Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

Berlingo

Ja sam 1968. pa procjeni sam mene.Po sliki i po mojima to je bila nedjelja popodne.Valjda su bili na liniji.Poprilicno sam siguran da je to 1972.

kico101

Odlična fotka!
Nešto što bi moglo biti o317 vidi se desno dolje, drugi ili treći s desna, a osim brda Sanosa, ča nije ono tamno u redu dolje, FAP Ohrid? A ni Alfi ne vidim baš previše.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Tomek

Saznao sam da od 3 Sanosa koji su nedavno(pred koju godinu završili u Vukovaru) 2 voze.
Nego, iz kojeg je ovo busa dragi Riječani ???  ;D

NP-549

Po prozorima i zaobljenom dijelu između krova i stakla di je naljepnica može bit samo MB O317

Tomek

lukica

Tomek

Vidim da nema baš interesa za Trolejeve stare autobuse, šteta jer imam još par slika  ;D

Shole

Joooooj da ga je provozit malo još jedanput.
Vukovar, hmm?  

316  pokretni dućan u Gorskom kotaru
317  za dijelove u Pula Prometu
34(2-6)?  Pula Promet
347  Autotrans PJ Labin
364  Pula Promet
390  Pula Promet
392  Autotrans PJ Labin
394  Pula Promet

391  (1980.) bi mogao bit jer je nestao u solidnom stanju ali njega bi sigurno prepoznao jer ima vrata 4-4-2
367  (1977.) moj glas bi išao njemu.  Treba se namjestit ukoso prema suncu i vidit dal se ispod boje vidi reklama CASIO

Kico101, shef, kiki273, np549  di ste sad kad treba?

shef

Pojačanje stiže... :)
Čini mi se da je ovo neki solo i to s tri vrata. Šteta što je sve s table izvađeno. Mora biti jedan od zadnjih koji je bio u prometu po naljepnici unutra. Crni volan...hmmm...
351?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

A šta sad...  ;D

Shole

ček ček ček malo, ti nas muljaš dečko !?  Malo slikaš jednog pa onda drugog.  Daj se uozbilji

Tomek

Za sholeta  :D, dva brata odvozili svoje, desni je 1978., za lijevog ne znam

Shole

Ovo je lijevi dok je bio u voznom stanju.  Prozori par nepar, auspuh na krovu  (slika dolje).

E da je onda bilo pratit detalje.  Lijevi (na donjoj slici desni) ima prostor oko auspuha malo širi nego ovaj drugi, i auspuh ne ide uopće na krov.  Prozori na lijevoj strani se uglavnom ne otvaraju.

Mislim da nijedan nije 351 jer je imao drugačiji branik (spominjano već na forumu).   347 je imao zadnjih par godina bijeli volan (a ionako je završio u Labinu).  394 isto nije nijedan, jer osim što je završio u Puli, imao je farove krenute na van.
367 je 100% jedan od njih, vjerovatno ovaj desni, a lijevi možda 325, on je obnovljen u Autoremontu Matulji negdje '94.

Tomek

kico101

Onaj lijevi je definitivno iz serije 316-320 ili 324-325, jer koliko se sjećam jedino su oni imali lijevi red prozora bez otvaranja ( osim zadnjeg ). Vrlo moguće je da se radi o 324 ili 325, ali kandidat je i 320 jer je bio nešto tamniji ( ako busevi nisu naknadno prefarbani ). Desni je sigurno iz serije 362-367, e sad. 362 i 366 sigurno nisu, jer nikada nisu bili narančasti. Koliko ja pamtim 367 u zadnjim godinama nije imao rešetke za zrak iznad šoferšajbe, 363 je partil ranije, dakle suzio bih izbor na 364-365. Ako ćemo gledati ruzinu iznad šoferšajbe, rekao bih da je 365. E sad...
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.