Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN19464

Al čemu čuvaju gb. 653?
Kužim da 810 i 422 imaju neke koristi od njih, al da se nerješavaju izgorenog
citara koji je izgorio prije 7
mj.

leonardo123

Možda uzmu neke dijelove za ostatak Citaro ekipe pa se nešto iskombinira...

smogovci.bbb2

Možda im osiguranje još nije isplatilo odštetu buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Citat: leonardo123  u Listopad 12, 2015, 22:45:03
Možda uzmu neke dijelove za ostatak Citaro ekipe pa se nešto iskombinira...
Jel si ti vidio sto je ostalo od gbr. 653? Koje dijelove?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 12, 2015, 22:54:34
Možda im osiguranje još nije isplatilo odštetu buljo
I ja bih rekao da može biti nešto u tom smjeru, možda još traje procjena štete, očevid ili nešto takvo iz nekog razloga.

Ivan

Citat: MAN19464  u Listopad 11, 2015, 17:38:56
Radovi na novoj Autoturistovoj garaži napreduju, ali ovo vrijeme
otežava i usporava radove.
Zanimljivo je da nema nikakve ploče na kojoj treba pisati investitor, izvoditelj radova, broj građevinske dozvole itd.
Još jedan dokaz da nemora poštivati zakon.
Rekao je g. Grugurić za vgdanas da može biti gotovo za 10 dana :D , al dobro, ma ne treba mu tako brzo za linije koje sad ima kad je već uhodano, a nove neće dobiti baš sutra...
A nije baš da se ne očekuje da će jesen biti malo blatna, bit će već.

To da netko izlazi u susret prilično je očito ;) da je netko nepoznat i nov morao bi vjerojatno 5 godina rješavati milijun građevinskih i ekoloških papira, pogotovo ako gradi ovakav objekt izvan industrijske zone.

Nego, kako to izgleda, gradi li se samo parkiralište ili neke nove zgrade, pokušavaju li onu kućicu i veću poljprivrednu zgradu sa slika uklopiti u kompleks, jesu li eventualno počeli kopati nešto za točenje goriva u garaži (to bi se trebalo vidjeti kao dublja rupa)??

smogovci.bbb2

A navodno mu je vrijednost bila nekih cca. 10 000 € prije nego što je izgorio (g. br.653). Više će platiti Pripuzu za zbrinjavanje nego što će dobiti od osiguranja  :)evil

Ivan

Pa četiri godine stariji O405N prodani u Šibenik su koštali toliko prošle godine, iako je to preplaćeno, hm. Ako se već računa da su prvi Citari u tako lošem stanju da su blizu rashodu koliko ono prodano u ŠI, možda je zapravo realno, toliko negdje koštaju na njemačkom tržištu polovnih ako imaju nabijenih puno km, a i tko zna koliko prosječna Citarova šasija još može izdržat kad su i O405N ispali spremni za otpis za 15 godina (vidjet ćemo uskoro, ugl siguran sam da neće živjeti dugo koliko vršnjaci NL263).

MAN19464

Ivan

Znači uporan je s tim ZET za grad a Autoturist za ostatak... Ne mogu se načuditi. "Moramo tu prije svega paziti na naše sugrađane", kaže on, najobičnija floskula, vidi se iz svemira da će jedni biti favorizirani a drugi prepušteni slučaju... Razmišlja čak "tarifno izjednačiti" na to bi za forsiranje 1. zone u užem gradu išli pusti deseci milijuna kuna ZET-u umjesto da bude u 2. zoni kud spada, a na račun okolice kojoj bi sve bilo skuplje, jer u to izjednačavanje nema šanse da ulazi okolica jer ne bi razmišljao onda o jednoj zoni, koliko vidim samo će im se pobrinut da imaju istu kartu, a koliko će ta karta onda koštat, kao da ga nije briga... Meni se čini da je plan za iste novce žešće subvencionirati ZET za uži grad, a ostatak će teško ispaštati.
I što s linijama na području VG ali na dijelovima bližim Zagrebu od užeg grada VG kao 307, 308, 310, 315? Na to nitko ne misli a bilo bi krajnje nepošteno da su u nepovoljnijem položaju dok plaćaju isti prirez... Jer koji je zapravo kriterij za ostajanje u stanju nepovoljnijeg prijevoza? Ovo mi se čini pošteno jedino ako u užem gradu povećaju prirez na zagrebačku razinu, inače stvarno ne razumijem plan koji uključuje s "tarifnim izjednačavanjem" još ekstremnije razlike nego se prije činilo...
Plan pun rupa. I najgore po njega, kao HDZ-ovcu izborna baza mu je vjerojatno u manje urbanom području, a meni se čini da će si pametno otpiliti granu na kojoj sjedi... No za ovakav plan to je i zaslužio.

Mislim da postoje jako jednostavna rješenja a ne ovakve genijalne maštovite floskule koje na kraju neće ni moći provesti ili ako se i provedu netko će to gorko platiti i za par godina će se sve još jednom promijeniti (kod nas tako često loši planovi odu na krivo jer ih nitko ne spriječi), a i gubi se vrijeme umjesto da se radi na pravim rješenjima.

A ovo da sadašnji kolodvor nije adekvatan, pa i nije ali može se privremeno dodati neke objekte, ali građenje novoga mi se čini još glupljom idejom dok se ne vidi što će biti sa željeznicom i/ili tramvajem za ZLZ a onda i za VG.
Željeznička vozila moraju biti okosnica prijevoza za tako veliki satelitski grad, a ne spori i uvijek premali autobusi... Investirati u autobusnu infrastrukturu bez intermodalnog terminala je recept za bacanje novaca na nešto što nije trajno rješenje, košta više vozača umjesto da se uloži jednokratno u željezničku infrastrukturu, i dugoročno razbacivanje vremena građana koji će zaglavljivati na prepunim cestama jer bus je ograničen ostalim prometom a nema smisla uvesti BRT kad je željeznica blizu i dostupna.

U sve skupa planove je uloženo minimalno inteligencije, koliko se meni čini.  glavauzid

tamlover

Barišić mora početi s puštanjem balona o povlačenju ZET-a jer to se jednostavno tako radi. Treba vidjeti koliko će baloni izazvati onih koji bi ih rado probušili. Ne spominje slučajno ni Kozjaču, a ne primjerice Čiče jer eto u Kozjači je svega 278 upisanih birača i zaboli Barišića što će oni misliti o promjeni koncesionara kojemu će Grad puniti džepove a ovaj će voziti prazan... Tu dolazimo i do tvoje političke računice. Barišić se pokazao kao vrlo spretan igrač koji birače itekako ima i u samom središtu Velike Gorice (npr. najveći birački odbor užeg središta VG je HDZ-ov tj. njegov jer on sam je u sukobu s HDZ-ovom VG-elitom predvođenom Šukerom) pa je na njemu samo da pazi da svi oni u užem centru plus najvećim, nekad selima a danas gradskim naseljima od Kurilovca, preko obje Lomnice, Gradića i Čiča budu zadovoljni. To je sigurno više od 85 posto izlazećih glasača na VG području i tu Barišić stoji odlično. U nekim manjim sredinama javni prijevoz nikako ne utječe na birače jer se po rezultatima čini da vladaju dinastije a ne političke stranke, neki izbori su 100-postotni za HDZ i HSS i to dragi Bog ne promjeni a kamoli Autoturist. Usput, zanimljivo Lukavec je SDP-ov bastion i nekako mi je jasno zašto uvijek imam dojam da je to selo malo zaostalo u vremenu...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Pa i nije baš 85 posto, uže mjesto V. Gorica (uključuje Kurilovec, Pleso i Rakarje) ima taman 50% stanovništva, 32.000 od 64.000 ukupno, a ova najbliža mjesta s puta prema Zagrebu nemaju puno, ZET-om ionako slabo pokrivena Velika Mlaka (više bi koristi imala da 268 ne vozi a dođe umjesto toga ZG linija kroz V. Polje) ima 3 tisuće, a ova mjesta koja su eventualno na putu iz Zg za liniju s Domovinskog mosta, i da se računa da bi mogla neka linija proći kroz Lomnicu i Gradiće na putu prema Kurilovcu i centru VG (bila bi jako korisna ali nitko nije obećao nešto slično) imaju sve skupa još jedva nešto više 5.000... Ne izgleda baš kao sretno niti cjelovito pokrivena većina.

I to što je Kozjača mala ne znači da malo dalje nema drugih razvijenijih sela koja imaju oko ili više od 1.000 stanovnika kao V. Buna, Buševec ili Kuče, takvih velikih naselja je dvadesetak a Kozjači su jednako daleka od VG i izvisila bi po ovom planu. Čak da se i razvije dvije-tri linije ZG-VG da pokriju još nešto usput neće s ovim dijelom imati nikakve veze, a to znači da više od trećine stanovništva ostaje izvan plana. Dakle jako daleko od 85%. Jedino ako se stvarno računa na njihovu zadrtost za HDZ, ali ne bih se baš toliko kladio.

O najbližim područjima poput Lomnice i Čiča i pričam što se tiče kriterija, dakle kako odrediti da tamo ne ide ZET a tako je blizu? Ili ako ipak ide u Lomnicu što će biti s područjem kao što je Mičevec, ako ide u Čiče (u to sumnjam jer je AT garaža već u Vukovini) zašto ne bi onda i u druga a ne daleka velika sela kao Kuče ili Mraclin... I tu nema polovično da je neko kao-predgrađe koje će biti zadovoljno glavnom linijom za grad, na udaljenosti od nekih 3 km nije adekvatan prijevoz, predaleko je od 268 da bi se računalo kao pokriveno i mora biti dodatnih linija. A ako ima tu, zašto onda ne drugdje? Meni se to čini prezapetljano i biti će puno nezadovoljnih i koji glasaju za njega. Možda uspije neke stvari dobro provući ali je rizično. I na kraju za neke će ispasti vrlo nepošteno.

Meni se zato jedino pošteno čini imati jednog prijevoznika do uvođenja jedinstvene tarife u županiji, a kasnije davati linije u koncesije jer će tad manje imati veze tko vozi. Dotad će neki teže nastradati ako se grad VG razdijeli.

travel0101

Da imaju imalo pameti za iznose subvencija koji se uplatu zet plus prodane karte Velika Gorica bi bez problema mogla imati svoje autobuse i sigurno bolji vozni park nego sto sad zet salje u VG.

smogovci.bbb2

Citat: travel0101  u Prosinac 11, 2015, 19:58:37
Da imaju imalo pameti za iznose subvencija koji se uplatu zet plus prodane karte Velika Gorica bi bez problema mogla imati svoje autobuse i sigurno bolji vozni park nego sto sad zet salje u VG.

Da, sigurno bi imali love za nove Citare i Lion'se :)evil

leonardo123

Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 11, 2015, 20:29:28
Da, sigurno bi imali love za nove Citare i Lion'se :)evil
Hm, trebalo bi i tog, ali mislim da bi za neke Velikogoričke linije dobro stajali low-entry prigradski autobusi. Osobno, ja bih ostavio samo liniju 268 i 330. Ostalo bi dao prijevozniku da se rasporede autobusi kako po kojoj liniji. Ja ne obitavam u APVG pa neznam baš kakvo je stanje, ali ja bi ovako napravio.