Novi vozni redovi 2015

Autor dean25, Siječanj 09, 2015, 15:14:23

dean25

Od ponedjeljka 16.03.ponovno se mijenja vozni red na liniji 160 radnim danom i nedjeljom.

dean25

Od ponedjeljka 30.03. sitnije izmjene u voznom redu radnim danom na autobusnim linijama 114,168,222 i 237.

dean25

Od jučer u primjeni je reducirani vozni red radnim danom na liniji 122/123.

dean25

Cijeli terminal Črnomerec je obljepljen obavijestima u kojima ZET daje na znanje svojim cijenjenim putnicima da će od ponedjeljka 13.04. radnim danom u primjeni biti novi vozni red na linijama 119,120,125,128 i 172.
Nepiše ništa detaljnije o tome.

hrvoje.skoc

dean25

Da.
A i na linijama 126,127,212 i 215.

Westin

Duo vozni redovi linija 119,120,126,127,128,172,212,215

dean25

Ivan

Idiotizam.

Ne razumijem čemu im služi dvokratni na 127, a navečer ostaje samo jedan... Popodne 127 nema nikakve potrebe za dvokratnim.

Da se mene pita, to bi se lako riješilo tako da ujutro u špici 5 autobusa vozi kombinirano 126 i 127 s krugom 75 minuta,  poslije 8 do 20 h ostaju 4 (2+2) u prometu uobičajeno kako je sad, a navečer opet tri kombinirano na obje linije opet s krugom 75, i taktom 25 minuta, jer ovako je raspored krajnje jadan a lako se može srediti. Do 20 h u obje linije zna biti gužva s 50-ak putnika, a i više na vremenima kad djeca idu iz škole, no to se očito do kraja ignoriralo.

Ne razumijem zašto je kombinacija 126-127 isključena kao opcija, jer može imati puno prednosti.

Što se tiče 128, mislim da je solidno pogođeno, jutarnja špica s taktom 10 min ostaje, kao i jako jutro kad još ima putnika do 12 h, a poslije ostaju tri busa, ne treba klasična dvokratna poslije 14 h.

Ivan

Poslao sam ovaj mejl ZET-u zapravo za svoje linije pa sam se morao potrudit i reagirat nekako, no očekujem neki tehnokratski odgovor da ništa nije moguće...

Citat:
HITNO - popraviti predloženi vozni red linija 126 i 127 - OPTIMALNA regulacija uz JEDNAKE troškove

Poštovani,

molim vas da što prije razmotrite ovaj prijedlog, jer nemate što izgubiti ako pročitate ovo na par minuta, a lako može riješiti problem zbog kojeg ćete sigurno imati mnoge žalbe od strane putnika u sljedećem razdoblju, pošto živim na trasi ovih linija siguran sam da razumijem probleme putnika, ali razumijem uvelike i kako funkcionira ZET i zato ne tražim niti da ne uvedete predloženu redukciju, samo da ju optimizirate.

Želim vam ukazati na to da upravo objavljeni vozni redovi u prometu od ponedjeljka potpuno ignoriraju interese putnika na navedenim linijama, a lako biste s istim resursima mogli postići optimalan raspored, pogotovo što se tiče pretrpavanja linije 126 ujutro, a sad se očito sprema i velik problem navečer. Molim vas lijepo da hitno uzmete u obzir popravak predloženog, jer mnogi polasci na lin.126 i 127 od 17 do 20 h zbog školske djece trenutno imaju i preko 60 putnika, jednostavno ne razumijem na temelju čega ste zaključili da prepolavljanje polazaka može podnijeti ovakvo opterećenje, a problemi su lako rješivi bez dodatnog opterećena za ZET.

Dakle, ovo je moj prijedlog:

- kombinirati jutarnje polaske između 6:30 i 8:00 h na linijama 126-127 (kako je i prije nekoliko godina bilo uz puno kraće vozno vrijeme, nema razloga da linije ne voze ponovno u kombinaciji), uz 5 autobusa moguće je održavati vozno vrijeme 75 minuta za krug, takt na obje linije 15 minuta

- od 8 do 11 i od 14 do 21 h ostaviti po 2 autobusa i na liniji 126 i na 127 (umjesto prema objavljenom od ponedjeljka do 18)

- od 11 do 14 h voziti s 3 autobusa u kombinaciji na obje linije, s prorijeđenim taktom 25 minuta

- pojačano popodne (14-17 h) odnosno treći autobus na liniji 127 isključiti jer nije potrebno (rijetko preko 30 putnika u autobusu)

- tek poslije 21 h prorijediti polaske na takt 40 minuta, kako je predloženo.

Dakle, umjesto 5 vozača na liniji 126 i 6 na liniji 127 kako trenutna izmjena traži, ovako bi ukupno bi bilo potrebno istih 11 vozača samo uz bolje kombiniran raspored, odnosno,
- 6 vozača za 2 cjelodnevna vozna reda u 3 smjene (04-00 h)
- 2 vozača u smjeni 04-11 h
- 2 vozača u smjeni 14-21 h
- 1 vozač u skraćenoj dvokratnoj smjeni 06-8:30 h + 11-14 h

Nadam se da ćete uvažiti ovaj prijedlog, jer nema niti jedne veće prepreke da ovako ne posložite vozni red, a u stvari biste i skratili trenutnu dvokratnu smjenu na lin.127 koja bi umjesto oko 17 h završila oko 14 h, što bi išlo u prilog vozačima koji se ionako učestalo žale na problem rada u ovakvim smjenama. Slično samo jutarnje pojačanje postoji već na linijama na istoku Zagreba kao i na lin.128, pa ne razumijem zašto na zapadu uglavnom ostavljati zastarjelu industrijsku dvokratnu smjenu, pogotovo jer nepotrebno pojačanje u vremenu 14-17 h lako može postati ušteda bez oštećivanja putnika u vremenu do 20 ili 21 h.

U nadi da ćete što prije nešto poduzeti prije nego putnici (djeca) na polascima oko 18:30 h počnu ostajati na stajalištima,
zabrinut pozdrav

dean25

Nazovi ujutro na 016680713 šefa Odjela za organizaciju prometa,pa mu ovo predloži.
neće taj mail doći do njega nažalost.

Ivan

OK, hvala na preporuci, budem i to probao.

dean25

Ej,upravo sam poslao mail nadležnima,i odgovor sam dobio za minutu.
Poslao sam ti na mail.

Ivan

Hm, OK, možda i bude nešto od toga...

tamlover

Kaj ti to sad znači? Ak smo čitali tvoj mail njima dajte nam i odgovor pa da vidimo na temelju čega se nadate... Usput, dobro si im to napisao. Kombinirani 126/127 je svojevremeno bio super stvar.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....