Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

L.A.

Alfa mille iz šezdesetih
Slike su iz mog obiteljskog albuma ali nikakve detalje kada je slikano ne znam

Berlingo

Sad sam se sjetio jednog detalja.Serija gradskih 326-333.Dok su bili sivi jedan je bio poseban.Razlikovao se od drugih po jednoj bitnoj stvari.Koji je bio taj i koji je to detalj?To nisam primjetio na forumu a ako mi promaklo unaprijed se ispricavam.

thomcro

Citat: Shole  u Lipanj 16, 2009, 14:59:55
no comment.  predobro da bi se komentiralo.  Svaka čast Thomcro
Kako sam gore i napisao, DVD je doma u boxu (ne u pl. foliji!) i kad god zatreba može se opet screenat. A s obzirom da stalno pratim što se emitira na HRT+ -u može se još očekivat ovakvih bisera jer su sad u trendu emitiranja starih dokumentaraca. Samo je pitanje što će se "ubost". Jedno vrijeme su emitirali "Smjerom putokaza ..." (imam snimljeno oko 4 epizode) a sad je izgleda došlo na red "OBJEKTIV 350: ...". Za one koji imaju kablovsku ili MAX-tv i vide HRT+, ove stare emisije se "premjerno" emitiraju subotom uvečer iza 22 sata! Reprize su obično ponedjeljkom u kasnim poslijepodnevnim satima ali nije pravilo! Uostalom postoji txt za HRT+, str. 310, 320 i 330 i uvijek se može provjerit ako ima nečeg zanimljivog. Tamo se uglavnom drže satnice i najavljenih emisija.
Pozdrav by thomcro

Berlingo

Rijeka je moja velika ljubav i nesto sta se zove povijest mojeg voljenog grada moze biti jedino zanimljivo.Ovo je fenomenalno.Svaka cast na ulozenom trudu.

thomcro

Nema tu baš previše truda, jedino što treba raditi je stiskati "C" i u pravo vrijeme raditi screenove ;D.
Pozdrav by thomcro

Putnik1213

Thomcro svaka čast, zaslužuješ sve pohvale.

Berlingo

Pitao sam vas nesto za seriju gradskih 326-333 ali niko ne odgovara.Nije valjda da i tu treba pomoc?Pocekat cu jos malo.

Berlingo

Ajmo ovako.To su bili vrhunski busevi u ono vrijeme.I danas bi bili pravi.Imali su mjenjac od 5 brzina dok su bili sivi.Mozda nisu svi?

Berlingo

Evo mene nazad.Imao sam nekih problema no to sam rjesio.Vidim da vam nikako ne ide i sad cu vam napisati.Od serije gradskih sivih 326-333 jedini je 332 imao 4 brzine.Mislim da sam se sjetio jos neceg jako bitnog.Pocetnkom 90-ih  (neznam tocno godinu) na 2A je 2 dana za redom vidjen 482.Pravi prigradski s mekanim sjedistima ali drvenim naslonima.

Shole

Berlingo

Ma to je ipak proslo godina.Vjerovatno je Shole u pravu iako stalno vrtim film kroz glavu.Bit svega je da 482 vidjen na 2A a za tu liniju me malo tko moze nadjacati.

rv76

Citat: Berlingo  u Lipanj 26, 2009, 22:57:13
Ma to je ipak proslo godina.Vjerovatno je Shole u pravu iako stalno vrtim film kroz glavu.Bit svega je da 482 vidjen na 2A a za tu liniju me malo tko moze nadjacati.

bilo je takvih izleta prigradskih na gradske linije više 91'-92', sijećam se npr.484 na 7a, 323 također..

kico101

Citat: rv76  u Lipanj 27, 2009, 10:54:26
Citat: Berlingo  u Lipanj 26, 2009, 22:57:13

bilo je takvih izleta prigradskih na gradske linije više 91'-92', sijećam se npr.484 na 7a, 323 također..
Osobno sam vidio ( bilo je to u vrijeme krize 1992/93. ); 322 na 2, 383 na 8, 486 na 1A, 324 na 7A, 320 na 2, 325 na 7. To je ono čega se sjećam.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Sjeća li se netko koji je prvi o317G ostao bez konduktera, te je prebačen sa dvojke na liniju 1 u vrijeme kada se nisu otvarala srednja vrata, već je ulaz bio na prednja, a izlaz na zadnja. Autobus koji tražim jedini je otvarao i srednja vrata u prikolici dok su srednja u pogonskom dijelu bila blokirana. Koji je to gbr?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo