Mercedes-Benz

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:59

5AR

Kamion & Bus Roll Show, Mercedes Tourismo II, E5 motor 408ks

na zadnjem ulazu se vide vratašca, to je modularni WC koji se montira kad se izvadi red sjedala.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i na poklonu domaćina (Euroline-a).

shef

Bljesak sunca je uništio fotografiju, ali Travego Safety Edition je rijetka ptica:

Uploaded with ImageShack.us
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Osim što je Safety, jel moguće da je ovo neki /13 ?

lukas auto

Kada se počeo proizvoditi MB O 350 Tourisimo

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Prosinac 07, 2009, 22:34:40
Citat: PROFA  u Prosinac 07, 2009, 22:14:07
Citat: The_Dubster  u Prosinac 07, 2009, 22:08:48
Citat: PROFA  u Prosinac 07, 2009, 21:32:04
Ima ovakva jedna kod njih isto bijela bez vrata vozaca i EPS mijenjac jel ta jos ziva?

ne znam boga mi, znam da u garaži ilijaš ta nije, a gdje si tu vidio?

Vozila je Njemacku 1996 ali jako dobra!

ih bog te pito gdje je ona sad :S ???

u Centrotransu iz Istočnog Sarajeva , najčešće vozi liniju I sarajevo Beograd,...inače bile su 2 kom MB 303 sa EPS mjenjačem jedna ona VIP koja je i sada u CTS-u i ta bijela koja se razlikovala ranije od ostalih jer je imala natpis "Centrotrans" ali u bordo boji da bi kasnije dobila stanadrdno plavi natpis....

aaaaa

Citat: PROFA  u Prosinac 07, 2009, 23:00:59
mi smo u pogresnoj temi tamo prebacite ove stvari u CT n!
Ne ovo je ja mislim salon bus njihov,a ona je bijela sa EPS mijenjacem i bez vrata!
A ova je mislim bila od BAYERN MUNCHEN fudbalera sav je bio salon  unutra!

mislim da mi je vozač jednom prilikom rekao da je bila od Eintrachta iz Frankfurta i da je u njeno održavanje ulozeno vise nego u 5 autobusa, jer svaki dio koji se mjenjao morao je stici direkt iz Štutgarta nikako iz Turske ili negdje drugdje...

5AR

Evo nas opet nakon točno dvije godine: MB O404DD, novost je registracija, ratkape i par naljepnica iza i ispred bočno

svicar

Citat: 5AR  u Srpanj 12, 2010, 21:19:28
Evo nas opet nakon točno dvije godine: MB O404DD, novost je registracija, ratkape i par naljepnica iza i ispred bočno
http://i178.photobucket.com/albums/w257/petar21/Ostali%20autobusi/P7107948.jpg

http://i178.photobucket.com/albums/w257/petar21/Ostali%20autobusi/P7107946.jpg

Ispravite me ,ovo je jedini proizvedeni primjerak O404DD?

5AR

Prototip i jedan jedini.

Medved

Zdravo. Hocu da uzmem Mercedes-Benz O 404 r15 pa bi vas zamolio ukoliko mozete i znate da mi uputite neki savet za ovaj autobus znaci njegove dobre i lose strane kao i to na sta treba da se pripazi pri kupovinu i ako moze mi neko dati neki sajt gde mogu da vidim sve tehnicke karakteristike tog autobusa. Hvala unapred !

conecto

Jedan malo drugačiji Citaro kakvih je Mercedes proizveo samo nekih 15-ak komada (ne znam točno) tamo negdje 1998.-99. i svi su u firmi Üstra koja obavlja gradski prijevoz u Hannoveru.

Zanimljiv raspored vrata - prednja jednokrilna, još dvoja dvokrilna, a sva troja ispred druge osovine. Također, vrlo zanimljivi prozori, dosta hlada u vozilu i mnogo prostora za oslikavanje vozila.

Postoji i zglobna verzija

P.S. Nisam primijetio da bilo koji vozač tokom vožnje govori na mikrofon
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan1983

hahah.............trebao si sjesti na liniju 136 pa bi sigurno čuo......ovaj zglobni je na 121 :)evil

421

Citat: conecto  u Listopad 30, 2010, 20:14:04
Jedan malo drugačiji Citaro kakvih je Mercedes proizveo samo nekih 15-ak komada (ne znam točno) tamo negdje 1998.-99. i svi su u firmi Üstra koja obavlja gradski prijevoz u Hannoveru.
P.S. Nisam primijetio da bilo koji vozač tokom vožnje govori na mikrofon
Evo točno: Postoje dvije vrste buseva: solo od 12 metara koji nosi oznaku X12 EVO i zglobni oznake X18 EVO.
Pogone ih dizel i CNG motori. Proizvedeno  ih  je 99.
X12 EVO dizel, proizvedeni  1999- 2000, 6374 ccm-279 ks -  8 kom
X12 EVO CNG, proizvedeni        2000,    11967 ccm-252 ks -38 kom
X18 EVO dizel, proizvedeni       1999       6374 ccm-279 ks -37 kom
X18 EVO CNG, proizvedeni        2000,    11967 ccm-326 ks -16 kom
Zanimljivo je da iz malog obujma izvlače 279 ks u dizel verzijama, a u CNG iz gotovo 12 litara 252 i 326 ks. Usporedbe radi, naši Citelisi imaju obujam 7 litara: solo 280 ks, a zglobni 310 ks. Za obje verzije X12 i X18 CNG mi se čini da je to premalo, iako ne znam konfiguraciju terena, pa je moguće da je softverski i prijenosom prilagođen ravnici pa je odabir motora bio upravo takav.
Prilikom isporuke O405N za Vojne igre 1999 godine, curile su nam sline kad smo ga vidjeli na parkiralištu spremnog za isporuku. Iz same konfiguracije je vidljivo da je to preteča Citara po nekim vanjskim obilježjima.
Detaljnije o busevima koji su dio hanoverskog prijevoza na :
http://www.uestra.de/stadtbus.html?&L=2
Izdana brošura o autobusima u prometu s detaljnim opisima voznog parka:
http://www.uestra.de/fileadmin/uestra/bilder/themenbroschueren/Stadtbus.pdf
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Hvala na dopuni kolega, stvarno nisam znao da ih je toliko napravljeno (ne znam otkud mi podatak u glavi da ih je 15-ak komada, ali očito nije tako).
Jedna stvar ipak ne stoji - nije to nikakva "preteča Citara", jer su prvi Citari kakve i mi poznajemo isporučeni u Hamburg krajem 1997. (a ovi su očito iz 1999.-2000.), čak je već 1998. jedan plavi Citaro bio na probi u ZET-u, druga je stvar što smo mi 1999. dobili još uvijek O-405 N (priča se da su to čak posljednji primjerci tog modela, a karakteristični stražnji branik kakav naši imaju nisam vidio nigdje drugdje).
APP je u istoj isporuci dobio novi model MAN NL 263 koji je izašao kasnije od Citara i te (1999.) je proglašen autobusom godine, ali je valjda MAN već prestao proizvoditi stariji model pa je tako ispalo.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Postoji priča da su iz Mercedesa sugerirali da uzmemo O405N, iako su ih već prestali proizvoditi, jer mehaničari u HR nisu bili osposobljeni za održavanje  Citara.
"ne znam otkud mi podatak u glavi da ih je 15-ak komada."Da to nije bilo 15 Beck`sa ??? good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln