Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

Ivan

Citat: tamlover  u Siječanj 03, 2016, 14:06:39
Nisam napisao svoju pretpostavku, nego sam čuo da stvarno MUP ne da suglasnost za taj dio za solo bus. Inače se slažem s tobom, samo što moramo razlikovati nešto što je zatečeno stanje i trase koje se uvode zadnjih godina otkada se oko tih suglasnosti puno kuha.
No da, ali s tim "zatečenim stanjem" se uvijek petljalo, pa i kod nekih novijih produženja, ispada da se skoro uvijek može kad se hoće. :)

Uglavnom, s jednosmjernom regulacijom ne bi bilo problema kad bi se našla prava trasa kojom bi stanovnici bili zadovoljniji, tako da skoro svuda može proći. Mini ne bi smio voziti na ovakvoj liniji da je kvalitetna, ali ako ju ostave tako ubijenu u pojam vrludanjem onda ionako možda neće biti korištena pa ispada još bolje za one koji su planirali linije i kupovali autobuse (beskorisne minije). ::|
Iako mi se čini da se može dogoditi da ipak broj putnika bude prevelik i na ovakvoj mutavoj liniji, pa će izbiti nova pobuna. russian_roulette

Ivan

I da, izgleda da stanovnici u zavrzlamama s trasom i stanicama nisu primijetili i počeli žaliti se na vozni red, siguran sam da će s vremenom shvatiti i da imaju debilni vozni red koji utrostručuje već nakaradno istovremene polaske na 307 i 308.
:P  >hammer<

A s vremenom će se i vozači početi žaliti na WC... Samo još čekam da im daju treći WC pod mostom (koji će biti sigurno povremeno vandaliziran jer je na jezivom mjestu izvan pogleda civilizacije dok nema busa) umjesto da naprave ono što bi i stanovnicima i vozačima bilo najadekvatnije, da bizarnost cijele situacije ode do maksimuma.

sk269

Može mi sad netko reći gdje 269 stoji u Dupcu kada krene s Borongaja prema Sesvetskom Kraljevcu? Hvala  :)

822DoDo

Kad skrene prema Sesvetama stoji ti na tramvajskoj pruzi (gdje tramvaj čeka semafor za ulazak u terminal Dubec)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Zabavno, još da i smeta tramvaju na ionako nespretnom raskrižju... :P
Bolje da su ga poslali da okruži terminal, i stoji na izlaznom stajalištu, izgubi se jedna minuta ali daleko sigurnije je za putnike i ne smeta tramvajima koji bi trebali biti prometni prioritet...

A u suprotnom smjeru mislim da je sasvim normalno moglo ostati gdje je bilo skupa s 225, ima puno gorih prestrojavanja po Zagrebu i vozači bi se znali nositi s tim.

...
... Nego, zna li netko zašto je prijedlog Jakuševčana za liniju kroz Dugave tako lako odbijen? Sad kad gledam čini mi se da bi imalo puno smisla, dobilo bi se i vrlo bitno presjedanje na jake linije 109, 220, 221, i odlična veza Dugava i Travnog s tramvajima prema istoku (Ak, Dubrava itd.).

Čini mi se da bi optimalna trasa bila
- (okr. Šišićeva-Maretićeva-Av.Du)
- početno krajnje stajalište dugo ugibalište Zapruđe 222 smj. istok
- dvosmjerno Šišićeva - B.Magovca - Sv.Mateja - Kauzlarićev prilaz --
(nova stajališta Ukrajinska (2x), B. Magovca ili Vatikanska smj.A, Kauzlarićev prilaz smj.A, postojeća smj.B Kauzlarićev pr.(220) i B.Magovca111 (221))
-- krug Kauzlarićev pr.- Kamenarka - (u vrijeme sajma prod. Gata sajam jug) - Tišinska odv.IV - Tišinska - Jakuševečka - Sarajevska i natrag istom trasom (slično kako su stanovnici tražili ako se ne varam)
(stajališta Kamenarka poč., Kamenarka-Gata, Tišinskaodv.IVpark, Tišinska jug, dalje postojeća)

Jer na Sarajevskoj nema puno sadržaja a ovako pokriva još dosta toga...
Mislim da bi se dobilo puno dodatnih veza i zadovoljnih putnika... Jer ovo s dva kruga u povratku će i za posjetitelje sajma biti dosada za odvest se, lakše se vratiti pješice, osim da se zadovolji fiksna ideja o velikom krugu onog tko je smislio prvu trasu, nema smisla baš nikako, najmanje za svakodnevne korisnike.
A ovako bi bila puna linija koja bi možda čak trebala i zglobni autobus.

smogovci.bbb2

Molim kolegu forumaša "421" (ako je upoznat) da objasni kako funkcionira linija 295 nedjeljom (navodno vozi solo bus od Mosta mladosti do Sajma automobila a ostatak trase mini bus). Gdje se presjeda i po kojem voznom redu onda vozi solo bus?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

RD SUB i NED vozi samo jedan solo bus123 trasom koja je navedena u rasporedu.
RD (1 vr) je cjelodnevna s 3 vozača od 5:15-23:00,
SUB (1vr) činovnička s 1 vozačem od 7:20-12:40,
NED (1vr)činovnička s 1 vozačem od 7:15-14:15.
Nažalost, iz sheme koja je dostupna na stranicama ZET-a nije razumljivo gdje je početno stajalište, ali je izvjesno da su sva stajališta jednosmjerna i da se prometuje kružno u svim polascima.
Kad ću saznati ili voziti na liniji, javim detalje.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Ok, kuzim zasto su 269 preusmjerili dalje Branimirovom i dobro da jesu, ali zasto pobogu 231? Zar ona nije mogla voziti postojecom trasom, pa ona biti produzena Alejom Javora pa Avenijom Dubravom do Dupca ili mozda 3. pa 5. Poljanicama do Dupca?

MAN19464

Zbog čišćenja snijega i održavanja kolnika trenutno su

skraćene autobusne linije:

127 (Črnomerec - Mikulići) do Vaupotićeve
129 (Kuniščak - Šestinski dol, Mandaličina - Vrhovec) do starog okretišta u Vrhovcu
131 (Črnomerec - Bizek) do Prigornice
139 (Reljkovićeva - Jelenovac - Reljkovićeva) do sportske dvorane
160 (Savski most - Lipnica - Havidić Selo) do Donjih Trputaca

obustavljene linije

106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij)
130 (Črnomerec - Borčec)
135 (Črnomerec - Graberje)
140 (Mihaljevac - Tomislavov dom)
142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina - Vrapčanska aleja)
308 (Zapruđe - Sasi)

tamlover

Znači 137 vozi bez problema. Baš me zanima.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

leonardo123

Pa i 203 vozi bez problema ma da je cesta skroz bijela, niti jednom nije bila skraćena ili obustavljena!

tamlover

Da, al je 137 obično među prvima skraćena za razliku od 203. Eto, ne ljutite se što sumnjam nepotpunost informacije i možda sam u krivu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

smogovci.bbb2

Postoji jedna rečenica a koja je nit vodilja ZET-u u ovakvim i sličnim situacijama: PROMET NA SVIM AUTOBUSNIM I TRAMVAJSKIM LINIJAMA JE REDOVIT OSIM NA ONIMA NA KOJIMA NIJE good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Anders

Citat: citaro  u Siječanj 06, 2016, 15:03:31
Ok, kuzim zasto su 269 preusmjerili dalje Branimirovom i dobro da jesu, ali zasto pobogu 231? Zar ona nije mogla voziti postojecom trasom, pa ona biti produzena Alejom Javora pa Avenijom Dubravom do Dupca ili mozda 3. pa 5. Poljanicama do Dupca?

Nekoliko stranica unatrag sam postavio isto pitanje, a isto sam pitanje postavio i jednom od vozača. Njegov odgovor je da su i oni postavili upravi isto pitanje, a uprava je odgovorila da je to zbog ležećih policajaca na Aleji Javora, kojih ima točno tri ako me Street View ne vara, oblika "kratka izbočina cijelom širinom kolnika". Ne vrlo dobar razlog, pogotovo kad je cesta prema Sesvetskom Kraljevcu od betonskih kocaka koje su se međusobno rastavile pa se cesta ponaša kao da je svakih ~50 m postavljen ležeći policajac.
27302

822DoDo

I 274 je bila skraćena pa nije ništa pisalo
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.