Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

MB FAN

Citat: MB FAN  u Travanj 21, 2018, 23:45:40
432 danas na 214, sredili mu limariju kod mjesta za invalide vidi se točno gdje su radili/mjenjali, jer je obilježeno crnom plastikom

smogovci.bbb2

Evo, molim stručni odgovor jer me baš zanima,;na čemu su vozači izgrebali prednju desnu ratkapu g. br. 589 ??? (na rubnjacima ili kako već). Nisu baš marni
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB FAN

GT-R

Tako i tako ce kad tad nestat  :)evil

smogovci.bbb2

To znamo zato ih i nisu trebali kupiti. Ali meni je fascinantno da je svih 6 krakova ratkape izgrebano a bus je u prometu tek pola godine. Koji su to profi vozači/ce da kotačima toliko dodiruju rubnjake buljo

421

Postoji članak koji propisuje ulazak  bus123 u stajalište. Nije baš uvijek moguće zadovoljiti sve uvjete na cesti i stajalištima da se ne dogodi bliski susret s rubnim kamenjem (stajalište SRNj, NSK npr) koje je oštećeno.Nažalost lukovi stajališta, situacija na stajalištima zbog nepropisno zaustavljenih vozila ili nekoliko  bus123 bus123 na njima, dovode do ovakvih zabilješki na kotačima. Ove su vidljive jer imaju poklopce kotača, ali one koje ih nemaju ostaju oku i kritikama nevidljive.
članak 97 Pravilnika kaže
"Prilikom zaustavljanja autobusa na stajalištu vozač mora pravovremeno smanjiti brzinu. U pravilu vozač zaustavlja autobus na stajalištu na način da je stajališna oznaka u razini s prednjim dijelom autobusa.
Autobus se mora zaustaviti neposredno uz stajališni peron, na udaljenosti od oko 20 cm, vodeći brigu da se gume ne oštećuju o rubni kamen. Pri tome vozač mora voditi brigu o sigurnosti osoba koje se nalaze na stajalištu."
BTW "To znamo zato ih i nisu trebali kupiti"
Da se pitala struka, mnogo opreme i konstrukcijskih ideja ne bi se našlo na sredstvima za rad bilo da je riječ o radnom mjestu ili putničkom prostoru. A trgovcima je u cilju prodati...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

man323

Netko u ZET-u nije obraćao pozornost prilikom narudžbe City-ja, jer koliko mi je poznato, ratkape su dio serijske opreme, a krune se mogu naručiti uz nadoplatu.

421

Detalji čine razliku, a ponavljanje šprance dokumenata javne nabave sve više uzima maha.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Slažem se s kolegom 421. Jedna druga stvar koja meni nije jasna je ta da zašto ljudi ne mogu shvatiti da bilo koje sredstvo za rad ne može vječno biti/izgledati kao novo? Bus koji godišnje napravi 80 000 - 120 000 kilometara i promjeni troznamenkasti broj vozača jednostavno ne može izgledati kao novo. Na ovom podforumu ima jako puno stručnjaka vozača koji nemaju D kategoriju (neki nemaju ni B), a smatraju se kompetentnima za pljuvanje po vozačima i njihovom obavljenom poslu jer eto, oni voze u OMSIju pa znaju i real autobus voziti. Radila se polemika kad je prvi MAN razbijen, vodi se polemika o ogrebotini na ratkapi. A sve se svodi na onu boldanu rečenicu. Jednom sam rekao da je najbolje da se novi autobusi parkiraju u garažu i živjeli. I dalje to mislim  kava
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MB FAN

Citat: Dreamwalker  u Travanj 29, 2018, 10:55:26
Slažem se s kolegom 421... Na ovom podforumu ima jako puno stručnjaka vozača koji nemaju D kategoriju (neki nemaju ni B), a smatraju se kompetentnima za pljuvanje po vozačima i njihovom obavljenom poslu jer eto, oni voze u OMSIju pa znaju i real autobus voziti.
@Dreamwalker slažem se u potpunosti

MAN truck bus

@MB FAN
Stvarno tako brzo gubiš pamćenje?

Sjetimo se ovoga...

Citat: MB FAN  u Travanj 21, 2018, 22:38:39
Eh kakvi vozači rade u ZET-u, nezna sparkirati bus, pa ga ostavi da strši na prolaz (prva slika), a već na drugoj se vidi da iza citara na 232 ima mjesta, tako da opravdanje nije da nije imao mjesta pa se stisnuo

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

822DoDo

Pusti ga, ima kolega MB FAN sigurno podosta kilometara iza sebe pivkan
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Citat: Dreamwalker  u Travanj 29, 2018, 10:55:26
Jedna druga stvar koja meni nije jasna je ta da zašto ljudi ne mogu shvatiti da bilo koje sredstvo za rad ne može vječno biti/izgledati kao novo? Bus koji godišnje napravi 80 000 - 120 000 kilometara i promjeni troznamenkasti broj vozača jednostavno ne može izgledati kao novo. Na ovom podforumu ima jako puno stručnjaka vozača koji nemaju D kategoriju (neki nemaju ni B), a smatraju se kompetentnima za pljuvanje po vozačima i njihovom obavljenom poslu jer eto, oni voze u OMSIju pa znaju i real autobus voziti. Radila se polemika kad je prvi MAN razbijen, vodi se polemika o ogrebotini na ratkapi. A sve se svodi na onu boldanu rečenicu. Jednom sam rekao da je najbolje da se novi autobusi parkiraju u garažu i živjeli. I dalje to mislim  kava
Poanta je u nebrizi vozača o svom sredstvu za rad. Autobus je u prometu 6 mjeseci. Ako je to tebi normalno meni nije hi

Dreamwalker

Smogovac, 6 mjeseci = 182 dana. Nek je vozio 150 dana to je cca 450 smjena. Nek se na njemu izmjenilo 80 vozača. 80 vozača na jednom busu je enormno puno. I dalje ne znamo pod kojim okolnostima je ratkapa ogrebana. Di piše da je na mjestu gdje je rinzol visok bilo dovoljno mjesta za ulaz autobusa na stanicu? Di piše da nije? Vjerujem i iskreno se nadam da je ogrebana ratkapa plod samo nesretnih okolnosti, a ne da je vozač/ica išla namjerno uništiti nešto. Tad bi to mogli nazvati nebrigom. Sve ostalo je plod rada i nesretnih okolnosti. Na kraju krajeva, to je samo ratkapa. Nema mrtvih, nema ozlijeđenih, autobus koliko vidim najnormalnije vozi.

Citat: MB FAN  u Travanj 29, 2018, 12:12:40
@Dreamwalker slažem se u potpunosti

Mili moj, to je prvenstveno tebe išlo jer nisi samo jednom pljuvao po vozačima kako su nešto napravili.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Ne manje bitno, ali da se zna.
Struktura vozača koja ih je vozila. Stasala je nova generacija kojoj je Zakon omogućio skok s B na D bez C kategorije.I to ima utjecaja.
Nečijom odlukom svi voze sve, dok su nove kockice bile disponirane isključivo na pojedine linije, vozili su ih odabrani vozači pa bi se moglo reći da su i oni utjecali na njihov dugi vijek...
Poklopac prednjih kotača najviše šteti vozaču koji ga vozi, jer je to pokretni i vidljiv dio podložan udarcima i oštećenjima za koje je on odgovoran i dužan snositi sankcije ukoliko nestane ili ga ošteti.
BTW
Zašto si slikao samo ratkapu prednjeg desnog kotača?
Što misliš kakva je prednja lijeva, ima li on oštećenja ili mogućnosti oštećenja?
Radi vjerodostojnosti, trebao si slikati i ostale.
Na kraju, to su vozači iz Zagrebačkog holdinga ne iz ZET-a.( vidi naljepnicu ponad kotača) :)evil