Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

Ivan

Ne lin. 136 polasci trenutno kasne 10-ak minuta, a mislim da i na 146, ne znam razlog. 119 uredno vozi, izgleda.

Portos

Iako je Zaprešić zameten snijegom koliko sam uspio zapaziti autobusi voze redovito. Citari i Citelisi su se koliko-toliko držali voznog reda i gužvi nije bilo. Ne znam za ostale linije, navodno 177 nije vozila. U Zg je snijega ipak manje pretpostavljam da su brdske linije redovite?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

Kaže ZET sljedeće, ne piše kad je to objavljeno:

Privremeno su obustavljene autobusne linije:

- 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina - Vrapčanska aleja)
- 150 ( Garaža Tuškanac - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića)
- 177 (Črnomerec - Poljanice - Gornja Bistra)

Privremeno su skraćene autobusne linije:

- 169 (Savski most - Kupinec)  do Cupara
- 164 (Savski most - Horvati) do starog okretišta Horvata.

I s GK-a su, koliko sam vidio, linije išle normalno. Malo proklizavanja stražnjih osovina Citara i pikanja kočnice, samo su začinili jutarnje vožnje.

Ivan

Promet je redovit, koliko sam vidio, ni većina brdskih linija nije imala puno problema. Zanimljivo je kako je recimo Črnomerec dobro očišćen, dok je zadnjih godina redovito stanje bilo takvo da autobusi proklizavaju na sve strane kad kreću i pola metra bljuzge čeka putnike čak i na najfrekventnijim mjestima, izlaznim peronima i ulazima u tramvaje... To je i nekad davno bilo slično sređivano, ali nedavno ne... Uglavnom nitko nije morao jesti snijeg... Očito grad može funkcionirati prilično solidno i bez čuda sv. Milana.

Ivan

Inače, čini li se još nekome u svjetlu sadašnjih redukcija da treba promisliti o zglobnjacima na 118? Ja ju povremeno koristim i simpatično je meni gledati tako česte solo autobuse, ispadne prava centralna linija slična nečem što bi se vidjelo u Italiji, ali na kraju ekonomski ne znam koliko ima smisla...

Gledao sam nedavno Ul. Voltino, da ju se označi kao jednosmjernu i postavi dvije-tri kratke žute zone gdje auti ne smiju parkirat, lako se napravi krug zglobnjakom do sadašnjeg okretišta, auti će si naći parkiranje na sadašnjem okretištu ili gdje već jer radi se samo o 5-6 parkirnih mjesta, a trenutna ugibališta na Golikovoj i drugdje treba s vremenom produžiti ili "poravnati" (kako je uostalom bez ugibališta i na kolniku većina stanica u smjeru B), ali trenutno silom prilika mogu biti beskorisna kvazi-ugibalište kao na puno brdskih linija, ili recimo prva na Jarnovićevoj u Prečkom, a uostalom i sadašnja Hanamanova ne može primit solo bus uz rubnik osim uz puno grebanja gume o rubnik pa svejedno nije pravo ugibalište... Jedino kritično skretanje je na Baštijanovu, ali to se isto može uredit prefarbavanjem linija kao i "okretište", udaljivanjem linije trake za lijevo malo unatrag kao na Kustošijanskoj jer trenutno auti često rade problem i za solaša; i možda s Golikove na Tomislavovu, ali pošto je tu jedno duže vrijeme vozila linija 134 bez problema (prije dovršetka podvožnjaka), i to se može preživjet, možda kasnije i semaforizirat pa stavit udaljeniju liniju kako ima 212 na puno prometnijoj Varaždinskoj ili 121 na Vrapčanskoj, ali zapravo mislim da su ta skretanja zapravo dosta oštrija od ovog.

Uglavnom, tad bi se lako stavilo recimo 5 autobusa u jutarnju špicu, 3 ostatak jutra, 4 u podnevnu, 2 navečer, taktovi bi bili otprilike 9-15-12-20... Radnim danom ukupno ispadne 4 vozača manje, a takt i dalje bolji nego recimo na 220 ili 121, a sličan 115, sve linije za velike i bitne kvartove, dakle u usporedbi s drugima nitko nije zakinut...
Što se tiče vikenda, mislim da može ostat solo ali da i sad prečesto vozi, subotom bez problema može vozit svakih 15 a nedjeljom svakih 20 minuta...

tramvajac 92

118 sa zglobnima (ili 3os) je zgodna ideja koju svako toliko izvlačimo, kao i spajanje sa 113, ali mislim da su navečer premalo 2 busa na 118, makar i zglobna, 3 komada na 15 min mi se ok čini, subotom možda samo jednu smjenu da vozi 4. vozni red, nedjelja ok, po mogućnosti da se "gađaju" po jedan polazak sa 134 i 118 na Tomislavovoj (razmak 5 min). Ako bi spojili sa 113, onda bi se dalo maknuti 113 makar vikendom (eventualno subotom u jednoj smjeni solo, da oni koji idu na plac, a takvih je većina subotom) imaju nekakvu vezu, jasno onda ak već ide, normalni vr kao radnim danom. Semafor na raskrižju Golikova/Tomislavova? Čini se ok, ako je usklađen sa onim Zagrebačka/Tomislavova.

Ugibališta (2 komada) na Jarnovićevoj nemaju nekog smisla, pogotovu 1. koje i nije pravo ugibalište zapravo, nego više kao prošireno raskrižje za pristup autom do onih par kuća, a i rjetko tko uopće potpuno uđe unutra, pošto nema ni pravog nogostupa.

Ugibališta na Golikovoj imaju više smisla, ipak tu ima više prometa, ali ako povećavamo kapacitet linije, mora se i to povećati.

Ivan

Ja ne bih zagovarao nikakvo spajanje 113 i 118, previše bi tereta onda palo na Črnomerec, i ostatak sjevera Trešnjevke bi bio zakinut, jedino što bih tad napravio sa 118 je uzimanje jednog busa jer će biti rasterećena, isto tako i sa 109 možda dva busa, ali bez bilo kakvog spajanja... Uglavnom, s ta tri busa i jednim sa 113, to su 4 busa, između Črn i Sm u špici odvezen krug bez problema može bit 48 minuta i takt 12, praktički linija za par dana može krenut bez dodatnih toškova kad bi netko prepoznao potenijal i aktivirao JLS :)

tramvajac 92

Kak bi se Črnomerec opteretio dodatno ak se 113 i 118 spoji? Ni jedna linija ne završava na Črnomercu, a nema ni paralelne linije za Črnomerec..

Ivan

Aha... Ja sam mislio ideja Črnomerec-Jarun-Savski most. Za spajanje 118 na Jarun ne vidim nikakvu potrebu, Jarun prema centru ima više nego solidnu 17-icu.

Westin

Citat:
Autobusna linija 102 Britanski trg - Mihaljevac prometuje preusmjereno na Pantovčak, a potom na svoju redovitu trasu. Razlog preusmjeravanju linije je puknuće vodovodne cijevi i veća količina vode na kolniku na Gornjem Prekrižju.( naknadno dodano )
Tramvajski  promet redovit je na svim linijama.
www.zet.hr

Ivan

Pa nevjerojatno, je im li tako teško napisati jasnu poruku...  ::|
Pretpostavljam da je trasa s Britanskog trga preko Pantovčaka dalje Šestine i Mihaljevac, no treba pisati preko jer "preusmjereno na Pantovčak" može značiti da je s bilo koje strane skraćeno do Pantovčaka... Jednostavno je nevjerojatno koliko se zadnjih godina nesnalaženje vidi u skoro svakoj izvanrednoj situaciji.

dean25

Od ponedjeljka 30.03.linije 214 i 225 prometovati će novim dijelom Čulinečke tj ulicom Čulinec I.

822DoDo

bilo je i vrijeme da to sluzbeno objave..tak i onak u jednom smjeru i idu novim dijelom jer nema stanice...inace, gadno je sad tamo, unatoc svim znakovima da je nova regulacija prometa i da je glavna cesta sada sporedna a sporedna glavna tesko se ljudi drze toga tak da treba pripazit a cak i stat iako si na glavnoj jer nitko ne gleda
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Nitko ne piše ništa :P , linije 115 i 136 privremeno voze u Stenjevec... Čini se da ni na 115 nema produženja voznog vremena iako mislim da objektivno treba 5 minuta više za krug.

tramvajac 92

Čul sam na radiju sam, nisam uopće siguran kud idu (nakon kaj kod Antunovića odu lijevo a ne desno).