Setra

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:32:40

Benjamin

Citat: Tomek  u Prosinac 01, 2007, 16:32:40
Ovdje pišite o Setri, članici Evobus grupe.
za mene je setra najbolji autobus! najstabilniji i najudobniji! serija 215, je neprivaziđena!

anel

Meni je najbolja Setra S 317 HDH, troosovinka koja se pokazala jako kvalitetnim busom iz visoko turističke klase.
Njena jedinstvena pozicija za upravlječom te mjenjač koji se nalazi pored sjedala vozača i daju jedan poseba osjećaj prilikom vožnje.  :)

BITI VOZAČ AUTOBUSA JE ČAST!!!

98989

Citat: anel  u Studeni 17, 2009, 11:29:10
Meni je najbolja Setra S 317 HDH, troosovinka koja se pokazala jako kvalitetnim busom iz visoko turističke klase.
Njena jedinstvena pozicija za upravlječom te mjenjač koji se nalazi pored sjedala vozača i daju jedan poseba osjećaj prilikom vožnje.  :)

]http://i640.photobucket.com/albums/uu121/anel317/DSC00039.jpg

..... te mjenjač koji je metar dugačak......

elvis

Kad smo vec kod lijepo lakiranih autobusa,da obradujem i one kojima je Setra No.1:

Izvor:tieber.at

PROFA

vala meni se ne svidja njegov logo imao je dobrog STARLINERA starieg sa 3 osovine ali logo je bez veze!

PROFA

Jel zna neko od vas SETRO ljubitelja za sto ove 417 HDH neke imaju iz nad kotaca bunker sa ruckom,a sad sve sa kljucem jer to po narudjbi ili stare imaju rucke?

PROFA

Evo ti link PIRAMIDA pa pogl!!
A  ovo su cijene SETRE nove kad kupis!
S 431 DT=€ 420 000 i rusak € 7 500.
S 417 HDH € 370 000 sa 350 KW ne sa onim slabim motorom
S 415 HD € 300 000
Ovo su cijene na komad ,a jos se to spusti-samo svi kupuju po 51 komad valjda od te kolicine su veliki % na cijenu!

A ova katna je jako dobra i kosta naj jeftinije samo je sad promasena serija jer svakoj crkne turbo vec na 70 000 km!
A na njoj svaki vlasnik uspara jer vise zaradjuje,a manje izdataka imajer trosi samo 4 litra vise,servis kosta skuplje € 240 i gume su skuplje jer su vece dimenzije!
A soferi isto placeni,putarina ista i vozi 24 putnika vise!

http://www.richard.at/

Ova tvrtka ima  oko 1800 buseva,jedna je tvrtka a 8 naziva samo ovaj  ZELENI znak oznacava da je jedan vlasnik!

Shole

I odakle ti sad da samo na 431DT rikava turbo kad ima isti motor ko i druge.

PROFA

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2009, 13:57:54
I odakle ti sad da samo na 431DT rikava turbo kad ima isti motor ko i druge.

Taj motor se koristi isti i u SKILINER 1993 i MEGALINERI svi,ali sad imaju svi od serije sa EURO 4 motorom druge turbe pa je to problem uzasan ovaj ima 55 komada svaki dan su naj manje 2 u radioni!
Ali to mora setra promijenit !
Samo me interesuje zasto ne stave ovaj novi motor V6  480 PS kao u kamiona,morao bi vuc solidno i taj!

Shole

Čisto sumnjam da je u Setri 2009. i u Skylineru 1993. isti motor.  Ako je Meredes V8 turbo od XXX konja, ne znači da je isti motor. 

PROFA

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2009, 14:44:39
Čisto sumnjam da je u Setri 2009. i u Skylineru 1993. isti motor.  Ako je Meredes V8 turbo od XXX konja, ne znači da je isti motor. 

Ne znam jel isti izgled motora isti ali u setri  i neoplanu su svi katni imali isti motor!
A normalno da nije isti 1993 i 2009 ovaj ima sve u savrseno,ali je ista konjaza motora i isti princip!
Ovaj sad ima i manju potrosnju i i BIJEL dim izlazi,a oni su crn dim izbacivali ali nije promijenjen PROFIL motors idto izgledaju!

Shole

A šta imaš tu mjenjat?  Imaš redni od 6 cilindara vertikalni ili ležeći, i imaš V8 ili V10 (rijetko).   MAN-ov ležeći sa 6 cilindara (Npr iz SG220) i Mercedesov OM427H su identični samo je remenica od pumpe vode okrenuta suprotno pa nitko ne govori da je to isti motor. 

Piramida

Citat: PROFA  u Prosinac 17, 2009, 12:36:23
Evo ti link PIRAMIDA pa pogl!!
A  ovo su cijene SETRE nove kad kupis!
S 431 DT=€ 420 000 i rusak € 7 500.
S 417 HDH € 370 000 sa 350 KW ne sa onim slabim motorom
S 415 HD € 300 000
Ovo su cijene na komad ,a jos se to spusti-samo svi kupuju po 51 komad valjda od te kolicine su veliki % na cijenu!

A ova katna je jako dobra i kosta naj jeftinije samo je sad promasena serija jer svakoj crkne turbo vec na 70 000 km!
A na njoj svaki vlasnik uspara jer vise zaradjuje,a manje izdataka imajer trosi samo 4 litra vise,servis kosta skuplje € 240 i gume su skuplje jer su vece dimenzije!
A soferi isto placeni,putarina ista i vozi 24 putnika vise!

http://www.richard.at/

Ova tvrtka ima  oko 1800 buseva,jedna je tvrtka a 8 naziva samo ovaj  ZELENI znak oznacava da je jedan vlasnik!

Hvala na linku.
Zanimljiv vozni park ;)

Bilo bi lijepo kad bi mogao poslikati garažu(e) ekipe s 1800 buseva ;)

PROFA

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2009, 19:06:39
A šta imaš tu mjenjat?  Imaš redni od 6 cilindara vertikalni ili ležeći, i imaš V8 ili V10 (rijetko).   MAN-ov ležeći sa 6 cilindara (Npr iz SG220) i Mercedesov OM427H su identični samo je remenica od pumpe vode okrenuta suprotno pa nitko ne govori da je to isti motor. 

Nemas sta mijenjat vec stavit novi model motora
ovaj V6 sa 480 konja,umijesto V8 sa 503 konja!
Manja potrosnja i nije velika razlika u konjazi i jeftinije kosta ovo mislim za setru S 431 DT ja bi takvu na rucio kad bi imao buseve!

Tomek

Malo zanimljivosti --

Setra kao što znam je Njemački proizvođač, no one se proizvode i u drugim zemljama..
Tako u Hrvatskoj, većina preživjelih S215HD je iz Španjolske(tamo su se proizvodile do 1995.) i ima dodatak Granada.

No i serija 300 se proizvodila u Španjolskoj te u Hrvatskoj imamo 4 komada:

3 S315HD od Slavijatransa Petrinja -- tamo su s njima imali toliko problema da je jedna nažalost rashodovana, ugl. totalna koma od buseva

1 S315GTHD od Jamrošić toursa

Dali se u Španjolskoj radi i serija 400?