Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

421

@tramvajac 92
umnik2
Citat: 421  u Prosinac 06, 2020, 21:43:58
@smogovac
Nulti km su polasci iz /u garažu na /sa terminala ili početne stanice. Mogu biti na cjelodnevnom vr, a uvijek na dvokratnoj liniji.
268 konkretno vr 1,3,4,7 kreću sa stajališta Lisinski, dok vr 2,5,6 kreću s terminala, SVI po trasi linije preko Mosta slobode.
Vr 3 linije 290 s polaskom u 430 ne ide na terminal KT, vozi trasom linije preko Domovinskog mosta, ali ne staje na stajalištima do terminala VG, a vr 1 i 2 kreću s KT.
Sve je vidljivo na objavljenim vr >  umnik2  good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

421, tramvajac 92 je u pravu. Sam si napisao da prvi bus u 4:30 vozi bez zaustavljanja do terminala u VG. Dakle prazan bus123 Ja bi recimo na taj prvi polazak 290 iz VG radni dan i subota stavio bus koji vozi NL 268, maknuo bi polazak NL u 4:15 sa 268 kad već ima polazak dnevne linije u 4:30
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 09, 2020, 17:59:16
Zašto se na 290 nabijaju prazni kilometri i vuče se prazan autobus iz Zagreba, kad u Velikoj Gorici postoji garaža. Barem za solo.
Obzirom da APVG ne pokriva terminal Kvaternikov trg, logično je da nulte km obavi  bus123 sa linije.
Da, bilo bi dobro da prvi polazak linije 290 obavi  bus123 iz garaže VG, ali i on će morati napraviti nulte km: do kuda i koliko bus123.
Najbliži terminal/početno stajalište u tom slučaju bio bi GK, VG ili Zapruđe > isto s nultim km, zar ne ???
Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 09, 2020, 23:28:06
Ja bi recimo na taj prvi polazak 290 iz VG radni dan i subota stavio bus koji vozi NL 268, maknuo bi polazak NL u 4:15 sa 268 kad već ima polazak dnevne linije u 4:30
"Uvažavajući želje i potrebe svojih korisnika, ZET stalno radi na unaprjeđivanju postojećih, ali i na plasmanu novih i kvalitetnijih usluga.
Prometni kapaciteti se usklađuju, sukladno potrebama i zahtjevima putnika te aktualnim mjerama Stožera."
javnost@zet.hr
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

421, uvažvam tvoje argumente. No, kako si sam rekao, u 4:30 sa terminala u Velikoj Gorici ide autobus za Kvaternikov trg. Praznih kilometara? 2,1 iz garaže u Gorici do Terminala, a 1,3 km je do stanice Galženica. Autobus ima 20,3 praznih kilometara

Izlaz bi bio (čak i uz potrebu da dođe 5 min prije na terminal) bio u 4:20. Pretpostavljam da je sad oko 3:55 - 4:00?

MAN truck bus

Autobus ako ide iz APVG mora svejedno negdje vratiti prazan. Do GK (4,4km) ili do Zapruđa (4,8km), a od tamo bi se trebao uključiti na redovnu liniju, no sumnjam da postoji velika potražnja u smjeru ZG -> VG u 5 ujutro, prije bih rekao da je veća u smjeru VG -> ZG.
Kako god se okrene nultih km će biti, jedino bi smogovčeva ideja smanjila broj nultih km, znači NL268 po dolasku u VG ne ide nazad za GLK već za KT, pa garaža (5km). 
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

@tramvajac 92
290-vr 3 kreće iz garaže APD u 3:50, da bi ostvario polazak iz VG u 4:30. Vozno vrijeme je na knap, (ako se ne znaš snaći :)evil).
Kad bi još kretao s terminala Kvaternikov trg i nedaj bože kupio putnike trasom linije, kasnio bi na taj, iznimno važan prvi polazak iz VG.
Zato se, svjesno pribjegava nultim km, jer nema racionalnog i razumnog razloga kretati s terminala Kvatrenikov trg.
Točka.
Odgovarajuće službe sačinile su  vozne linije, trase i vozna vremena. Nemamo nekog većeg utjecaja na njih jer smo izvršitelji, a  naše eventualne primjedbe rijetko se uvažavaju, dočim se reakcije  i promišljanja putnika više razmatraju i korigiraju parametri.
BTW znadeš li da linija 290 vozi suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ??? Analiziraj
Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 10, 2020, 23:36:15
Nisi odgovorio na upit zašto prvi polazak 290 iz VG ne odradi noćni linije 268
!
O&O
Jesam,  umnik2 good_boy

smogovci.bbb2

Nisi odgovorio na upit zašto prvi polazak 290 iz VG ne odradi noćni linije 268

tramvajac 92

Dečki, ne kužimo se. Ako pogon Velika Gorica vozio 290/3, onda su njihovi polasci cijeli dan.

Sad, o koristi polaska u 4:30 bi se dalo raspravljati,osim ako se ne potrefi da se spoji sa 307 i 308.

MAN19464

Jesu li gb 33 i 75 još uvijek u PAVG ili su vračeni?

marin

Bili su samo taj jedan dan u APVG.

lovac27

Znači linija 330 i dalje na 4 VR?
Mislio sam da će vratiti VR kad su potpisali ugovor. Koma

smogovci.bbb2

Teško da će ih i biti više sve dok na GLK dijeli peron sa lin 241 good_boy

421

Nakon potpisanog privremenog ugovora, slijedio je naputak Stožera pa se tako i postupa.
Dijeljenje perona 330 s 241 nije problem, jer oba stanu čak i u isto vrijeme, ima dovoljno mjesta.

smogovci.bbb2

Šta, da se smanji broj bus123 bus123 na liniji kava

vrba

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 03, 2021, 19:59:12
Teško da će ih i biti više sve dok na GLK dijeli peron sa lin 241 good_boy

Ako šestica i jedanajstica koja svaka ide 6 minuta u špici mogu stajati na Črnomercu zajedno onda mogu 330 i 241. A opet može 241 stajati na parkiralištu prije perona (obično gorički  bus123 i 166 stoji tamo dok imaju pauzu) dok 330 vozi.