Iveco Urbanway

Autor MAN truck bus, Kolovoz 05, 2017, 17:49:43

405GN2

@sniff ovo si vidio na 402 (ISPRIČAVAM SE NA KVALITETI)
Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

MAN truck bus

Ja ću krepat, sad je ispalo da je ZET u 2,5 mjeseca kupio prvo 5 autobus, zatim još 15. Dobar potez MBa. rofl
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

545

Nemoj Mtb, premlad si da krepas zbog ZET-a

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

MAN truck bus

Nisam mislio doslovno. ;D Nego od smijeha.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

545

Upravo sam dobio informaciju da je na 401 koji je danas otegljen u Resnik, razlog što mu je otišla getriba.
Toliko o kvaliteti autobusa, starog 2,5 mjeseca.

Shole

Identična takva getriba ti je i u novom  zglobnom MAN-u.  Oćeš i za njega onda reć da je smeće od busa,  ili će onda bit kako to nije do MAN-a već do Voitha-a?

545

Citat: Shole  u Listopad 23, 2017, 21:34:52
Identična takva getriba ti je i u novom  zglobnom MAN-u.  Oćeš i za njega onda reć da je smeće od busa,  ili će onda bit kako to nije do MAN-a već do Voitha-a?
Ja sam zadovoljan sa Iveco Urbanway. Ne znam o čemu pričaš..

citaro

Citat: 545  u Listopad 23, 2017, 21:31:27
Upravo sam dobio informaciju da je na 401 koji je danas otegljen u Resnik, razlog što mu je otišla getriba.
Toliko o kvaliteti autobusa, starog 2,5 mjeseca.

O ovome.

545

Kad sam spominjao Iveco, isključivo sam mislio na Citelis. Što se tiče Urbanway, bolji je od Citelisa. Iskreno, nisam baš presretan zbog MAN LION'S CITY G, jer se 14 godina vozim u NG 313. Ako se dogodi ovo i novom MAN-u isto ću reći, jer mi nije baš logicno da nakon 2 mjeseca već getriba ode. I zapravo me ljuti da je novi bus na servisu već!
Toliko o Ivecu i MAN-u.
U daljnje rasprave ne ulazim.
Lp

Dreamwalker

Voith proizvede takvih getriba na stotine. Nek je samo 1% faličnih, nije strašno. S tim da baš ta problematična može završit u našem Urbanwayu. Što to govori o kvaliteti autobusa? Apsolutno ništa, pa nema potrebe da se koriste izrazi poput "toliko o kvaliteti autobusa starog 2 i pol mjeseca".
Drugo, koji je točno problem u mjenjaču, ne znamo. Znamo samo da je "otišao", ali ne znamo ništa jer to "otišao" je širok pojam.
Nadalje, autobus je star 2 i pol mjeseca. Ajmo reć da je prošao 20 000 kilometara. Autobus može priječi u svom radnom vijeku i 1 500 000 kilometara. Ako  20 tkm podijelimo sa 1,5 mil. km i to pomnožimo sa sto, dobijemo da je prešao samo 1,33 % svog radnog vijeka. Tih 1,33% znači da je autobus u dijelu eksploatacijskog ciklusa koji se zove "dječje bolesti". To apsolutno svaki stroj ima. Neki više, neki manje. Što nam to govori o kvaliteti autobusa? Apsolutno ništa, pa nema potrebe da se koriste izrazi poput "toliko o kvaliteti autobusa starog 2 i pol mjeseca". O kvaliteti Urbanwaya i novih MANova moći ćemo pričati nakon godinu dana eksploatacije. Prije toga nema smisla.
Urbanwaya ima malo i zato se zorno vidi koji fali. Kad je bila nabavka 2009. i kad su došli MANovi LC, apsolutno se nije moglo vidjeti koji je u kvaru i koji fali jer ih je bilo puno, a budi siguran da su sigurno imali problema na početku. 
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/predstavljeni-novi-niskopodni-autobusi/426
Samo za podsjetnik da se ne zaboravi, ovo od 07. srpnja i ovaj cirkus u APP od danas
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Nigdje ni riječi o EU fondovima  rofl
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Majstor

Nije isti mjenjac u Iveco-u i Man-u
Je Voith ali problem je u kutnom prijenosu na izlazu mjenjača radi poprečnog postavljanja motora u Iveco , to je isto tako problem i u Puli i u Zet u sa plinarama /ali ZF mjenjac /
U tim grmu je zeko 👍
Samo mi sudite pošteno !

Dreamwalker

Kaj onda ide novi mjenjač ili se rade preinake/popravlja se?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

545

Hvala, Majstore o detaljnom objašnjenju.
Toliko o skakanju na svaku krivu riječ mojim postovima, "dežurnih baba" koje jedva čekaju nešto komentirati, ispravljati i pametovati.