Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

Shole

Da je bio isti vjerovatno je, ali ovaj je 80. godište tako da ne vjerujem da je to 447

Shole

molim da obratite pažnju na Permane ovih dana.  Jutros sam vidio jednog našeg Sanosa u Matuljima ali dosta izdaleka i zasmetalo mi par auta.  Uspio sam samo vidit da je imao tablicu, ali nisam vidio ništa detaljnije.  Pretpostavljam da je 493 nekamo prodan, jer čisto sumnjam da je 575 došao iz Vukovara, ili da 492 ide na vojnu vježbu na Učku

Berlingo

Ono sta ja znam je da su jucer bile tamo necije stvari naprijed.Neznam puno,pamtim neku vrecicu na prvim sjedalima desno i kisobran ispod prednjeg stakla.Moguce je da je jucer i registriran.Trebao bi ovaj tjedan jos jednom u Sloveniju i sigurno cu obratiti paznju.

LuckyLooser

#288
Vidio sam i ja ex 493 na novoj lokaciji u Permanima. Nakon što je 17 mjeseci proveo uz cestu Permani- Zvoneća.
Ovo je slikano u subotu. U nedjelju navečer je još bio tamo. I ranije, na staroj lokaciji su nekakve crne vreće bile na prednjim sjedalima.

Ako ne prije, za vikend sigurno prolazim kroz Permane, pa ću izvidit situaciju.

thomcro

Gledajuć ove fotografije 493, skrenut ću vam pažnju na jedan možda nevažan detalj. Jeste zamjetili da su na sjedalima još uvijek bijele navlake za glavu? I to čiste! Jeli moguće da će se taj bus nanovo registrirat i opet bit aktivan? Zna li se tko ja sadašnji vlasnik? Tko ga je kupio?
Pozdrav by thomcro


Berlingo

Pa kako je Shole zamjetio on je cak i registriran.Ja sam poslje toga 2 puta prosao kroz Permani ali nema ga tamo.

Berlingo

Nesto mi na pameti S-14 i to ona serija 305-315.Kad sam nedjeljom navecer isao iz Kostrene znao je zalutati.Da li se netko sjeca kako su isle brzine? Ja mogu napisati cega se sjecam pa ce me neko ispraviti da li sam u krivu.I nesto o 274.Kako mi Shole jednom napisao bio je neki cudan.Prednjeg dijela se uopce ne sjecam.Ja sam ga vidio samo jednom na Mlaki kad je isao za Mune.Vrata su mu se otvarala pod pravim kutem ali na van.A iza je imao samo dva kruga sa svake strane.Pokazivac smjera (narancasto) i onu zarulju s dvije niti (crveno).Kao da mi neko jednom rekao o mjenjacu s 4 brzine ali vise nisam siguran.To je sve sta znam.

man750

133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

NP-549

Prvi Sanosi S14  (305-315  ili 314  >:()  su imali 6 brzina, ali kontra mjenjač.  Za 274 nebi znao

p.s.  man750, odlični screenshot !  Alfa s prikolicun

kico101

Bio sam gotovo siguran da je 315 bio Sanos S14, ali s obzirom da su me uvjeravali da nije, sada ni ja nisam 100% siguran ( palo na 80% ;D ). Ali da razriješimo dilemu, otvaram potragu za posljednjom misterijom Autotroleja od gbr. 233 do 723. Traži se 315 ili bilo kakva jaka informacija o tom vozilu. Je li moguće da je to bio kakav midi ili mini ili pak kakav padobranac tipa 448. Ja i dalje mislim da je Sanos. Razuvjerite me. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Također, poprilično siguran da je 315 bio Sanos S14
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Berlingo

#296
Kolega NP-549 da li je to ovo?


                           2    4    6
                            l     l     l
                     ---------------
                     l      l     l     l
                     R    1    3    5   


Oprostite mi ali ja sam tudum za kompjuere.Bolje nisam mogao izvesti.Ovakav mjenjac sam probao u JNA na FAP-u.Pa i nije bas bio tako los(duplo kvacilo je bilo zakon).

NP-549

Ne, nego mjenjač kakav i dandanas imaju neke Dubrave

          6    4    2    R
           I     I    I     I
           ---------------
           I     I     I
           5    3    1   

Berlingo

Pa to je stvarno potpuno naopako.I onda ti bus bude u garazi i ti dobijes na zamjenu neki drugi.Trebalo je voziti u to vrijeme.Ni malo jednostavno.

Berlingo

#299
Ovaj vikend ludim doma.Ali sjetio sam se jednog detalja iz proslosti.U pitanju je serija 336-341. Po necem je bila posebna u odnosu na onu prije a to je 326-335.Napominjem nisu prednja vrata ili mjenjac od 6 brzina (332 je cak imao i 4,ostali 5).A to je tako sitan detalj koji se nalazio unutra. Inace to je iz vremena sivih autobusa.Kad su obnavljani  i ponarancastili taj je detalj nestao. Pa ja nikad nisam vozio bus a znam to.Cekam odgovor!