Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Shole

Ne postoje socijalne kategorije za ono što je čovjeku prijekopotrebno, a za prijevoz postoje.  Ma dajte molim vas.
Nitko nema jeftiniju vodu, plin, ili neznam šta zato jer je penzioner.  Ali ima džabe bus.  Nemaš se šta džabe vozit.  Umjesto 400 kn koliko je radnička pokazna tvoja penzionerka dođe 70.  E pa di ćeš veći popust od 80%  :o :o :o

I onda na kraju godine kako je Trolej najveći gubitaš, kako samo samo mi u minusu, kako uvijek nama trebaju donacije ......  Pa naravno da smo u minusu kad se pola putnika vozi džabe.  Ko ima džabe odvoz smeća? Niko.  Ko ima džabe plin? niko,  Ko ima džabe vodu? niko.   Pa naravno da neće bit  Čistoća, Energo i VOplin u minusu kad svima naplate ono što potroše, samo mi vozimo simo tamo za ništa

mivano

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2009, 14:09:21
Ne postoje socijalne kategorije za ono što je čovjeku prijekopotrebno, a za prijevoz postoje.  Ma dajte molim vas.
Nitko nema jeftiniju vodu, plin, ili neznam šta zato jer je penzioner.  Ali ima džabe bus.  Nemaš se šta džabe vozit.  Umjesto 400 kn koliko je radnička pokazna tvoja penzionerka dođe 70.  E pa di ćeš veći popust od 80%  :o :o :o

I onda na kraju godine kako je Trolej najveći gubitaš, kako samo samo mi u minusu, kako uvijek nama trebaju donacije ......  Pa naravno da smo u minusu kad se pola putnika vozi džabe.  Ko ima džabe odvoz smeća? Niko.  Ko ima džabe plin? niko,  Ko ima džabe vodu? niko.   Pa naravno da neće bit  Čistoća, Energo i VOplin u minusu kad svima naplate ono što potroše, samo mi vozimo simo tamo za ništa
najnajsiromašniji penzioneri i ostali siromašni imaju pravo na sve ovo gore što si naveo

shef

I da, zakinute su žene, jer one u mirovinu idu sa 60, a nerijetko i ranije. Diskriminacija.

Zasad dok se ovo rekla - kazala ne uobliči u nešto konkretno, pretpostavljam sa potpisom novog direktora, novi raspored linija neću komentirati. Puno toga je potpuno nejasno i nelogično.  Ali čini mi se da nemamo dosta Cacciamalija za ovoliko minibus-spojeva  :-X
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

negdje sam pročito da će ovom reorganizacijom falit gradskih buseva, pa da će se to pokrivat prigradskim kolima, sad se opet pokazuje jedan od najvećih promašaja troleja, a to je ugrađivanje onih glupih stolica u 589, 590, 601, 603 i piljenje solidnih sanosa kao npr. 549

Shole

Da, ima shef u jednu ruku i pravo kad kaže da neće komentirat dok nešto konkretno ne izađe u javnost.  Al ja nemogu izdržat.
Što se pak tiče minibuseva, pretpostavljam da će se nabavit još 2,3 ubrzo a do tad će se pokrit sa ovih 10

sada      moguće

101     rez.          rez
102     1B            5A
103     rez.          rez
108      5B            5B
109     rez.           1B
110      4A            4A
111      32            32
112      15            15
113      21            z.zam-bez
114      11            lopača-vežica

Dakle, nove linije bi bile Z.Zamet-Bezjaki i Lopača-Vežica i njih bi pokrili do sada prigradski 113/114.  Čisto sumnjam da će se održat ovakve kružne smjene po Viškovu.  Nešto će iskombinirat sa redovnim linijama 21 i 11 (i ovo su bile linije a ne školski prijevoz) i ukinut ove dvije smjene.  Neznam dal niko od šefova nije primjetio da u isto vrijeme kad ide 114 krug Viškovo-Saršoni-Garići-Marčelji-Viškovo ide i redovna linija 11.  Ili neka redovna stoji u Garićima pol ure i špara naftu ili neka ukinu 114.

Isto tako, čisto sumnjam da će pruduženu 1B vozit sa Renault Masterom kao do sada.  Iako je miljon put bolji od kokošinjca, nije ga baš lijepo za vidit. 109 bi mogao na to, ionako je do sad bio u rezervi.  Ostaje jedino 5A, njega bi mogao vozit Renault, to ionako nije elitni kvart pa ga niko neće vidit tamo.  Ostaju dva u rezervi, a da nešto baš zagusti uvijek može na Medveju, Tibljaše i Bezjaki  normalan bus

lukica

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2009, 13:24:35

Gospodine Obersnel, u ime svih građana Rijeke od 10-60 godina ko boga vas molim  

ukinite besplatne karte za penzionere preko 65 godina !!!!
care!!!!!!!!! tako treba......

Berlingo

Posto ja dobro poznam Zamet malo bi se osvrnuo na minibus Bezjaki-Z.Zamet. To kroz ul. Br. Bacic mi se isto cini jako lose. Pa da izlazi na ono nepregledno raskrsce u ul. I.C.Belog? Po meni ludost. Treba ga kad dodje na Novu cestu trasom trojke skroz do Zametske. I onda P.Jurcica. Bilo bi i puno djece za vrijeme dok traje skola. A iz ul. Br. Bacic i tako idu svi pjeske do skole. Dolje su za manje od 10 min. A djeci iz nebodera gdje je prodavaona Elektromaterijal treba ivise od 15 min. I niko nije htio komentirati da se 2A povuce preko susacke bolnice. Tko stanuje u Drazicama dodje do Orehovice i presjeda u 2A. Za 5 min. je u bolnici. Ovako mora skroz u grad. Mozda grjesim. Volio bi cuti.

NP-549

Šta sad rade drame oko Bezjaka i Svetog Kuzma ?  A di se mi iz prigrada okrećemo?  Baš nekog briga dal ti je auto na onom tzv. okretištu u Bezjakima i koliko puta ćeš morat u rikverc da ga okreneš. I dal ćeš zakačit gromaču sa lijeve strane ili čekaonu sa desne kad budeš izlazio.  A i onaj znak je dobio sa retrovizorom milijon puta.   Kad je Šumce preuzeo gradski onda su njurgali kako je uska cesta a sve je komplet jednosmjerno i novoasfaltirano i voze sa Conectom dok smo se mi u Šumcima okretali kao da biš  išao u rikverc u onu cesticu kod OŠ Donja Vežica.  Cesta je bila dvosmjerna, puna rupa a busevi 443, 438, 460 i ostale krame bez ajnšlaga koje nisi mogao smotat od prve kod Morčića.  Stvarno mi nije jasno zašto se prave tolike razlike i zašto gospoda iz gradskog prometa moraju imat savršene uvijete za svoje linije dok mi vozimo svakakvim kozjim putevima i okrećemo se ljudima u dvorištu pa se niko ne žali.  Jeste probali okrenut se na Marčeljima ?  Šta kod napravio, kako god probao u prekršaju si.  A lijepo je bilo prije kružno kroz selo pa su to ukinuli. Ja i dalje idem tako, a ako nekome smeta ja ću mu drage volje prepustit volan pa nek se on okreće na prekrasnom okretištu zvanom Marčelji.

mivano

apsolutno se slažem, svi tu nešto stali govorit kako na Lokvi ne postoje uvjeti, ako prigradski vozači mogu okretat bez većih problema ne vidim razlog zašto ne bi mogli ovi sa conectorima, osim toga mnogi mogu iz prve okrenuti bez ikakvih problema, a poznato je da kad zagusti na groblju Drenova da petice znaju okretati na Lokvi, višeput su majstori isprobavali pokvareni 624 i uspijevo je okrenut na Lokvi

1A

Ovo postaje presmiješno. Ustvari, postalo je kad je sa velikom većinom glasova vlast preuzela ona debela guzica sa crvenom kravatom. Nekad ga zovemo srbinom, nekad komunistom, a često i gradonačelnikom.

Bijede glupe... Raspored je sad dovoljno loš, sad još miču 3A. Od Pećina će se putovati koliko ono kad bude zatvorena zaobilaznica zbog tunela? (x puta sljedećih 6 mjeseci) Pet sati će trajat od WTCa do Srdoča.

1A solo. Prva stvar koju neću komentirati.
1 ide od Bivija do Pećina. Druga stvar.

Neću se ni truditi uopće... Samo se nadam da će se ova generacija soon-to-be-penzionera koji će glasati za gradonačelnika za par godina sjetiti sranja za koja je on zaslužan pa neće biti jedini gradonačelnik u HR koji je pobijedio u prvom krugu zahvaljujući besplatnim kartama za 65+. Ma gonite se...

Dok SVI socijalni slučajevi (dakle i svi članovi obitelji kojima npr. jedan član ne radi) ne budu imali istu privilegiju kao i penzioneri, besplatne karte onima 65+ će biti krađa!

ikar

Današnji Novi List:

Novi režim prometovanja autobusa Autotroleja trebao bi osigurati bolju povezanost
Svi dijelovi Rijeke u mreži gradskih linija
Područja koja se danas nalaze u sustavu prigradskog prometa, a koja su u administrativnim granicama grada Rijeke, dobivaju lokalnu gradsku liniju

Novi režim prometovanja gradskih autobusa koji, da podsjetimo, na snagu stupa 11. siječnja iduće godine, za korisnike javnog gradskog prijevoza donosi niz promjena. Naime, pojedine autobusne linije značajno su izmijenjene, neke su produžene, neke ukinute, a određeni dijelovi grada konačno će dobiti lokalnu gradsku liniju.

Naime, kako nam je kazao zamjenik direktora KD Autotrolej Željko Smojver, definiranje ovog prijedloga promjena bazirano je na prethodnim istraživanjima, dugoročnim planovima namjene, odnosno korištenja prostora te broja stanovnika.

– Uzeto je u obzir da područja koja se danas nalaze u sustavu prigradskog prometa, a koje su u administrativnim granicama grada Rijeke, dobiju lokalnu gradsku liniju. Također je vođeno računa da i dijelovi koji danas nemaju gradski prijevoz, a kod kojih postoji izražena prijevozna potreba, postanu pokriveni mrežom lokalnih gradskih linija, kazao je Smojver. Pojasnio je i kako je s ciljem postizanja veće i obuhvatnije prostorne pokrivenosti i povezanosti pojedinih dijelova grada, kod prijelaza s koridora na koridor, korišten veći broj prometnica.

Uglavnom, od 11. siječnja iduće godine linija 1 prometovat će na relaciji Pećine – Plumbum – centar – Bivio, odnosno linija mijenja trasu i povezuje dva dijela grada s približno istim brojem putnika i prometnim potrebama.

Linija 1A vozi od Šetališta A. K. Miošića kroz centar do Marčeljeve Drage. U Autotroleju pojašnjavaju kako se spomenuta linija krati do Šetališta A. K. Miošića, a Trsat dobiva postojeći standard s linijom 2.

Nadalje, u promet se uvodi linija 1B koja prometuje na relaciji Strmica – Trsat – Martina Kontuša – Pećine (Tower centar) – Podvežica– Sv. Ana – Drage Šćitara – Trsat – Strmica , odnosno povezuje do sada autobusno nepovezane dijelove grada – Trsat s Vežicom i Pećinama.

Linija 2 spajat će Trsat sa centrom, te Zamet sa Srdočima. Drugim riječima, linija 2 mijenja trasu na način da se povezuju Srdoči, Zamet i Trsat budući da je, kako ističu u Autotroleju, sada nesrazmjer u broju putnika na Zametu i Pećinama. Trsat i danas ima veći broj putnika, a broj će se pogotovo povećati s otvaranjem Sveučilišnog kampusa i buduće nove bolnice.

Linija 3A vozit će od ulice Ivana Zavidića preko Zameta do Bezjaka, što podrazumijeva ukidanje linije 17, a uvodi se nova linija 3A koja ima vezu s gradskim linijama 2 i 3 prema centru grada. Također, na ovaj je način udovoljeno zahtjevima za boljim povezivanjem sa Zametom kojem stanovništvo Gornjeg Zameta tradicionalno gravitira, odnosno gdje se nalaze škola, crkva, ambulanta i tržnica. Također, nova sportska dvorana na Zametu postaje bolje povezana autobusnim linijama.

Linija 4A prometovat će od Pulca preko Brašćina do Rastočina, odnosno postojeća linija 4 produžena je do Rastočina i na taj način je udovoljeno zahtjevima za uvođenje javnog prijevoza na ta područja. Linija 5A prometovat na relaciji Tibljaši – Škurinje (crkva), odnosno riječ je o skraćenoj današnjoj liniji 5A na način da prometuje od Tibljaša okreće se na kružnom toku i vraća se na Tibljaše. Putnici s te linije imaju vezu prema centru grada na liniji 5, a, prema pojašnjenju u Autotroleju, povećan je standard prijevoza.

Promjene doživljava i linija 7A koja će voziti od Sv. Križa preko Žrtava fašizma do Hosti i to sjevernim koridorom, čime će ovaj prometni pravac biti znatno aktualiziran, dok će linija 13, od Delte do Grohova, radnim danom prometovati na trasi Delta – Grohovo, dok će subotom, nedjeljom i blagdanom prometovati na trasi Delta – Grohovo – Lopača.

Uvodi se i nova linija 13A koja će spajati Gornju Vežicu s Lopačom i to preko Kačjaka, Orehovice, Pašca i Grohova do Lopače.

Na taj način, tumače u Autotroleju, udovoljava se zahtjevima za povezivanjem Pašca i Orehovice s Vežicom. Ova linija prometuje radnim danom dok subotom, nedjeljom i blagdanom vožnje do Lopače obavlja već spomenuta linija 13.

Trase bez promjena

– 2 a ; od Šetališta A. K. Miošića – Žrtava fašizma – Ivana Zavidića.

Linija 3 od Šetališta A. K. Miošića – sjeverni koridor – Šumci – Grbci, – 4 ; i dalje će voziti na relaciji Fiumara – centar – Brašćine.

– 5 ; vozit će na relaciji Jelačićev trg – centar – Drenova

– 5 b ; prometovat će od OŠ Fran Franković do Drenove i Kablara.

– 6 ; od Podvežice preko centra do Krnjeva i dalje će voziti linija »šestica«

– 7 ; nastavlja po poznatoj trasi Gornja Vežica – centar – Turkovo

– 8 ; vozit će na trasi Trsat – sjeverni koridor – Torpedo.

Prihvaćeni svi zahtjevi

Prema prijedlogu mreže lokalnih linija, u Rijeci će postojati 18 linija, od kojih 4 nove, 6 izmijenjenih i 8 istih kao i danas. Dakle, broj gradskih linija neće se smanjivati.

U prijedlogu su, kako ističu u Autotroleju,prihvaćeni svi dosadašnji zahtjevi, a javni prijevoz uveden je na područja grada Rijeke na kojima do sada nije prometovao.

kico101

Kao što rekoh, nije baš sve onako kao što je u prvi mah rečeno. 2A ne ide na Grohovo, R. Petrovića nema minibus, 6-ca ne ide na Diračje, a Sv. Kuzam ostaje bez gradske.
Sve mi je više-manje jasno osim 4-ke koja se mijenja, ali nisu baš objasnili kako. Na Rastočine? Sumnjam. 13A i 3A zakon. ;D ;D ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

Citat: ikar  u Prosinac 18, 2009, 08:42:44
Današnji Novi List:

Novi režim prometovanja autobusa Autotroleja trebao bi osigurati bolju povezanost
Svi dijelovi Rijeke u mreži gradskih linija

Prihvaćeni svi zahtjevi

LAŽ, LAŽ, a G.Drenova, Draga... sram ih bilo

Boki651

strah me tog sjevernog koridora za 7a, smrdi mi to odmah na manje polazaka

kico101

Linija 4A prometovat će od Pulca preko Brašćina do Rastočina, odnosno postojeća linija 4 produžena je do Rastočina i na taj način je udovoljeno zahtjevima za uvođenje javnog prijevoza na ta područja.

Može li netko pojasniti smisao ove rečenice?  Kako će 4-ka na Rastočine? Preko Mihačeve Drage? Gdje bi se okretala? Kod Bille?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.