Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN19464

Uglavnom, ništa se nepriča, čak ni vozači Autoturista neznaju pravu
namjeru firme da u Vukovini grade garažu.
Oni komentiraju da se sigurno spremaju preuzet linije nakon izbora, al to je samo mišljenje njihovih vozača.

lovac27

nakon kojih izbora; parlamentarnih ili lokalnih?

MAN19464

Parlamentarnih, nesmije se Barišić zamjerati mještanima da nebi naštetio Karamarku.
Svaki glas im je bitan.

Ivan

Citat: MAN19464  u Listopad 01, 2015, 21:17:22
Uglavnom, ništa se nepriča, čak ni vozači Autoturista neznaju pravu
namjeru firme da u Vukovini grade garažu.
Oni komentiraju da se sigurno spremaju preuzet linije nakon izbora, al to je samo mišljenje njihovih vozača.
Pa ono, teško je ne mislit da će nešto veliko preuzet kad se već u prvoj fazi gradi objekt površinom za barem 20% veći od APVG...

S tim parkirališem uz malo guranja mogu smjestiti više autobusa nego je ZET bilo kad dosad trebao skupa s onim što dolazi iz Dubrave, uglavnom dosta za cijelo područje VG i KOP u danima kad su linije bile i jače nego sada.
Još ako se uzme u obzir da već imaju razrađenu racionalnu praksu ostavljanja autobusa kod kuće... Lako ih se smjesti toliko da je teško izbrojat i kad kupe dovoljno autobusa, uključujući i zglobne, mogu već s tim parkiralištem preuzet cijelo područje uključujući linije ZG-VG. Pitanje je samo koliko će logistike biti na terenu i hoće li biti prava garaža s radionicama ili će u prvo vrijeme morati stalno ići u Samobor na popravke, no siguran sam da će to razraditi.

Uglavnom veliko parkiralište, nitko ne bi to gradio da ne misli ozbiljno smjestiti barem 30-ak autobusa, a brojka može biti i 50-60 čak i da naprave neku radionicu.

Ivan

Probao sam naći prema slikama na vgdanas, prema onom štaglju ili što je već, gdje na street view to moglo biti, ispada na samom ulazu u Vukovinu nekoliko desetaka metara od D30...

:) Ako su dio posjeda, bilo bi zanimljivo i da adaptiraju kuću kao portirnicu i upravu, a staru gospodarsku zgradu seoskog imanja u nekakav dio za održavanje autobusa... Možda tako u prvo vrijeme uštede umjesto da kreću s dobivanjem dozvole za kompletno novi objekt, iako će vjerojatno trebat još neku modernu zgradu kasnije ako će biti stvarno garaža koja bi pokrila cijelo područje VG a da se ne mora za svako ozbiljno održavanje voziti u Samobor...

lokacija...

i street view

Dreamwalker

Pitanje je, oće li preuzeti i dio ZETovih vozača, jer mislim da je VG dovoljno veliko područje i da im treba i "novih" vozila i novih vozača?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Mislim da nije uopće upitno hoće li ZET trebati sve vozače koje ima u VG za ostale linije, treba i više od toga.

Mislim da će biti pitanje njihovog osobnog izbora žele li prijeći u AT bliže svojim domovima ili ostati u ZET-u pa se voziti do zagrebačkih pogona, isto kako su mnogi Samoborci morali odlučiti kad je došlo vrijeme (a neki se u međuvremenu i stigli predomišljati).

421

Citat: Dreamwalker  u Listopad 02, 2015, 19:29:23
Pitanje je, oće li preuzeti i dio ZETovih vozača, jer mislim da je VG dovoljno veliko područje i da im treba i "novih" vozila i novih vozača
Čisto sumnjam da bi itko od kolega prešao, a socijalno osjetljiv ZET teško da će pristati na takvu trampu.
Osim toga, još uvijek nedostaje vozača , pa nije realno očekivati ikakav transfer.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Svi vozaci iz PAVG-a su osigurani u drugim pogonima i nema straha da bi bili višak, a garantiram da nijedan vozač neće prijeć u AT.
Nije nitko lud da ode u AT pa da tamo voze po cijele dane i da za profit gazde krše sve zakone o sigurnosti u prometu, pošto gazda ima tu privilegiju da nemora poštivat zakon ako neće.
Svaki vozač ZET-a iz pogona Velika Gorica
sigurno ostaje u ZET-u.
Rađe putovati u Zagreb i imati privatni život, nego živjeti u autobusu Autoturista.

Ivan

Uglavnom, Grad VG bi morao znati što se događa i što će se dogoditi, i ružno je da to drže u tajnosti... U Autoturistu niti bi tražili niti bi dobili dozvolu za nešto ovako ozbiljno da nema već pravog dogovora što će se dogoditi, ovako veliko parkiralište za jedva 10 autobusa koje sad koriste sigurno nije...

Udruge građana ili tko već bi trebale tražiti transparentnost od lokalne samouprave jer biti će velikih promjena i Grad bi trebao takve stvari možda dati i na javnu raspravu.

Ja osobno mislim da je za proračun Grada VG a možda i za džepove i za živce u svakodnevnom prijevozu većine Velikogoričana novi prijevoznik vjerojatno bolja opcija (a da ne zaboravim, i za Zagreb koji će dobiti bar na neko vrijeme lijep višak vozača i autobusa), ZET zadnjih godina samo lupa po sve većim subvencijama dok ukida malo po malo polaske, a kvaliteta glavne linije 268 je katastrofalna jer se srozava i kapacitetom i brzinom (i to više radi novih zagrebačkih potreba), dok bi trebala rasti kapacitetom i nove opcije biti uvedene ili barem alternativna 330 pojačana (a sama po sebi bi u takvom režimu više putnika s manje vozila, da su veća i češća i cijeli dan, možda bila ušteda za ZET, no to se ignorira potpuno)... Tako da se ZET sramoti jer liniji 268 po nefunkcionalnosti i netočnosti (a uostalom i stresu ne samo za putnike nego i za vozače) nema ravne u cijeloj okolici, a ništa se ne poduzima.
Autoturist može biti osvježenje, no treba provesti transparentnu debatu barem kroz medije, ako ne otvorene tribine za građane, umjesto da se sve radi ispod stola i iza leđa građana, a nešto je sigurno dogovoreno i na onom sastanku sa ZET-om prije par mjeseci, a nešto očito i s AT-om o čemu se još manje zna.

smogovci.bbb2

Ako ćemo se malo glupirati, AT već vozi iz VG u Zagreb (da budem precizniji u Novi Zagreb) na liniji VG-Supernova-Av. Dubrovnik-Supernova-VG good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Vozi, ali to nije javni linijski prijevoz di se plaća karta i di se moraju poštivati neki standardi u prijevozu putnika, tu se mora poštivati ono kaj je dogovoreno s Supernovom. Ak supernova veli, mi hoćemo bus koji ima 60 sjedala minimalno, onda ćeš se potruditi takav bus imati, jer ako nećeš ti, ima tko hoće.

Autoturist ima planove koji se mogu ostvariti (a i ne moraju). Možda bi bilo najbolje da ZET i Autoturist imaju zajedničku garažu u VG  :)evil

smogovci.bbb2

Najbolje da ZET ode iz VG a velebni vozni park iz APVG prodaju (ako bi to netko htio kupiti). Ali ne vjerujem. Pretpostavljam da će ZET ostati na 268, 330 i možda 307, 308. Sve drugo ide AT-u.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Zašto bi prodali vozni park? Treba to Zagrebu jer pomalo počinje kriza s voznim parkom, najavljena nabavka novih je mala, a NL263 su dobri autobusi i mogu se koristiti kao i kockasti zglobni, pomalo otpadat dok idu. Pogotovo nema razloga da se prodaju noviji autobusi, 850 skupa s ostalim redovnim SL može na linije sa Savskog mosta, Citari se vrate gdje su i bili, a Lion's City su još kakti novi i imaju još 10+ godina za odradit.

Da, na 268 i 330 sa ZET-om možda možemo računati na inzistiranje gradonačelnika, no to mi nije nimalo logično, baš najviše zato jer postoje linije poput 307 i 308 koje voze u dijelove teritorija Grada VG koji su i bliži Zagrebu od samog mjesta VG - isto pitanje bi bilo što s linijama 310, 315, 319, 335... I na kraju to je već skoro pola linija APVG, i zato, koji je kriterij diskriminacije onih "iza" V. Gorice? Imam dojam da trenutni gradonačelnik u biti ne pozna geografiju okolice VG a još manje linije koje služe stanovništvu, dok samo gleda uži grad kao nekakvu metropolu i misli da će obećavanjem tramvaja nešto veliko postići, čiste besmislice...

Zato mi se prijelaz na jednog prijevoznika za cijeli Grad VG čini kao jedina stvarno logična opcija...

421

Čime će AT prevoziti putnike iz VG? Nemaju oni kapaciteta niti dovoljno velike buseve za prijevoz. Teško da će nabavljati nove zglobne, troosovinci su možda dobri za "brzu", ali teško da su kapacitirani za "sporu".
ZET će možda voziti kroz Mlaku i/ili Hrašće neku kružnu liniju  (dokle seže grad ZG), dok će se putnici sa sjetom i suzom u oku sjećati lošeg, netočnog, nefunkcionalnog, jednom riječju ZET-a koji je kakav,takav ipak vozio, više puta i gratis nego uz plaćanje koje im se sprema u slučaju AT.
Što se vozača tiče-doista manje stresa i više ljudi i tehnike koja će se rasporediti po garažama sve dok neki mudrac ne predloži faraonu neke nove linije. Tako da će se stanje ponovno vratiti u normalu.   
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln