Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Tomek

Magnum se počeo proizvoditi 1991.  ;)

Berlingo

Tocno Tomek.Tu sam informaciju dobio veceras.

ikar

Vjerujem da lokacija neće biti preteška za pogodit ali bus već malo teže...

Berlingo

Izgleda da si postavio tesko pitanje.Ja sam slab naprigradu,ja ni lokaciju ne mogu otkriti.Meni izgleda da je to negdje na Grobinscini ali gdje?Da nije to izmedju Podkilavca i Jelenja?Ja tu nikad nisam prosao.

kico101

Potkilavac ( kod krčme Hahlić ), desno se vidi šterna. Bus je neki od 412,467,468 ili 470. Pretpostavljam 412?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Kićo je točno pogodio lokaciju, ali ne i bus. Ovo je snimano 2007. prije dolaska novih Classica i bila je moja zadnja vožnja sa ovim busom.

MAKI

Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

ikar

Citat: MAKI  u Kolovoz 17, 2009, 08:38:04
Da nije 467
Piše da je to bila zadnja moja vožnja njime i da je nedugo nakon toga bio rashodovan. Nisam znao da je 467 rashodovan.

MAKI

Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

kico101

Meni je odavno jasno da odgovorni o Autotroleju nemaju ni na kraj pameti takvu stavku koja bi se zvala, recimo, RAZVOJ, već je cilj zadržati stečene pozicije uz čim manje ulaganja ( čitaj: rizike ). I zato se nova vozila nabavljaju jedino kada je jasno da postojeća više ne mogu održavati postavljeni minimum, a onda se spoji ugodno s korisnim pa se nabavke rade u vrijeme pred lokalne ili državne izbore. Što se tiče sustava linija, pa i mala djeca već znaju da se ništa bitnoga nije dogodilo u posljednjih 30-40 godina, pa ne vidim razloga da se sada u vrijeme KRIZE ( kako je dobro uletila ;D ) tu nešto mandrlja. Kako se Autotransu ( HDZ ) isplati, a Autotroleju ( SDP ) ne. Pa tako, jer SDP zna da se mora dogoditi DeepImpact pa da izgube izbore, a HDZ mora imati stvarno jako dobro rješenje da bi tu nešto postigao ( da se razumijemo, fućka mi se i za jedne i za druge, ali vidim kako stvari izgledaju ). Da, javni prijevoz nije ključan državni problem, ali je dobar pokazatelj kako raja diše.
Gospodo iz grada i PGŽ, s obzirom da javni prijevoz nije ekonomska kategorija ni u razvijenom svijetu, nije za očekivati niti da bude na brdovitom Balkanu ( slobodno mi možetre spočitati da Rijeka zemljopisno nije Balkan ). Stoga, povećajte malo subvencije ( odnosno neutrošeni novac iz proračuna koji svake godine negdje visi i pretače se u slijedeće razdoblje ), smanjite izdavanja z megalomanske projekte bazena za 300 milijuna kuna, sportske kolektive za obiteljsku razonodu i kulturna uzdizanja sumnjive kvalitete, a isto tako i svu silu "projekata" do čije realizacije će doći za 1.500 godina itd. ( sjetimo se samo projekta proširenje tunela kod Ria, autobusnog kolodvora itd, itd ). Uložite malo u nova vozila i linije, malo riskirajte i višestruko će vam se isplatiti. Zašto sam heretik ako smatram da Trolej može u Crikvenicu, Novi, Omišalj, Jadranovo, Bribir, Fužine, Buzet? Recite mi....

Berlingo

Evo da se ja malo nadovezem kratko.U pitanju je moj Zamet.Samo kad bi se 2A vratio na prvu trasu.Jedinu normalnu.Vratili bi se putnici.Mozda ne kao nekad 2 i jedna prekidna. Ali sigurno 2 busa cijela dan.No netko valjda forsira taj glupi sjeverni koridor.

mivano

Citat: Berlingo  u Rujan 13, 2009, 02:41:42
Evo da se ja malo nadovezem kratko.U pitanju je moj Zamet.Samo kad bi se 2A vratio na prvu trasu.Jedinu normalnu.Vratili bi se putnici.Mozda ne kao nekad 2 i jedna prekidna. Ali sigurno 2 busa cijela dan.No netko valjda forsira taj glupi sjeverni koridor.
Ja vidio prije pola sata pun bus na 2a niz Vukovarsku

Shole

Ma to se napuni po Krnjevu i Čandekovoj.  U smjeru zapada skoro uvijek je prazan

kico101

OBAVIJEST O IZMJENI VOZNOG REDA LINIJE 35

Od ponedjeljka, 5.10.2009. godine, autobus iz Opatije za Sv. Petar polazi u 6,30 umjesto u 6,40 sati. U povratku polazi iz Sv. Petra u 6,50 umjesto u 7,00 sati. Po dolasku u Opatiju autobus prometuje direktno za Rijeku - dolazak na terminal Jelačićev trg u 7,45 sati.

Čitajući ovu naslovnu obavijest na web stranicama našeg cijenjenog gradsko/županijskog prijevoznika, kao i primjedbe kolege Sholeta o isplativosti opatijskih linija, evo mojeg prijedloga:
Hajdemo liniju 32 malo iscijepati, pa recimo da ne idu sve vožnje do Peharova nego:
Linija 32: Rijeka-Opatija-Peharovo-Medveja
Linija 35: Rijeka-Opatija-Sv. Petar
Linija 36: Rijeka-Opatija-Lovranska Draga
Recimo, u terminima polazaka linija 35 i 36, linija 32 ne bi polazila, već bi se polasci razmaknuli. 35 i 36 bi u polsacima većeg opterećenja kretale istovremeno ( 2 solo ) čime bi do Opatije kapacitet bio i veći od monotrala, a od Opatije do Lovrana bi išao 1 solo ( 36 ). naravno ovo je lakše reći nego posložiti, ali smatram da je uz prilagođeno stupnjevanje linije 32 ( kaoja bi imala manje polazaka nego sada to bilo moguće riješiti. Trebalo bi nešto više solo autobusa ( ima ih ), a manje monotrala kojih bi se dio prebacio u grad, gdje ponekad i fali ( osobito kada ureduje cijenjeni R.M ;D ;) ).
Isto tako predlažem formiranje linije 34 Rijeka-Matulji-Veprinac, dok bi Linija 33 bila Opatija-Matulji- (Kastav ). i 37 Opatija-Pobri-Rukavac/Matulji- ( Kastav ).
Moje je mišljenje da bi se broj korisnika autobusnih linija na području Opatije povećao. Možda griješim, ne znam. Što vi mislite?

echo

Mislim otprilike isto: Od 3 vožnje 32-ojke jedna bi trebala voziti samo do Opatije, jedna do Lovrana a treća naizmjenično za sve ostale destinacije: Mošćenice, Lovranska Draga, Brseč itd - bez presjedanja na Peharovu.

Ja sam već predlagao nešto slično, ukidanje prigradskih linija koje bi zamijenile produžene gradske, a od prigradskih bi opstale samo 32 i eventualna linija za Novi Vinodolski, koje bi se također račvale za više destinacija upravo kao što predlažeš

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=203.msg15039#msg15039

Hoće li se povećati broj korisnika Autotroleja u OP ili RI ili bilo gdje drugdje nema veze s time. Mislim da se ljudi jednostavno ne žele voziti Autotrolejom.