Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

maxkuki

@Ivan Daj pliz kad pišeš Lomnica,napomeni na koju misliš,upravo živim u jednoj,a Gornja i Donja baš i nije isto,a moram priznat da nakraju nisam ni razumio kako si mislio reorganizirati linije upravo iz tog razloga.

Sent from my WT19i using Tapatalk

NP-549

jesu te linije sve pod Zagrebom ili pod Goricom ?   Ako su pod dvije JLS onda nemožeš organizirat kako oćeš nego moraš tražit županijske dozvole koje se traže samo kad je redovno usaglašavanje voznih redova, a to je 2 puta godišnje, pa dok se to odobri, pa ako se nitko ne žali...........  prođe oho ho vremena dok počneš vozit

dean25

Citat: NP-549  u Srpanj 22, 2014, 19:39:25
i 5 minuta puno znači ako bus ima vezu na neki drugi prijevoz.  Kod nas je običaj da se čekaju jer jednom i drugom piše u tablici napomena (prvome da presjedanju "ZA XXX",  a drugome da čeka bus  "IZ XXX").  Međutim, ako stalno kasni pa ovaj drugi mora uvijek čekat onda počnu negodovat putnici u drugome jer uvijek čekaju pa se kasni na krajnje odredište u grad.

Imamo čak slučajeva da je kombinacija od 4 veze.  2 busa se sreću u Matuljima (iznad Opatije) linije  23 i 34 i putnici se međusobno ispremješaju ovisno tko putuje u Opatiju, a tko u Rijeku.  Ali svaki od ta dva je već jednom imao vezu,  34 u Veprincu čekao 35 koji je došao iz Poljana,  a 23 u Permanima čekao 30 iz Pasjaka i Rupe.  Prilično komplicirano,  ali funkcionira savršeno, i skoro pa nikad nema problema ni kašnjenja većih od 3,4 minute a linije su duge i po 40 kilometara
Puno bolje je to u Rijeci riješeno nego kod nas.
a
li,idemo u OT . . .

Ivan

@conecto, zato kažem, oni kojima stvarno treba auto za dolazak mogli bi dobiti dodatne novce i mislim da bi bilo pošteno, ali većina se može voziti ZET-om koju god službu da uzima a mislim da je normalno da svi u ZET-u imaju besplatnu kartu za sve linije, dakle, smetalo mi je da su dodatak za prijevoz u kn mnogi koji koriste ili realno mogu koristiti samo JGP ili žive kraj garaže (bez uvrede) zloupotrebljavali i praktički se jesu švercali, no opet kažem i da je nepošteno onima koji žive dalje reći da nemaju dodatne potrebe za osobnim prijevozom, no ne znam kako srediti da oni dobiju nešto osim preko sindikata, a njihovo zauzimanje za stvarne potrebe radnika ne bih komentirao, insajderi sigurno znaju bolje...

@maxkuki, sry, mislio sam uglavnom na postojeći pravac Donja Lomnica - Lukavec a za 315 direktno Hrašće - D. Lomnica, ali ne isključujem ni prolazak kroz Gornju Lomnicu ako su ceste adekvatne i ako ima potrebe.

@NP-549, Grad Velika Gorica je jedina JLS za većinu linija, one koje idu i kroz Zagreb su:

- 268, 330 glavne linije za Zg Glk
- 307, 308 koje mislim da ne treba zasad mijenjati što se tiče trase (iako bi moglo biti i malo boljih rješenja, a vozni red je sramota)
- 310 mi se čini OK
- 311 možda treba malo promijeniti i spajati ili zamijeniti s 313 i 322
- 315 koju bi se dalo bolje iskoristiti
- tehnički zapravo i 313, 322 koje bez meni shvatljivog razloga u prolazu idu kroz područje Zagreba (Hrašće) umjesto direktno kroz D. Lomnicu... ili zapravo i cijela 313 bi trebala ići na ZgGlk no skoro svi polasci su iz VG trasom 322... čudnovata je to linija
- najavljena linija Zagreb (Kvaternikov trg) - Velika Gorica

... no jasno da se za ovo trebalo unaprijed pripremiti i da će sad vjerojatno sve biti po starom samo malo gore, osim ako zapravo nije sređena birokracija i ako se netko nije potrudio razmisliti za liniju Zg(Kt)-VG koja je najavljivana već mjesecima ili godinama, možda i još nešto spremaju no bio bih ugodno iznenađen i da krene samo Kt, kako god da ju sklepaju.

421

Citat: Ivan  u Srpanj 22, 2014, 15:25:45
P.S. nemojte pisat pokaz umjesto pretplatna karta jer će jedan član opet sve skupa našpotat :D
thumbs thumbs thumbs
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Kod nas svi imaju besplatan prijevoz na svim linijama (ne i članovi obitelji),  a prijevoz dobijaju oni koji nemaju čime doći na posao.  Ako taj dio okolice nema službena kola,  ili ako mjenjaš  nekog na  prigradskoj koja noći vani.  Plaća se dvije kune po kilometru s tim da je 12 km u jednom smjeru maximalno.  Znači nemožeš dobit više od 48 kn/dan.  OK je to, al bi trebalo malo to pojačat jer je tako bilo i pred 12 godina kad sam ja počeo vozit, al je benzin bio 4 kune

421

VG polasci zasad ostaju kao dosad, na dispoziciji u garaži bit će dva (2)  bus123, dispečer će raditi svoj posao + posao otpremnika na terminalu, a dolazak na posao iz VG>APD bit će organiziran s jednim ranijim polaskom službenog  bus123
No vrijeme curi , a mjerodavni (gradonačelnik Barišić) treba se očitovati o namjeri.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Srpanj 22, 2014, 20:51:49
No vrijeme curi , a mjerodavni (gradonačelnik Barišić) treba se očitovati o namjeri.
Očitovat se o čemu ako za polaske sve ostaje po starom? :) Ostalo je interna ZET-ova stvar, ili JLS trebaju dodatno plaćati praznu vožnju? ???

Znači sve linije bi trebale u Dubravu i svih 20 dvokratnih padaju samo na APD? Činilo mi se logično da APP uzme barem recimo 310, 315 i dio 330...

421

Koncesije ZET-u, a APP 0. good_boy
Obiman posao organizacije nije samo preseljenje alata i buseva iz APVG u APD. Znadeš li KAKO očistiti i pripremiti bus za izlaz koji je došao u garažu između 22,00 i 0,55, a prvi izlaz je oko 2,40?
A prosjek je 3 minute iliti 180 sekundi po  bus123 namijenjenih čišćenju
Conecti (nažalost) neće na VG prigrad (u početku, ali kad zagusti....)

Ivan

Aha, pa mislio sam da koncesija traje još neko vrijeme...

Pa ne moram ga ja znat pripremit, ali znam gledati na sat, ako se može od 0 do 3 h onda može i u neka druga tri sata, bus bi bio jednako pripremljen od 9 do 12 h ako je noću parkiran vani pa se vraća s dvokratne u garažu, održavanje bi bilo valjda barem jednako dobro, ili jutarnja smjena ne zna to raditi? Svakodnevno bi bio spreman, jedino bi bio najčišći za podnevne putnike a ne jutarnje, ništa nije protiv pravila osim onih koja vrijede samo za ZET, sve ostale firme mogu drugačije...

Ovo s Conectima ako je točno je totalna glupost, meh, ali već smo se dovoljno zgražali, nelogično je za sve osim za prometnike u APD. ::| Valjda za te autobuse nije svrha prevoziti putnike nego ih održati ispod milijun kilometara do kraja karijere...

MAN19464

Sutra je završni sastanak u upravi tema zatvaranje pogona autobusa velika gorica, pa se nadam
saznati sve pojedinosti na tu temu, šta su odlučili stručnjaci.
Nebi me čudilo da ponovo odgode na neko vrijeme gašenje pogona.

MAN19464

APP ima najveći manjak vozača, a odlučeno je da svi vozači iz PAVG-a prelaze u Dubravu, možda zato Podsused
nedobiva niti jednu Goričku liniju, no pričekajmo još malo tko zna šta če sve smislit.

conecto

Mogla bi biti burna jesen kad krene jesenski vozni red (vjerojatno reducirani u odnosu na prije) i školski prijevoz nakon što su otpilili hrpu vozača što valjda još nije gotovo. Ako APVG završi u Dubravi, bilo kako bilo i to će zahtijevati dodatne vozače za praznu vožnju.
Teško da će naći toliko potrebnih vozača preko ljeta, pa možda i do kraja godine. Ako ih uopće budu tražili, prije da će nama vrlo brzo uzeti dio godišnjeg odmora pošto su ionako otpilili zadnji kolektivni ugovor, a novog nema (zadnjih godina već su skinuli 2 puta po 2 dana). Sindikate boli ona stvar jer njima je dobro, a većina radnika i dalje uredno čine članstvo koje podupire i plaća njihov nerad.
Mislim da Uprava nema pojma što će biti za mjesec-dva i da će po običaju sve prebaciti na leđa vozača. Troškovi VG-područja b mogli enormno porasti, a i do sada ZET-u nikad nije bilo dovoljno novaca dok je V. Gorici i previše plaćanja subvencija. Vjerojatno je ukidanje garaže u centru grada pritisak stanovništva i lokalne vlasti, nije joj tamo ni mjesto više, ali morali su naći neku zamjensku lokaciju na tom području.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Školski prijevoz je isto tako upitan!
@ Ivan
Ako će  bus123  bus123 biti dislocirani, u pogonu cca 16-20 sati jedini odmor će im biti dok traje čišćenje i pranje te preventivni servis. Vjerujem da će se broj kvarova povećati zbog toga.
Zanemarit ću ovo  "znam gledati na sat" jer nedostaje čistačica, mehaničara i ostalog osoblja za održavanje.
Show some more respect! good_boy

MAN19464

Odgodjeno gašenje pogona do 08.09.2014.g.