćim relacijama imati prvi red zauzet. Ajd bar si sjeo, nakon kolko, sat vremena?

Ček, a koji je to uopće bus ZG 9275-FF? Vozni park ne koristi kad ovi svako malo nešto novo dovedu..