Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

tramvajac 92

Danas opet iz Čakovca katni (9297), ovaj puta pun. Očito im ide ta linija nedjeljom. thumbs

Shadowfax24

Nisam siguran al mislim da je Ap Varazdin ukinuo 1 polazak koji je isao u 1730.Al nisam siguran jel tad isao jedan bus
Pa zato sad svi idu sa Croatijom u 1915.

Pozega

Danas na Požega-Zagreb Touringova petica 1010-CT

XboX

Jel to Croatia bus kupio Touring  ??? Joj al bi im dobrodosle one setre da ih razrade  big_boss

tramvajac 92

Citat: Shadowfax24  u Prosinac 14, 2015, 09:53:41
Nisam siguran al mislim da je Ap Varazdin ukinuo 1 polazak koji je isao u 1730.Al nisam siguran jel tad isao jedan bus
Pa zato sad svi idu sa Croatijom u 1915.
Izgleda da je. Što je dosta čudan potez, pogotovu pošto su znali dati i dodatni bus u Varaždinu.

Dreamwalker

Citat: XboX  u Prosinac 14, 2015, 13:09:04
Jel to Croatia bus kupio Touring  ??? Joj al bi im dobrodosle one setre da ih razrade  big_boss

Gotovo sam siguran da nije. Vjerojatno nemaju dovoljan broj ispravnih autobusa pa im drugi voze neke linije. Autoprijevoz Rich dosta vozi za APP Požegu, a i ostali prijevoznici poput ČZM ili ATR-a imaju isto takve situacije.

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 14, 2015, 13:25:28
Izgleda da je. Što je dosta čudan potez, pogotovu pošto su znali dati i dodatni bus u Varaždinu.

Presečki je ukinuo i liniju sa Varaždinskim Toplicama. Više nema direktnog polaska za VŽ Toplice što je u jednu ruku i dosta sramotno jer se mnogi ljudi iz Zagreba liječe tamo pa u posjete mogu samo oni koji imaju automobil. Gotovo sam siguran da bi se jedan mali Isuzu mogao jednom dnevno pristojno popuniti na toj relaciji.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tomekk

Citat: Pozega  u Prosinac 14, 2015, 12:11:18
Danas na Požega-Zagreb Touringova petica 1010-CT

Linija je u kooperaciji kao i Čakovec.

Citat: Dreamwalker  u Prosinac 14, 2015, 14:07:20

Presečki je ukinuo i liniju sa Varaždinskim Toplicama. Više nema direktnog polaska za VŽ Toplice što je u jednu ruku i dosta sramotno jer se mnogi ljudi iz Zagreba liječe tamo pa u posjete mogu samo oni koji imaju automobil. Gotovo sam siguran da bi se jedan mali Isuzu mogao jednom dnevno pristojno popuniti na toj relaciji.

Koju to točno liniju?

Btw, većina studenata nedjeljom navečer ide za Zg, a ako spomenemo da je CB jeftinija od AP-a za 15-30 kn (ovisno o vrsti karte), računica je jasna. Uz to, na liniji voze solidni autobusi i osoblje je ljubazno.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Dreamwalker

U rujnu sam razgovarao s ljudima iz lječilišta u Vž Toplicama i rekli su mi da više nema apsolutno nijedne linije iz/za Zagreb koja prolazi (ima stanicu) kroz Vž Toplice jer su ih nedavno ukinuli. Sad se mora ići do Varaždina i čekati liniju prema Vž Toplicama.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Nema već dugo, možda tomekk zna od kad.

Recimo ako ideš u 8:45 iz Zagreba ideš do Novog Marofa, i tamo presjedaš (ima 10 minuta za presjedanje) na drugi bus za V. Toplice i Ludbreg. Ako ideš do Varaždina i tamo presjedaš, karta ti je skuplja, iako ima više polazaka. Iz Marofa za Toplice radnim danom ima 13 polazaka, subotom 2. 

Ne prizivaj isuzua, ne želiš to.

tomekk

Tramvajac je sve napisao. Dakle, presjedanje u Marofu, linija je dovoljno. Nekad su bile i direktne linije, al to je sve bilo li-la i toga dugo više nema, a ovo šta piše Dreamwalker je vjerojatno nemogućnost kupnje karte ZG-VT s presjedanjem iako nisam siguran.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tamlover

ZG - autocestom - VŽ Toplice - Ludbreg - KC bi čini mi se i danas bila čisto solidna linija. Tu je nekad vozio CB-ov Legrađanin (izuzevši KC i naravno starom varaždinskom do Zagreba). Ludbreg isto nema direktnu vezu sa ZG, a za KC bi to bila dobra alternativa i u prometnom smislu 15-ak km duži a moguće vremenski kraći put.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

U Toplicama si za sat, Ludbreg 1:30, znači u KC za 2 sata, preko Vrbovca i Križevaca 2:15 odnosno 2:30.

Kud se išlo za Legrad od Ludbrega? Kroz Bukovec ili?

tramvaj1910

Volvo 9900 Zg9273-FF poplavio, danas viđen u dubrovniku na liniji Vinkovci-Ulcinj, ja ne znam što oni muljaju s tom linijom, ali jedan dan dođe u dubrovnik sa tablom Vinkovci-Ulcinj, drugi dan se pojavi sa Neum-Dubrovnik, treći dan sa Varaždin-Dubrovnik, navodno ima i veza iz zagreba sa presjedanjem u neumu..... Čini se kao neka teška muljaža.

penzic

Citat: tomekk  u Prosinac 14, 2015, 20:46:57
Tramvajac je sve napisao. Dakle, presjedanje u Marofu, linija je dovoljno. Nekad su bile i direktne linije, al to je sve bilo li-la i toga dugo više nema, a ovo šta piše Dreamwalker je vjerojatno nemogućnost kupnje karte ZG-VT s presjedanjem iako nisam siguran.
od kad znam za sebe putoval sam linijom V. Toplice-Zagreb jer sam živel u Toplicama a imal sam rodbinu u Zagrebu.
Početkom 80-ih, tadašnji Zagrebački transporti su držali tri linije ZAGREB-V.TOPLICE-LUDBREG-LEGRED. Polasci iz Zagrebas su bili u
6:30, 14:30 i 17:30, a za Zagreb iz Toplica 6:15. 15:30 i 19:15. Autotransport Varaždin je držal dvije GORIČAN-LUDBREG-V.TOPLICE.ZAGREB. iz Toplica su išle dvije linije: 7:10 i 16:00, a za Toplice mislim 9:45 i 16:45. Za Varaždince nisam više siguran jer smo uvijek radije išli s Zagrebčancima jer su imali kvalitetnije autobuse.

tamlover

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 15, 2015, 22:53:55
U Toplicama si za sat, Ludbreg 1:30, znači u KC za 2 sata, preko Vrbovca i Križevaca 2:15 odnosno 2:30.
Kud se išlo za Legrad od Ludbrega? Kroz Bukovec ili?

Tako je, najbržim putem preko Kapele Pod., Malog Bukovca i Velikog Otoka. To je za ono vrijeme bila vrlo brza veza sa Zagrebom za jedno mjesto kao što je Legrad (tada i barem duplo više stanovnika nego danas). A Zagrebački transporti su bili život za taj kraj i lokalno i u vezi sa Zagrebom. 90-ih je i depopulacija osnažena ukidanjem legrađanske linije CB-a. U temi o prošlosti CB-a i ZG transportima objavio sam jednu vijest s ove linije iz 1988.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....