Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

sniff

Pričekaj,budu već i to... ;)

citaro

Citat: MAN truck bus  u Travanj 19, 2016, 21:54:37
Pa uzeli su samo solo buseve. A šta nebi stavljali zglobne autobuse tipa na 220 ili bilo koju  liniju di već voze zglobni. Pa neće vlada stavit solo autobuse ? thumbs byeg

I kakve to veze ima jedno s drugim? Model je model. Puno je veci fail sto je na probi stariji model Volva.

Ivan

Citat: citaro  u Travanj 20, 2016, 15:41:38
I kakve to veze ima jedno s drugim? Model je model. Puno je veci fail sto je na probi stariji model Volva.
To bih i ja rekao, Volvo šalje tromi stari model za kojeg sam i prije nego je došao u Zg čitao da je trom, a prvi su na tržištu izašli s plug-in hibridima... Ako ZET dalje testira ovaj model uz zaključak da će ga zbog jadnog starta slati na prigradske linije i možda u tu svrhu kupiti (potpuno protivno svrsi hibrida s regenerativnim kočenjem koje je 10 puta češće na gradskoj liniji i jedino se tako može otplatiti ulaganje u bus štednjom goriva), onda stvarno nitko bitan u toj firmi nije pri pameti.

Tomek

Volvo hybrid na Velikogoričkoj, nije neka fotka, al da imamo dokumentirano

Tomek

Evo ga, 233 danas u prometu, linija 137 Črnomerec - Perjavica - Borčec, izrazito brdska linija

Ivan

Zanimljivo, a zna li netko ima li bus uopće kapacitet da akumulira energiju od tolikog pada toliko brzo? Nije pad tako dug ali je jako strm.

dominik,

Znači Citelis je ponovno u "igri", valjda ne će opet crkavat svakih pola dana. ;D

dominik,

Citelis- hibrid je danas na 118/2.
Ono što sam primjetio je da više nema ratkape nego zaštitne obruče na prednjim kotačima, na onom malom panou na poklopcu motora više ne piše vlasnik busa što je dosta zanimljivo i naravno i dalje nema sređene displaye pa sada nema niti broja ni smjera linije.

MAN truck bus

Citat: dominik,  u Svibanj 02, 2016, 10:26:16
Citelis- hibrid je danas na 118/2.
Ono što sam primjetio je da više nema ratkape nego zaštitne obruče na prednjim kotačima, na onom malom panou na poklopcu motora više ne piše vlasnik busa što je dosta zanimljivo i naravno i dalje nema sređene displaye pa sada nema niti broja ni smjera linije.
Možda se uskoro vračaju od kud su došli jer sam ga jedan dan vidio u DS unutra nije bio zetov vozač nego neki za svjetlečim iveco prslukom  byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

dominik,

Meni to više ide prema tome da ih se nečemo riješiti, mogli bi oni trajno ostati.
A to si ga vjerojatno vidio na probi poslije servisa jer ga nije bilo neko vrijeme.

Shole

jako malo vjerovatno s obzirom na obveze oko tendera

dominik,

Znam, ali ništa me ne bi začudilo.

Ivan

Danas sam se napokon vozio u Citelisu na 118, stvarno jak bus što se tiče motora, prema maksimalno tromom Volvu je kao moderni sportski auto prema jugiću.

Iznenadilo me je da je impresivno udoban, i ostalim Citelisima je ovjes jača strana ali ovaj je za niskopodni bus nevjerojatan, rupe se skoro ne osjete ni na prijelazima one dvije stare industrijske pruge kod toplane i Končara, ovo je na razini međugradskog... Ne znam u čemu je fora?
I ništa ne lupa unutra kao na našima ali to sam već doživio u drugim gradovima pa nisam jako iznenađen (koliko god ovdje bilo nevjerice :P).

Detalji unutra nisu baš nešto, fino je zglancan ali ima malo sjedala i nema ni staklene pregrade kao zagrebački, ali to je stvar naručitelja, drugdje po Francuskoj obično imaju više sjedala nego naši i ostale stvarčice... Iako materijali, naravno, kao i kod drugih Citelisa izgledaju malo zastarjelo, no ništa strašno, dodatni donji prozori kod 2. vrata daju malo bolji moderni dojam.

No sve skupa djeluje solidno, samo se nadam da su kvarovi otklonjeni.

...
Ne vjerujem da ostaju ovdje, iako što duže to bolje, dobro će doći s obzirom na brzo rasipanje voznog parka u zadnje vrijeme. :-\

Dreamwalker

Citat: Ivan  u Svibanj 02, 2016, 16:52:19
Danas sam se napokon vozio u Citelisu na 118, stvarno jak bus što se tiče motora, prema maksimalno tromom Volvu je kao moderni sportski auto prema jugiću.
Nemoj bogohulit  :P Yugo ti je startan auto (55-ica, 60tka i 65-ica).  ;D
Citat: Ivan  u Svibanj 02, 2016, 16:52:19
Iznenadilo me je da je impresivno udoban, i ostalim Citelisima je ovjes jača strana ali ovaj je za niskopodni bus nevjerojatan, rupe se skoro ne osjete ni na prijelazima one dvije stare industrijske pruge kod toplane i Končara, ovo je na razini međugradskog... Ne znam u čemu je fora?
I ništa ne lupa unutra kao na našima ali to sam već doživio u drugim gradovima pa nisam jako iznenađen (koliko god ovdje bilo nevjerice :P).

Detalji unutra nisu baš nešto, fino je zglancan ali ima malo sjedala i nema ni staklene pregrade kao zagrebački, ali to je stvar naručitelja, drugdje po Francuskoj obično imaju više sjedala nego naši i ostale stvarčice... Iako materijali, naravno, kao i kod drugih Citelisa izgledaju malo zastarjelo, no ništa strašno, dodatni donji prozori kod 2. vrata daju malo bolji moderni dojam.

No sve skupa djeluje solidno, samo se nadam da su kvarovi otklonjeni.

...
Ne vjerujem da ostaju ovdje, iako što duže to bolje, dobro će doći s obzirom na brzo rasipanje voznog parka u zadnje vrijeme. :-\

Znaš li koliko smo takvih Citelisa mogli dobiti umjesto onih 16 plinskih kantica što stoje u APP? Nije Citelis loš autobus ako ga znaš naručit onako kako treba. To kaj je ZET jednostavno ZET, to je drugi par rukava :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Haha, ok, priznajem da nisam stručnjak za Yugo. ;D

Umjesto 16 mini beskorisnih se moglo nabaviti oko 5 solo hibrida, po komadu skuplji od zglobnog koliko sam shvatio :-X... No sigurno ima puno novaca iz eko fondova za to (bilo je i za ovih 16) a valjda se ušteda na gorivu isplati, tako kažu barem.