Setra

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:32:40

vollwy

U Španjolskoj Setri ima itekako, ponajviše kod ALSA-e. Vjerujem da se tamo negdje i proizvode  ;)

Tko nema drugog posla i komu španjolski nije nepoznat: http://www.camionesclasicos.com/FORO/viewforum.php?f=74 i
http://www.camionesclasicos.com/FORO/viewforum.php?f=99&sid=11425a056c96cee2b9107519b235d2d0

evobus-man

Pozdrav! Zanima me nesto konkretno, kolike su cijene setrinih modela iz top klase i comfort klase kada se narucuju za BIH?

SARI

Sinoć se vozio prvi put u 415 GT HD... Autotransova... jako udobna, mjenjač se ni ne osjeti, motor tih, ali se vibracije motora iznenađujuće jako osjete u unutrašnjosti... poslije se vozio u Lion's Top Coach, starijem i u puno lošijem stanju, motor mu je glasniji, ali se vibracije gotovo ne osjete...

busfan

Citat: SARI  u Ožujak 18, 2010, 09:38:11
Sinoć se vozio prvi put u 415 GT HD... Autotransova... jako udobna, mjenjač se ni ne osjeti, motor tih, ali se vibracije motora iznenađujuće jako osjete u unutrašnjosti... poslije se vozio u Lion's Top Coach, starijem i u puno lošijem stanju, motor mu je glasniji, ali se vibracije gotovo ne osjete...

To je vjerovatno nesto dotrajalo, ne bih sad da nagadjam, a i ne razumijem se puno u mehaniku... Samo da te pitam, jeli lupala plastika, galerije i sl... Primjetio sam da se u Srbiji zale na to, ali kakvi su im putevi nije ni cudo...

SARI

Ne, unutrašnjost je uzorno čvrsta i tiha... jednostavno vibracije samog motora osjetiš doslovno pod guzicom i leđima preko sjedišta... po mom mišljenju previše se osjete, a i u poređenju sa starijim i po meni lošijim modelom autobusa...

Shole

Možda neki problemi na određenim brojevima okretaja.  Ne vjerujem da je to stalno, cijelo vrijeme.  Nekakav ležaj može bt ili nešto pa kod kritičnog broja okretaja dolazi do vibracija.

busfan

Citat: Shole  u Ožujak 18, 2010, 18:47:49
Možda neki problemi na određenim brojevima okretaja.  Ne vjerujem da je to stalno, cijelo vrijeme.  Nekakav ležaj može bt ili nešto pa kod kritičnog broja okretaja dolazi do vibracija.

Vjerovatno nesto nije u redu. Sad sam procitao na autobusi.net, da je APP uzeo 419 GT-HD, to je prva u HR i cijeloj ex YU?

SARI

Citat: Shole  u Ožujak 18, 2010, 18:47:49

To mi zvuči kao razumno objašnjenje ;) po svemu ostalom, zaista vrlo vrlo ugodna vožnja...

evobus

Citat: evobus-man  u Ožujak 16, 2010, 16:01:45
Pozdrav! Zanima me nesto konkretno, kolike su cijene setrinih modela iz top klase i comfort klase kada se narucuju za BIH?

Cijena je ista kao i svugdje, s tim da se pregovara za neku nižu cijenu za BiH ali sa puno slabijom opremom( 415 gt hd), tj. model za probijanje na BiH tržište.

doBUS

Koliko kosta ta sa slabijom opremom za BIH ???cca

kilometar

Možeš li,molim te,malo pojasniti šta znači ´´model za probijanje na BiH tržište´´. ;)

evobus

Pa po vašem potpisu mislim da vi dobro znate, ako ste u doticaju sa dotičnim a inače kupcima Setre ;) A inače radi se o izvedbi 415 gt hd, koja bi trebala biti bez wc sa običnom klimom itd. dakle jedna jednostavnija verzija setre koja bi bila cijenovno konkurentna na našem tržištu. Jer koliko sam vidio da se trude već dvije tri godine nekako ući na naše tržište, sada kada su regulirani porezi nisu toliko velika davanja za autobuse iz EU pa se otvara mogućnost probijanja ;)
Inače čuo sam da su Posušje bus i Smiljić (za njih nisam siguran) kupili nove 415 gt hd.

kilometar

Citat: evobus  u Ožujak 20, 2010, 17:17:54
Pa po vašem potpisu mislim da vi dobro znate, ako ste u doticaju sa dotičnim a inače kupcima Setre ;) A inače radi se o izvedbi 415 gt hd, koja bi trebala biti bez wc sa običnom klimom itd. dakle jedna jednostavnija verzija setre koja bi bila cijenovno konkurentna na našem tržištu. Jer koliko sam vidio da se trude već dvije tri godine nekako ući na naše tržište, sada kada su regulirani porezi nisu toliko velika davanja za autobuse iz EU pa se otvara mogućnost probijanja ;)
Inače čuo sam da su Posušje bus i Smiljić (za njih nisam siguran) kupili nove 415 gt hd.
Naravno,poznata mi je namjera Setre da budu zastupljeniji na BH trzistu.Razlog zbog kojeg sam te pitao da pojasnis svoj post je,radi ostalih clanova foruma,kojima mozda nisu jasne relacije na BH bus sceni.U svakom slucaju sa Setrom bi se i moglo dogovoriti oko cijena i uslova placanja,no problem su nase ne tako finansijski jake firme(koje su i onako prezaduzene)i sigurno su problem poslovne banke i njihovo meni osobno neshvatljiva politika kamata.Za Posusije bus i Smiljica(ako je istina)iskrene cestitke na prinovi.To je dobar znak da je recesija na izmaku ;)

vollwy

Lijanovići su zastupnici Setre odnosno Evobus grupe za BiH . jesu li kupili preko njih ili izravno iz Njemačke