Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

mivano

Citat: Boki651  u Prosinac 15, 2009, 13:10:03
Ukida se linija 11?

Linija 4 - navodno bi vozila na relaciji Fiumara - Drenova, što znači da bi se produžila pa je tako moguće ukidanje prigradske linije 11. Kako na Drenovi treba urediti okretište, ova promjena je za sada upitna.

R-1.hr
Lokva, sine, Lokva
svih ovih godina to sanjam, to, konačno ;D ;D ;D

Berlingo

Ja vec mastam od 1991. da se 2A vrati na najbrzu vezu do grada. Iako se ne vozim busom zelja mi je velika da se to napokon ostvari. Uostalom da li negdje u ovome gradu prolazi gradska linija kroz centar naselja a ide nekim glupim izmisljenim koridorom? Gospodo iz M.O. Zamet! Izmislili ste glupi,umjetni centar Zameta pa ga sad povezite s centrom Rijeke najbrzom vezom. Gospodine Vojmir Turak (moj bivsi direktor skole Zamet). Ja sam vam se vec javljao i odgovora nikad nisam dobio. Mislim da je krajnje vrijeme da nesto poduzmete u ime M.O.  a ne samo da se hvalite da ste uselili u nove prostore!

P.S. Za one koji neznju. 2A kao cjelodnevna linija uvedena je u proljece 1986. Godine 1991. pocela je voziti po glupom sjevernom koridoru.

ikar

Nema šanse da će četvorku dignut do Drenove...

Bari

Iako sam u životu vječiti optimist, mislim da će se ova reorganizacija linija srušiti poput kule od karata.
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

Neće se srušit, ne, ko ni ništa šta nevalja u gradu Rijeci.  To bi onda bilo priznanje da su nesposobni.  Nova shema linija će zaživjet za mjesec dana, i trajat će narednih pitaj boga koliko godina, a broj putnika će i dalje opadat, s jedinom razlikom što će sad puno brže padat taj broj

Berlingo

Moram li ja to opet napisati isto? Zivio rukovodstveni kadar! Ciro nemoj u mirovinu. Dok je tebe sve ce biti kako treba!

Shole

Pa to i je Ćirin bajni kadar koji još živi u samoupravljanju i misle da će ljudi dolazit sami od sebe.  Prošlo je vrijeme toga.  Ako misliš povećat korištenje JGP-a onda moraš neke stvari promjenit i poboljšat.  Pa makar to značilo da ideš od vrata do vrata po firmama i nudiš pokazne po nižoj cijeni

Boki651

R1 i dalje nastavlja nagadjati o novim linijama:

NOVE LINIJE AUTOTROLEJA 2

Riječanima je idalje zanimljiva promjena linija u gradskom prometu koju od polovice siječnja unosi Autotrolej. Promjena je velika, obuhvatila je veći dio linija, a promjenama je stvoren prostor za ukidanje nekih prigradskih linija.

Neslužbeno doznajemo o promjenama koje nastupaju vrlo skoro:

Linija 2a - stara linija vozila je od Ulice A. K. Miošića - Zapadni Zamet. NOVA linija ostaje za Zapadni Zamet ali ide sve do Grohova gdje je i okretište pa je relacija: Grohovo - Pašac - Orehovica - Centar Rijeke starom trasom sve do Z. Zameta. I obrnuto.

Linija 5a - dosad je bila na relaciji Ulica A. K. Miošića - Tibljaši. Prema NOVOJ liniji, autobus ne bi išao u grad nego do rotora na Drenovi kao okretište i dalje do Tibljaša i vozio bi mini bus.

Linija 5b - ostaje ista i nadalje vozi mini bus.

Linija 6 - i dalje ide svojom starom linijom s tim da se produžuje u smjeru zapada. Tako bi zadnja stanica bila bivše okretište linije 2 na Zametu. Smjer bi bio Podvežica - Centar grada - Čandekova - Krnjevo - spustila bi se kod Krnjeva na Zametsku cestu do okretišta linije br. 2. Tim redoslijedom bi se i vratila. Linija ostaje gotovo ista, uz produžetak do okretišta bivše linije 2.

Linija 7a - Sveti Kuzam - Bezjaki. Postoji problem kod okretišta u Bezjakima pa je realizacija ove linije još upitna, no u planu je. Za Sveti Križ bi išao mini bus na relaciji Dom Željka Marca na G. Vežici - Sv. Križ. i obrnuto. U promjeni trase linije ne bi išao kroz centar Rijeke nego "gornjom cestom" Ul. Žrtava Fašizma - Pomerio i dalje starom trasom Vukovarskom ulicom.

Linija 8 - ostaje ista kao do sada.

Podsjetimo, mijenjaju se i slijedeće linije:

Linija 1 - išla bi po novome od Bivia do Pećina i obratno.

Linija 2 - Trsat - Srdoči i obratno, s time da bi promijenila trasu kretanja na Trsatu i prometovala bi kroz novi kampus koji je još u izgradnji.

Linija 1b - mini bus - relacija Trsat - Tower centar.

Linija 1a - prometovala bi od Marčeljeve Drage do Ulice Andrije Kačića Miošića i obratno, a vozili bi "solo" autobusi.

Linija 4 - navodno bi vozila na relaciji Fiumara - Drenova, što znači da bi se produžila pa je tako moguće ukidanje prigradske linije 11. Kako na Drenovi treba urediti okretište, ova promjena je za sada upitna.

Linija 5 - zadrzala bi zasad svoju relaciju Centar - Drenova ali je problem okretište u centru Rijeke jer se postojeće ukida na Jelačićevom trgu. Postoji mogućnost da ta linija postane kružna, sa zadnjom stanicom u Ulici Ivana Zajca koja bi ujedno bila i polazna s time da nema korekcije voznog reda.

Kako se neslužbeno doznaje, tendencija je da se gradskim prijevozom pokriju sva rubna područja grada koliko je to moguće. Ukidaju se neke prigradske linije, vjerojatno linija 17, koja je prometovala do Bezjaka kao i linija za Pašac - Grohovo.

Novim linijama gradskog prometa dolazi do toga da se gubi dobar dio prigradskog prometa u Autotroleju odnosno gradski i prigradski promet postaju jedna cjelina. S obzirom da se gradske linije produžavaju, sigurno je da će Autotroleju nedostajati autobusa. Postoji mogućnost da bi se upravo taj nedostatak kompenzirao s prigradskim prometom.

Sigurno je da će ovakve linije biti u prvo vrijeme problem i zaposlenicima u Autotroleju, a nesumnjivo je da će izazvati veliki problem kod putnika, osobito onih starije životne dobi.

Zanimljivo je da, s obzirom da bi novi režim vožnje trebao krenuti sredinom siječnja, službene potvrde o ovom rasporedu još uvijek nema. Tako se niti javnost, niti sami vozači Autotroleja nemaju vremena dostatno pripremiti na promjenu koja je značajna jer je obuhvatila kompletnu mrežu gradskih i dio prigradskih linija.

R-1.hr

Shole

Pitanje je odakle tom R1 te informacije, dal je nešto poluprovjereno ili obični rekla/kazala izvori iz Troleja koji sve znaju a u biti niš neznaju nego baljezgaju i spajaju ono što su pohvatali.

Znači ipak bi ostao bus za Zapadni Zamet i Grohovo.  To je OK, pa bi onda ova dva minibusa  (ZZ-Bezjaki  i Lopača-Grohovo-Vežica) bili sasvim solidno rješenje kao neka ispomoć.  Nadam se da će se uslišit Berlingove molitve pa da će taj minibus radit neki đir po donjem Zametu a ne samo po Ivana Zavidića do okretišta.

zviždač

Stvarno mi nije jasno ponašanje odgovornih u Autotroleju po pitanju novog režima  prijevoza. ŠTO je to tako tajnovito da još ne izlaze sa detaljnim upoznavanjem s linijama. Dali to znači da su neodlučni ili nesposobni u njihovim stručnim službama. Mislim da je ovo drugo u pitanju. Očitno im je slaba strana logistika u tim službama. To je već manje od mjesec dana od najavljenog  početka novog režima. Stalno se priča o novom direktoru i da će on nešto promjeniti u tim glavama, ali momentalno ništa od toga nije vidljivo. Kad krenem  11.01 na faks morat ću uzeti taxi da ne zalutam na Bivio ili Pećine. ??? Jučer pitam jednog vozača a on NEMA pojma kao niti mi putnici. Zar nebi bilo logićno da bar nešto znaju od svega toga. A da uprava pozove nekog da im sve to složi, pa valjda ima netko u Zagrebu ili Splitu da to zna? BLAMAŽA, kako se samo dovode u takvu situaciju da novinari i forumaši razglabaju već tjednima tu temu. Mislim da direktor treba preispitati te "stručnjake" i malo im uzdrmati sigurne stolice i kadrove starog diše  pokrenuti u akciju.

dragec52

Ma ne trebaju nama stručnjaci iz Zagreba i Splita. Složit će to i naši, pa nije ni to lako. Treba uskladiti mogučnosti firme a i da večina bude zadovoljna s promjenom. Da će početak biti uzbudljiv u to sam siguran. Samo kad hokejaši počnu vikati da smo krivo skrenuli od uobičajene trase - ježim se . Malo njih kupuje novine i gleda lokalnu TV gdje će vjerojatno to objaviti. A kad vanjski srednjoškolci i studenti dođu nazad u Rijeku - pomozi nam BOŽEEEEEEEEEEE. A ti zviždalo sjedni u "8" pa na faks i bez taxija za Trsat, što je sigurno je sigurno. :D

Shole

Nikom normalnom nije jasno zašto se ne izlazi van s tim kad su već sve tablice gotove.  Znači da se sve zna samo pregledavaju tablice dal su vremena ok i to mi je jasno, al to neznači da će u ovih mjesec dana napravit još neke mega promjene.  Što se mislilo to se i napravilo i sad se samo provjerava, a to nije razlog da se ne kažu javno neke stvari u grubo. Npr di ide koja linija i to.  Pa niko živ nije ni pitao dal će bit 9, 10 ili 12 kola na dvojki i dal će ić u 17:53 ili u 17:57 i koliko će polazaka imat neka linija

SaNjIn

Ja sam čuo i neko huškanje da će se možda 34 ukinut il samo "skratit" do Bregi al to je samo rekla-kazala..? ???zna li neko možda išta o tome?

ikar

Tablice su napravljene al su pod ključem  ;D

Citat: SaNjIn  u Prosinac 16, 2009, 18:03:24
Ja sam čuo i neko huškanje da će se možda 34 ukinut il samo "skratit" do Bregi al to je samo rekla-kazala..? ???zna li neko možda išta o tome?

Navodno će Grad Opatiju vozit Trans (osim 32-ke) a Matulji Trolej. To bi značilo da ostaju linije 33/37 i 34 do Rukavca. Linija 35 će se ukinuti.

kico101

Ja mislim da smo svi pomalo zabrazdili u OT. Zašto postoji tema "gradske i prigradske linije"? Ili da otvorimo potpuno novu temu "reorganizacija JGP 2010"? Sada ćete ispravno postaviti pitanje-zašto to ne učinim s obzirom na mod-ovlasti? Zato jer, prvo-nisam siguran kako to napraviti, a da ne zaj.. nešto, a drugo-nekako sam tanak s vremenom. Ali , siguran sam da će to kolega Shole napravit, jer je po tom pitanju marljiviji od mene. ;D
A sad malo o temi. Vidim da se ( konačno ) na riječkom podforumu ugrijala atmosfera. Konačno imamo nešto svježe za raspravu. Kao što ste već neki od vas zaključili, postoji veliki upitnik zašto Autotrolej čeka s objavom kada se već naveliko o tome razglaba i na web-vijestima ( ajde nas ovdje ionako smatraju crnim ovcama-samo nek pričamo, a oni će po svom ). Još je 25 dana do početka novog sustava, a iz baze muk. Zašto? Nisu zaštitili patent  ;D :P ili se boje reakcija koje bi mogle odgoditi ili čak spriječiti primjenu? Zašto se boje? Zar povećanja standarda, kao što govore? Da je tako, to bi se oglasilo na sva zvona ( usput bi mogli podržati kakvog predsjedničkog kandidata ). Znači, nešto , očito ne štima. Što?
Gledajući ove prenesene informacije koje nam je servirao kolega Boki ( bravo ), ne mogu se oteti dojmu da , ipak, idemo korak natrag. Zašto.
Linija 1 Bivio - Pećine, a 1A Šet.A.K.Miošića-M.Draga; Koliko buseva? 6M+3S? Kako uskladiti preklapanja zbog različite dužine? Što je toliki problem onda bilo i 1A povući do Pećina? Naravno, ove linije pokupile bi sve stare kante ( tipa 418,423 itd ) kao u dobra stara vremena ( osim ako se Netko iz Grada ne doseli na Pećine ili Kantridu ). Vidim na Forumu dosta kukanja da su neki kvartovi, poput Drenove i Zameta jako zakinuti. Koliko ja znam Pećine su uz Trsat, Kantridu i Zamet imali prve gradske linije, a Drenova je gradsku ( 5 ) dobila tek nedavno, a 11-ca bez obzira što je prigradska vozi sasvim dovoljno često za potrebe Gornje Drenove.
Linija 2 od Trsata do Srdoča, preko Krampusa ::| je piz... bez presedana ( je li netko spominjao preduge linije kada sam spominjao mogućnost Pećine-Srdoči ? ). Pa koliko će trajati krug? 2 sata? Kroz kampus treba provući linije koje do sada nisu išle na Sušak, poput 2A,3,4 ili 5, a ne mučiti novu dvojku.
1B do Towera je dobra ideja, kao i 2A do Grohova. 3-ku nigdje ne vidim.
Okretišta u Centru bi trebalo izbjegavati, a ne uz već postojeće linije koje tamo okreću dodavati nove ( poput nove 1A ).
Ako 4-ku ne produže do Lokve/Podbrega ( opravdanost čega vide i vrapci na grani ), onda novi sustav niti ne treba. Razlog: neadekvatno okretište u Lokvi. Zašto neadekvatno? Zbog parkiranih automobila? Zaista, ako tome ne možemo stati na kraj i ako zbog toga moramo mijenjati trase JGP, onda nismo niti zaslužili javni prijevoz.
5-ca kružna? ;D ;D ;D Ne mogu od smijeha. Vraćamo se na situaciju iz 80-tih ( korekcija kod Kazališta ). Jedino će morati uskladiti VR sa prolascima vlakova za Brajdicu. 5A kao linija od 4 stanice ( bez obzira na prednosti tipa-češći polasci ) nema smisla. Možda ako se spoji sa 5B preko Petrca.
6-ca do okretišta na Diračju i nije loše rješenje.Mislim da će se susresti sa sličnim problemima kao nova dvojka-preduga.
7A Bezjaki -Sv. kuzam solo, a minibus za Ratka Petrovića? Ovo je bolesno ( nadam se ne i istinito ). Naravno, tko uopće sumnja da itko stanuje u toj ulici tko bi koristio autobus. ::
Linija koja je, po mojem mišljenju, najviše nedorečena-8, ostaje. Ako je sve ovo istina ( a naučili smo koliko možemo vjerovati novinarima ;) ), onda netko treba dati ostavke.
I kao što je kolega Shole rekao: Živjelo povećanje standarda smanjivanjem broja polazaka.

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.