Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

Shole

lussin

Da nije to rezultat  pivkan među radnicima ;D

Shole

Sad sam skužio po blatobranima da ovo nije uopće nikakav Ikarus nego Ljubljanski unikat,  četverosovinski zglobnjak. Oni su ga zvali Krpan.  Al svejedno mi i dalje nije jasan raspored stolica.  Vjerovatno ima veze s tim što je izlaz bio na 2. i 3. vraća, a ulaz na 1. i 4.

822DoDo

Gbr. 626 na 232
Stvarno mi je više dosta toga. To su sve xx koji rade po pitaj boga kakvim naređenjima i po kakvim principima. Da na 274 vozi Citaro (655) a na mutavoj 232 prigradski bus s dvojim vratima i onim užasnim stepenicama po kojima se ni ja nisam mogao popeti kad mi je noga bila nikakva a oni očekuju da se stari ljudi penju po tome (većina putnika iz bolnice su stari ljudi). Ali ni to nema veze. Koliko se kilometara tu napravi a koliko na 262, 263, 270, 271/272, 274. Umjesto da štede Cityja i stave ga tu oni ga stave na najduže linije da nabijaju još više kilometara a školske koji nemaju ni 200 tisuća kilometara štede. A da i ne govorim o tome koliko je putnicima na 232 potreban udoban, prigradski autobus. xx, dao Bog da propali!

potpuno razumijem nezadovoljstvo, ali jezik treba ostati u okvirima prihvatljivog
Ivan
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Slično se često događalo i na 228, da na bolničke linije stave najneadekvatnije moguće autobuse. Takvi ljudi stvarno ne zaslužuju svoj posao. Krajnji nemar koji treba biti kažnjiv.
>:(

@421 dosta prebacivanja baš svakog problema na MB, ja ga osobno ne podnosim ali ovo društvo nikad neće napredovati ako će uvijek biti kriv netko drugi. Za ovaj posao apsolutno nema razloga okriviti ga. Dosta s ponavljanjem takve besmislice jer u to nitko ne vjeruje osim onoga tko baš želi vjerovati da je njegova firma puna entuzijazma i sposobnih ljudi, a politika jedini razlog da ne funkcionira kako treba.

Inače Ljubljana i Ikarus su malo offtopic ovdje (kao i opet priča da je samo gradonačelnik kriv za promjenu od zapravo nepoštene taktike favoriziranja MAN-a i MB-a na koju se ZET navikao i na kojoj je netko vrlo vjerojatno brao proviziju i prije Bandićeve vladavine, budimo iskreni), ali treba malo ponoviti povijest i situaciju kasnih 80-ih kad su već rasprave o kraju rata aktualne, Slovenija je dosta rano zaoštrila odnose s Beogradom, kulminiralo je kad su na granicama spriječili slanje vlakova pobornika "jogurt revolucije", "antibirokratske revolucije", "mitinga istine" i sličnih Miloševićevih pokreta u Ljubljanu, a ekonomski odnosi su se među Srbijom i Slovenijom zategli puno prije rata skoro do razine embarga, pa nije čudo da su i provodili neki stupanj protekcije TAM-a i Avtomontaže a glatko odbacivali Ikarus.
Uostalom teško da političko stanje nije utjecalo i na promjenu ZET-ovih nabavki u to vrijeme, ne samo kad je trebalo kupiti Ikarus, nego i onda kad je trebalo s njim završiti.

leonardo123

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 10, 2015, 16:56:57
Gbr. 626 na 232
Stvarno mi je više dosta toga. To su sve xx koji rade po pitaj boga kakvim naređenjima i po kakvim principima. Da na 274 vozi Citaro (655) a na mutavoj 232 prigradski bus s dvojim vratima i onim užasnim stepenicama po kojima se ni ja nisam mogao popeti kad mi je noga bila nikakva a oni očekuju da se stari ljudi penju po tome (većina putnika iz bolnice su stari ljudi). Ali ni to nema veze. Koliko se kilometara tu napravi a koliko na 262, 263, 270, 271/272, 274. Umjesto da štede Cityja i stave ga tu oni ga stave na najduže linije da nabijaju još više kilometara a školske koji nemaju ni 200 tisuća kilometara štede. A da i ne govorim o tome koliko je putnicima na 232 potreban udoban, prigradski autobus. xx, dao Bog da propali!

potpuno razumijem nezadovoljstvo, ali jezik treba ostati u okvirima prihvatljivog
Ivan

Ako sam ja jedan dan na 203 izdržao sa Conectom i Classicom, budu i oni danas preživljeli. Moram nažalost ponoviti ono što sam nekima već i pisao. Prošle godine je asfaltirano 70% trase linije 203, međutim Citaro je ostao i dalje voziti. Prije 1-2 tjedna, dobio sam informaciju od susjeda da je zatražen bus sa klimom. Što su tražili, to su i dobili. Ali, nakon dva tjedna što su vozili Citari naravno sa klimom, pojavili su se Citari bez klime. Ali umjesto da stave 2 komada Citara koji voze na 203 na neke linije na kojima je cesta već poprilično uništena, i stave Lion's Citya da se još koliko-toliko očuva i bude ugodna vožnja na asfaltiranoj cesti, NE, Citaro mora biti ovdje!

822DoDo

Gradska linija, Citaro mi se čini prikladnim. Većinom je kombinacina jedan sa klimom i jedan bez klime, a ako i nema klime tu su prozori kojih u Conectu H nema a vozi konstantno liniju 278 a samo je jedan vozni red tj. jedan bus.
Nije stvar u tome izdržat/ne izdržat već u nesposobnosti rukovodećih ljudi i u tome što se takve stvari konstantno događaju. Kao što reče Ivan, trebalo bi se kažnjavati

Ivan

Citat: leonardo123  u Kolovoz 10, 2015, 18:15:32
Ako sam ja jedan dan na 203 izdržao sa Conectom i Classicom, budu i oni danas preživljeli. Moram nažalost ponoviti ono što sam nekima već i pisao. Prošle godine je asfaltirano 70% trase linije 203, međutim Citaro je ostao i dalje voziti. Prije 1-2 tjedna, dobio sam informaciju od susjeda da je zatražen bus sa klimom. Što su tražili, to su i dobili. Ali, nakon dva tjedna što su vozili Citari naravno sa klimom, pojavili su se Citari bez klime. Ali umjesto da stave 2 komada Citara koji voze na 203 na neke linije na kojima je cesta već poprilično uništena, i stave Lion's Citya da se još koliko-toliko očuva i bude ugodna vožnja na asfaltiranoj cesti, NE, Citaro mora biti ovdje!
::|
Nije uopće pitanje jesi li ti izdržao nego kakav prijevoz treba omogućiti i kakav standard držati na kojoj liniji.

Autobusni prijevoznici i u manje razvijenim zemljama javno objavljuju i drže se pravila oko toga gdje držati kakvo vozilo, a ZET to "ne može" unatoč hrpi tehnologije i sredstava koja se ulijevaju.

S flotom kakvu ZET ima apsolutno nema razloga da išta osim niskopodnih autobusa vozi bilo gdje na linijama unutar gusto naseljenih područja gdje se očekuje česta izmjena putnika (dakle prije svega na području užih naselja Zagreb i Sesvete), a kamo li na bolničkim linijama.
Ne razumijem kako ikom pada na pamet braniti takav nemar i ignoriranje potreba građana, a i ignoriranje radnih uvjeta vozača i stresa za vozača jer zaista ne znam kako bi se vozač trebao ponijeti kad mu recimo dvoje ljudi u kolicima želi ući u takav bus za koji bi se trebalo podrazumijevati da nema što tražiti na liniji za bolnicu.

smogovci.bbb2

Ugradiće ZET kuke za šlepanje kolica pa ako prežive bolnicu vožnju neće :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

@Ivan
Kojeg MB ne voliš? Rekao bih oba.
Obzirom da ne koristiš argumente u polemici, već fraze, obzirom da ne poštuješ i respektiraš gledište jednog od vozača koji ima 30+ staža (možda neobjektivnog istinabog, ali koji detektira problem iznutra), namećeš svoj stav kao stav ostalih forumaša imajući pritom mogućnost moderiranja čitaj cenzuriranja onoga što ti/vam ne odgovara) više ne vidim razloga sudjelovati u forumskoj raspravi.
Onda kad ćeš imati koji dan staža, uvidjet ćeš da se život na forumu i život kako ga kroji priroda jako razlikuju. byeg
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

leonardo123

Na liniji 203 je u večernjim satima stigao gbr.464 umjesto gbr.678
Lion's napokoon!

822DoDo

Zanimljivo...danas na 274 gbr 626
Na 278 gbr 627
Na 273 gbr 625
Na 270 gbr 621

smogovci.bbb2

Danas na lin 220 gb 530 (nije ga dugo bilo na 220) :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

leonardo123

Trenutno su na 203 gbr.88,471,472 i 473, a kasnije ce se po potrebi prikljucit dodatne snage!