Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

elez

Citat: Jdh7isnnx  u Listopad 31, 2016, 12:14:31
Pozdrav,
zna li tko u kojem je stanju onaj proces sa najavom stanica, beskontaktnim kartama i to. Zadnje što znam je da je Promet tužio onu Pulsku firmu. Info displayi na stanicama bi bili jako korisni za putnike pogotovo što na nekim stanicama može biti interval od destak minuta +- kašnjenja.

paravan za pranje para... na takav način im funkcionira cijela firma
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Neko

Citat: elez  u Listopad 31, 2016, 15:17:48
paravan za pranje para... na takav način im funkcionira cijela firma

Promet je sa proizvođačem na sudu, proces, koji će se riješit kad na vrbi rodi grožđe, a i kad se to dogodi, pitanje je u čiju će korist biti presuđeno.
A zašto je na sudu trebalo bi pitati "informatičkog genija" kako je predstavljen na Gradskom vijeću, kad je uhljebljen u Promet, za vrijeme Kerumovanja gradom.
Spomenuti genije je bez uvida u stanje sustava, odmah nakon dolaska u Promet, naložio upravi obustavu poslovne suradnje sa proizvođačem, ostavivši sustav na milost i nemilost vremenu, bez održavanja, na rok od preko 2 godine. U tom vremenu je pokušano namještanje posla po rodijačkim vezama jednoj splitskoj tvrtki, bez ikakvog iskustva na tom području. To naravno nije uspjelo iako se čak služilo reverzibilnim inženjeringom (hakiranjem) postojeće opreme u svrhu izrade novog sustava, a kad to nije dobilo zeleno svjetlo , da bi se uz pomoć navodno etabliranog vještaka za informatiku, to hakiranje sustava predstavilo kao sigurnosni propust u sustavu, te s tim materijalom tužilo proizvođača. Činjenica što neka tvrtka u gradu, koja je "proučavala" Prometovu opremu, a nema nikakav ugovor s Prometom i samim tim obveze prema istom, naravno nikog ne zabrinjava ni sa pravnog, ni sa ni jednog drugog stajališta. Da ne spominjemo moguće zlouporabe paralelnom izradom i prodajom lažnih karata, koje je gotovo nemoguće razotkriti, jer su izrađene po originalnom ključu. Spomenuti vještak je ogromnu količinu za pravosuđe nerazumljivog materijala o manjkavostima sustava uresio "kontra" obojenim komentarima, izblativši što valja i ne valja, jer ionako suci i advokati ne razume ništa. I sada se to razvlači po sudu kao i mnogi slični slučajevi, mjesecima, godinama.

NP-549

Ne razumiju suci i advokati, al zato postoje vještaci

Neko

Citat: NP-549  u Listopad 31, 2016, 19:23:04
Ne razumiju suci i advokati, al zato postoje vještaci

Da si vidio tog vještaka, nisam siguran na kojem nivou je ostalo njegovo informatičko obrazovanje, tako da se taj razumije u automatske sustave naplata karata ko Mara u kriv qrac. Ali da, naravno, belosvetski nastup, fasada stručnjaka NASA-e, popraćena adekvatnim astronomskim cjenikom usluga. A Promet zlatna koka, ima se, ne žali se potrošit na takve šarlatane.
Samo za primjer, tuženi su ismijali vještvo, jer je u njemu "prepisan" dio teksta iz preliminarnog vještva, a zajedno s tim prepisana i greška napisana u preliminarnom vještvu. Vrlo "vješto izveden" copy/paste koji je izazvao podsmijehe druge strane.
Kao kad profa u školi "uhvati" đake u prepisivanju ispita, a oni nisu ni svjesni da su prepisali pogrešno riješen zadatak, pa oba imaju identičnu grešku, te profa ne mora bit Einstein da ih pročita kao otvorenu knjigu.

myildirim129

Da li netko zna koliki je broj ljudi zaposlen u upravi prometa i kolika im je placa, koliki je broj vozaca i njihova placa, te  broj mehanicara i njihova placa?

netko

Krenulo se tužit Pentu nakon 4 godine, a tada je predmet bio u zastari (relativnoj). U fazi nabavke 40 autobusa ipak se malo previše zagrizlo  ne sa automatskom naplatom, nego po mom mišljenju sa displayima. Sustav naplate karata apsolutno je trebalo promijeniti, ako ne u gradu onda sigurno u prigradu jer ono sa Almex mašinama je bilo Bogu za plakat. Inače, Penta je još nekim prijevoznicima ugradila sustav naplate pa treba ispitati ako to tamo funkcionira.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Shole

Citat: myildirim129  u Listopad 31, 2016, 21:57:11
Da li netko zna koliki je broj ljudi zaposlen u upravi prometa i kolika im je placa, koliki je broj vozaca i njihova placa, te  broj mehanicara i njihova placa?

U svim javnim firma važi " pravo na pristup informacijama". Ti kao poreznik obveznik imaš pravo pitat kako se troše tvoji novci

Neko

Citat: Shole  u Studeni 01, 2016, 11:00:54
U svim javnim firma važi " pravo na pristup informacijama". Ti kao poreznik obveznik imaš pravo pitat kako se troše tvoji novci

Promet ima samo VIŠAK direktora, pomoćnika, savjetnika, bivših direktora na izmišljenim radnim mjestima,
a MANJAK radnika, autobusa.

Također visoke plaće ovih gornjih, nauštrb sramotno niskih plaća dolje navedenih.

podgora

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/449454/splicani-ogorceni-stanjem-gradskih-autobusa-kad-pomislis-da-ne-moze-gore-doceka-te-ovo-sramota

Citat:
Splićani ogorčeni stanjem gradskih autobusa: 'Kad pomisliš da ne može gore, dočeka te ovo. Sramota!'

Piše J.Dr.
Foto čitatelj
Govoriti o stanju nekih Prometovih autobusa u kojima su se splićani prisiljeni voziti bilo bi suvišno. Priče o tome kako građani plaćaju 11 kuna za vožnju po gradu u uništenim, starim autobusima koji im 'pretrese sve kost', a na kraju se evenutalno i zapali, više nisu nikakva novost.

Ali, kako kaže naš čitatelj koji nam je poslao fotografije iznad članka, "kad pomisliš da ne može biti gore stanje dočeka te ovo... To su nam gradski busevi. Sramota!"
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

Ne kažem da je nezaslužen, ali koji je ovo članak u Slobodnoj na istu temu? Čitatelj nije nešto pretjerano kreativan, osim ako pod to ne računamo pronalazak slike autobusa o kojoj govori i slanje iste kao svoje redakciji.
Kad već spominjemo #65, dogodila mi se nekidan situacija koju sam već dobrano zaboravio: Rano je jutro, probudio sam se, alarm sam prekasno isključio, a vani je pljusak. Brzinsko spremanje i "sve po spisku" u isto vrijeme. Dođem na stanicu nadajući se da ću ipak sresti neki bus koji će me odvesti na odredište bez dodatnog kašnjenja. Voila, spašava me #65, stigao sam na vrijeme, ali i svejedno "sve po spisku" jer sam se u 15 minuta u busu smrznuo ko pi***. ;D Sad je više teško uopće i pronaći još neki grad u kojem O305 G vozi u gradskom prijevozu - možda ga u EU ni nema.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/451529/nevjerojatna-ludost-na-ulicama-splita-mladic-izasao-na-krov-autobusa-u-voznji

"Nevjerojatna ludost na ulicama Splita: mladić izašao na krov autobusa u vožnji!
opasan incident

Piše J.Dr.
Foto Milena Budimir / HANZA MEDIA
Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email
Nepoznati mladić u četvrtak je, oko 14 sati, izašao kroz krovni prozor Prometovog autobusa u vožniji i sjedio na krovu 'pozdravljajući' prolaznike. Splitski gradski autobus je u to vrijeme vozio ulicom Hrvatske mornarice i bio je prepun putnika.

Autobus je prošao i pored redakcije Slobodne Dalmacije, gdje je naša kolegica Milena Budimir snimila fotografije ovog nesvakidašnjeg prizora.

Adolescent koji je izveo ovaj suludi pothvat vjerojatno nije svjestan kolikoj se opasnosti izlaže.

Ovaj izrazito opasni način putovanja javnim prijevozom u svijetu nije nepoznat i postoji cijeli skupina ljudi željnih adrenalina i riskiranja vlastite sudbine.

Najpoznatiji među njima bio je Christopher Serrano, 25-godišnjak poznatiji kao @heavy_minds, koji je poginuo pokušavajući 'surfati' na vlakovima u Brooklynu.

Mlad Splićanin ipak je prošao bolje i nije ozlijeđen. "

MAN truck bus

U pitanju je Sanos. :-/
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Paško

#149, a putnik je moron

elez

Koju liniju je vozio?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško