Buduće nabavke autobusa - rasprava

Autor smogovci.bbb2, Kolovoz 21, 2015, 23:00:23

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 01, 2015, 22:27:28
Da skratim, ovo nam treba:
Od svih autobusa na ovome svijetu ti odabereš baš Bus of the year 2015! ;D
Što je presudilo: gorivo, dužina ili peta vrata?
Citat: C2  u Rujan 01, 2015, 10:23:16
Naravno da su tvornički. Jedino sam mislio da  u Mercedesu imaju više tipova senzora u ponudi, pa je izabran onaj najjeftiniji .
Mercedes odabire najoptimalnije nakon opsežnih testova. Senzor i jest podešen da pokriva određenu zonu.Sumnjam da će u budućoj nabavi biti drugačiji senzor,drugačije podešen ili drugi dobavljač. Tko je kriv Hrvatima što se ne znaju ponašati (općenito ), a naročito u JGP u pojedinim gradovima. Što vrijede sve ove  ZG najave po tramvaju i busevima kad to gotovo svi ignoriraju svaljujući odgovornost na druge-najčešće vozače. Ako je i bilo slučajeva isključivanja senzora, APD u tome nije i neće sudjelovati, za razliku od APP. Ipak je sigurnost na prvom mjestu, pa i nauštrb voznog vremena.
NP-549 spominje manuelni način rada s vratima koji je možda pogodniji za RI i ST, ali u ZG gdje imamo kombinaciju bus+tram, izmjena putnika je daleko veća, broj putnika je daleko veći pa je i manipulacija vratima drugačija. Rekao bih da je južnjački mentalitet prevladao jer je za sve novotarije potrebno vrijeme uhodavanja. U ZG zapravo ne vidim problema s tim (barem nije izraženo na linijama APD koje imaju većinom nabrijano vozno vrijeme u odnosu na APP).
Citat: C2  u Rujan 01, 2015, 00:01:48
... iako nešto ima u neposluhu putnika - da se ne žele maknuti s vrata i sl. Senzori često izazivaju zastoje od više minuta, dok autobusi bez senzora jednostavno zaobilaze one sa senzorima na stanicama.
Svi autobusi imaju senzore, samo je pitanje tehničke naravi: uključeni/isključeni, otvaranje vrata manuelno/automatski, jer  bus123 s neispravnim senzorom nije ispravan za promet.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Dužina+vrata, dušu dao za lin 109. Samo ne bi plinaša.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Tehničko pitanje: koliko ugibališta bi bilo spremno prihvatiti 18,75 metara MAN-a? Općenito i konkretno -linija 109?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Kad smo već kod dužine, jel prolaze kod nas homologaciju zglob duži od 18 m?!

smogovci.bbb2

421

smogovci.bbb2

Znači dužina prolazi. Super. Još samo produžiti ugibališta po trasi lin 109 i eto nama Lion's City GL-a u Zagrebu :)evil

leonardo123

Da te pitam: znaš li koliko to čudo košta?

smogovci.bbb2

Nisam siguran ali tu negdje oko 500 000 €ura. Ako netko zna točno molim da me ispravi.

tramvajac 92

Ma ne može biti toliko puno, mislim da je prije oko 250-300 t€
moje mišljenje o 18,75m
Črnomerec može,
Prilaz b. Filpovića može
Selska može
Zagorska nisam baš uvjeren
Baštijanova (stoji u desnoj traci)
Selska - Ozaljska (stoji u desnoj traci)
Zagrebačka av. da
Srednjaci - Knežija (stoji u desnoj traci)
Knežija da
SD S. Radić (stoji u desnoj traci)
(stajališta na Av Dubrovnik očito može, pa preskačemo)
Središće može
Islandska nisam  baš uvjeren
Vatikanska - sv. Mateja može
Kauzlarićev prilaz (izlaz) nisam uvjeren, ulaz može
Hrelićka može
Abramovićeva ne mogu procjeniti, fali snimka s googla.
Bolšićeva može
(...)
Selska prema Črnomercu (stoji u desnoj traci)

Po meni može na većinu stanica, nije uostalom baš puno veći, čak nema ni metar dodatni. Možda sam podcjnio al opet, ne vozim bus pa..

822DoDo

Nabaviti Mercedes Benz CapaCityja....onda mozete raspravljati di moze a di ne...ipak je 3m nekaj...a 75cm nije prestrasno (istina, di je naknap puno je i 2cm vise)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

Citat: 822DoDo  u Rujan 03, 2015, 11:25:02
Nabaviti Mercedes Benz CapaCityja....onda mozete raspravljati di moze a di ne...ipak je 3m nekaj...a 75cm nije prestrasno (istina, di je naknap puno je i 2cm vise)
Ovakva logika primjenjena je pri nabavci Citelisa - najprije infrastruktura pa tek onda adekvatna vozila.
BTW CapaCity je i u prvoj (19,540) i u L verziji (20,995) predugačak za HR i nema 5 vrata.
Dotad će obična G verzija (18,125) biti dostatna, uz ponuđene motore od 360/394 KS.
Citat: tramvajac 92  u Rujan 03, 2015, 10:24:30
moje mišljenje o 18,75m
Po meni može na većinu stanica, nije uostalom baš puno veći, čak nema ni metar dodatni. Možda sam podcjnio al opet, ne vozim bus pa..
Prouči Pravilnik o  autobusnim stajalištima (naročito tablicu 2 ) pa ćemo razmijeniti mišljenja... pivkan
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_11_119_3453.html

221

Prije bilo kakvih želja oko nabave, za ovo naše podneblje, egzotičnih tipova autobusa, nemojte se zaboraviti učlaniti u stranku na adresi Praška 5, pa ''precjedniku'' objasniti da je takva nabava siguran put do dobivanja izbora. Tek nakon toga slijedi produljivanje stanica.

tramvajac 92

Hahahahahahahaha  ;D
Možda čak i upali takav potez.

smogovci.bbb2

Može i tako a možda bi mu i "kumovi" mogli prosvijetliti njegov vispren a nadasve genijalan um kad bi mu objasnili koji novac leži na cesti ako bi se produžilo jedno 1000 ugibališta stajališta autobusa u Gradu