Novi vozni redovi 2015

Autor dean25, Siječanj 09, 2015, 15:14:23

dean25

Obećano je da će se vidjeti što se može poduzeti.

dean25

Od ponedjeljka 4.5.na liniji 126 radnim danom uvode se 3 (tri) dodatna polaska radnim danom s Črnomerca u 18:10,18:50 i 19:30.

Ivan

Ajd, to je malo bolje, ali ne znam zašto 127 nisu dirali koja ima jednak ili možda čak malo gori problem, a ima i lakše mogućnosti da se stvari poprave kad vozi taj slabo potrebni dvokratni popodne s kojim se sigurno može napraviti nešto bolje od ovoga. Apsurdno izgleda da vozni red poslije 17 h pada s takta 13 na 40 minuta, nije to industrijska linija za Žitnjak, a čak ni 216/276 i 217 nemaju toliki pad,  jednostavno bezveze...

I da, opet zanemaruju jutarnju špicu na 126, a realno nije potreban još jedan dvokratni ... Ja i dalje tvrdim da bi kombiniranje 126-127 puno lakše i smislenije popravilo sve skupa bez ikakvih dodatnih troškova.

Nego, otkud ta tri polaska dodatno, prekovremeno ili su izvukli neiskorištenu smjenu s neke druge linije?

dean25

Za ta tri dodatna polaska navečer na 126,dođe vozač s vr 136/2.

dean25

Pa na 127 nitko se nije žalio.

221

Kako nije??

Citat:
ZET-ova linija 127
"Nema smisla da bus sad čekamo i po 50 minuta"

Broj polazaka je smanjen u suradnji s četvrti i gradskim uredom za promet

Umirovljenica Branka Vučković jučer je na okretište Črnomerec stigla u 17.52 sati.

Živi u Mikulićima do kojih iz grada vozi samo autobusna linija 127, inače vrlo redovita. No, od ponedjeljka, objasnila je, svoj autobus mora čekati i duže od pola sata, a bilo je tako i jučer, kad je do 18.30 čekala polazak za doma. Linija za Mikuliće reducirana je od 13. travnja i to, kako kažu iz ZET-a, u suradnji s resornim Vijećem gradske četvrti i Gradskim uredom za promet pa autobus, nakon 18 sati, polazi svakih 40 minuta.

–Nema to nikakvog smisla, ali u našem gradu nema se smisla niti žaliti, čini se. Putnici moraju čekati autobus i po 50 minuta, što stvarno nije u redu. Čula sam da su polasci rjeđi jer nema dosta putnika koji se voze, ali to uopće nije istina - rekla je Branka s kojom su se složili i ostali putnici koji su jučer čekali da njihov autobus konačno krene sa stajališta.

Kako kažu, napravljen je još jedan problem osim samog čekanja jer oni koji dolaze iz udaljenijih lokacija, umjesto jedne sad moraju kupovati dvije karte.

–Radim u Sloboštini i prvo moram doći jednim autobusom do Črnomerca, kako bih mogla uhvatiti drugi za Mikuliće. Imam vrijednosnu karticu i kupujem kartu pri ulasku u autobus u Sloboštini, a ako sad ne stignem uhvatiti autobus za Mikuliće, u tom busu moram kupiti još jednu kartu, što zaista nije u redu - požalila se jedna od putnica.

–Gospođe ovdje dolaze s vrećicama, ljudi rade pretežno do 17 sati, kad dođu do Črnomerca s radnog mjesta još ovdje moraju provesti sat vremena čekajući. Apsurd - zaključio je Komšić, dok je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić rekao da ZET ne može istovremeno udovoljiti svim zahtjevima svojih korisnika, ali uvijek nastoji napraviti kompromisna rješenja.

http://www.vecernji.hr/nema-smisla-da-bus-sad-cekamo-i-po-50-minuta-1000583

dean25

Nije se žalio na pravom mjestu.

tamlover

Ajd napiši gdje da se ljudi žale onda. Evo u ovom tekstu sve piše, odgovorio i glasnogovornik a obično u normalnim firmama glasnogovornik govori ono što najprije odobri uprava što bi značilo da su svi koji trebaju informirani o žalbi. Pa bi to opet značilo da ih sve boli đon što se ljudi žale ako su tako odgovorili. Osim ako se ne radi o normalnoj firmi pa tu nešto ne štima.

Usput, kojim se to korisnicima udovoljilo ovakvim voznim redom kad se kaže da se ne može svima istovremeno udovoljiti?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dean25

Udovoljilo se žalbi našeg cijenjenog kolege forumaša Ivana,jer on živi na trasi linije 126. Ali uz uvjet da netreba dodatni vozač.

marin

Citat: dean25  u Svibanj 01, 2015, 12:18:02
Za ta tri dodatna polaska navečer na 126,dođe vozač s vr 136/2.
A tko vozi 136/2? Uopće ne piše da tih polazaka nema.

Ivan

Pa radi se valjda o nekoj kraćoj smjeni jer ujutro na 136 nema tri busa nego tek u 6 h kreće treći...

Što se tiče 127 sumnjam da je zbog mene zaboravljena, i kad sam pisao mejl i kad sam zvao spomenuo sam i nju, jer uostalom i mislim da bi optimalno rješenje trebalo obuhvatiti obje linije. :P

dean25

Bil je sastanak u Centru u utorak,i rekli su da nemaju vozača nit za 126 niti za 127,pa je jedva nađeno ovo za 126.

Ivan

Naravno da ih nema, ali kako ponavljam stoti put, nije uopće stvar u dodatnom vozaču nego u organizaciji, drugi dio dvokratne na 127 je puno manje potreban nego drugi bus prije 20 h, ne znam kako to ne vide a to se lako preuredi, usto se vjerojatno i skrati dvokratna koju premoreni vozači, sasvim razumljivo, ne vole. Ovo je bio očito totalni manjak razmišljanja nadležnih, kojeg očito nastavljaju, lakše je reći "nemamo blabla" nego uključit mozak na 10 minuta i vidjeti kako vozni red stvarno izgleda.

marin

Citat: Ivan  u Svibanj 02, 2015, 15:19:02
Pa radi se valjda o nekoj kraćoj smjeni jer ujutro na 136 nema tri busa nego tek u 6 h kreće treći...

Što se tiče 127 sumnjam da je zbog mene zaboravljena, i kad sam pisao mejl i kad sam zvao spomenuo sam i nju, jer uostalom i mislim da bi optimalno rješenje trebalo obuhvatiti obje linije. :P
Pa nema kraće smjene, vozači u kasnoj počinju 17:36, 17:55, 18:12. Svi završavaju oko pol noći i bez pauze.

Ivan

Kakve veze ima ponoć? Jedna smjena očito UJUTRO kasnije počinje.